Starity

Terhesség, szoptatás és a cumik

2024. augusztus 17. 15:03   |   

Amikor a terhesség egy-két alapvető jelét, például a menstruáció elmaradását tapasztaljuk, azonnal megpróbálunk megbizonyosodni arról, hogy valóban babát várunk-e. Vannak, akik régóta tervezik a kicsit, és felhőtlen boldogság éri őket ilyenkor, másokra a meglepetés erejével hat a hír.

hirdetés
Terhesség, szoptatás és a cumik

De mégis, hogyan bizonyosodjunk meg arról, hogy várandósak vagyunk-e? Terhesség korai jelei kapcsán igyekszünk most a legfontosabb információt átadni a Ministudio közreműködésével. Majd kitérünk arra is, hogy miért hasznosak szoptatás mellett a cumik, és hogy ezekből milyen típust, márkát érdemes választani.

A terhesség első, legfontosabb jelei

Most sorra vesszük testünk néhány fontos jelzését, amelyek nagy valószínűséggel utalnak arra, ha egy hölgy várandós.

  • Amikor elmarad a menzeszünk, joggal gyanakodhatunk arra, hogy babát várunk. Ilyenkor a legtöbben azonnal vesznek is terhességi tesztet. A HCG hormon növekvő szintjét jól kimutatja a két csík.

  • Gyakori jel a reggeli rosszullét, a hányinger és sok esetben a hányás is.

  • Vannak olyan ételek, amelyeket nagyon kívánunk, és olyanok is, amelyekre rá sem tudunk nézni.

  • A nagyfokú fáradtság is jelzi a babavárás tényét.

  • Szintén a terhességre utal az, ha feszülnek a melleink. Ez akár még fájdalmas is lehet. Ilyenkor a tejmirigyek elkezdenek felkészülni a tejtermelésre, illetve a szoptatásra.

  • Megnövekedhet a testhőmérsékletünk és a pulzusunk, valamint a hüvelyváladék mennyisége is.

  • Kellemetlen velejárója a terhességnek a székrekedés és a puffadás, illetve a gyakori hangulatváltozás.

Persze minden esetben orvosnak is meg kell erősíteni a várandósság tényét, csak akkor lehetünk biztosak benne.

A szoptatás fontossága

Miután megszületik a baba, a szoptatás kérdésköre foglalkoztatja az anyákat. Az anyatej ugyanis növeli a babák immunitását, és a szoptatás által az anya-csecsemő kötődés is megerősödik. Ezzel válik a kicsi életerős gyermekké, valamint a kiegyensúlyozott kapcsolatot is elősegíti.

Vannak, akik nem tudnak szoptatni, mert bizonyos körülmények (például az anyatej hiánya) nem teszik lehetővé azt. Az édesanyáknak ez óriási gyötrelem, de szerencsére tápszerrel tökéletesen pótolható a tej, és a ma kapható cumisüvegek is szinte természetesen módon segítik a táplálást.

A cumizásról

A babák szopóreflexe nemcsak akkor intenzív, amikor éhesek, hanem számos egyéb helyzetben is. Például akkor, ha stresszesek vagy fáj a pocakjuk. Éppen ezért egy Bibs cumi óriási segítség lehet! Hogy miért? Azért, mert teljes mértékben ételbiztos anyagból készül és BPA-, PVC-, illetve ftalátmentes. Megkülönböztethetünk natúr kaucsuk, illetve szilinkonfejes típusokat is.

Forma szerint hasonlíthat egy cumi cseresznyére, pillangóra vagy a baba szájformáját is követheti. Mindegyiknek más-más a funkciója. Vannak színes, nappali és éjszakai, foszforeszkáló verziói is.

Ha körülnézünk a Ministudio kínálatában, számtalan terméket találunk szoptatáshoz, cumizáshoz és babaápoláshoz is, melyeknek sem a kialakításával, sem a minőségével nem lehet probléma!

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

baba terhesség mama
hirdetés

Ajánlott cikkek