Starity

Mi kell a macsekoknak?

2024. augusztus 31. 15:03   |   

Csak a cicagazdik tudják igazán, hogy éles karmú kis vagy nagy kedvenceiknek mennyire sok ingerre van szükségük nap nap után. Azok a macskák, akik csupán egy lakásba bezárva élik az életüket, általában sokkal kevesebbet tudnak mozogni. Ez pedig ugyanúgy, mint nálunk, kétlábúaknál hosszabb távon nem éppen egészséges. Ők is elhízhatnak és sokkal jobban ki lehetnek téve így betegségek kialakulásának.

hirdetés
Mi kell a macsekoknak?

A boldog és egészséges hétköznapokért

A TopDogMarket macska felszereléseket kínál minden gondos cicagazdinak, hogy kicsi vagy nagy, doromboló kedvencének a kedvében járhasson. Hiszen egy otthon tartott bársonytalpú boldogságához és egészségéhez számos dologra van szükség. Először is biztonságos környezetre. Mielőtt beköltöztetsz az otthonodba egy macsekot, mindenképpen győződj meg arról, hogy annak minden zuga biztonságos-e neki. Ne legyenek benne számára veszélyes tárgyak vagy növények, amelyeket esetleg lenyelhet. Az ablakokra és az erkélyre tegyél védőhálókat!

Érdemes kialakítani a cica számára egy olyan hálóhelyet, ahová elvonulhat és nyugodtan pihenhet. Kiválóak a kaparófával egybeépített háló-bújó fekhelyek, de sokuk szereti a bélelt alagutakat, vagy a pihe-puha fekhelyeket. A tapadókorongos, ablakba rakható macskaágy szintén nagy kedvenc, remekül élvezheti benne a macska az ablakon beáradó nap melegét. Már radiátorpárnát is gyártanak a bársonytalpú kisállatoknak. Köztudott, hogy imádják a meleget, s ezzel igazán a kedvükben lehet járni.

Karmok és pocak

Ami a bent tartott macskák, ezzel együtt pedig a gazdik számára is nélkülözhetetlen, az nem más, mint a kaparófa. Ez a karmok természetes kopásához és igazából a bútorok és egyéb, a lakásban lévő tárgyak védelméhez elengedhetetlen. Otthon nincs fa, a kinti cicák pedig a természetben a karomkoptatást főleg azon végzik. Hidd el, mindenki jobban jár, ha a cica nem az értékes tárgyakat használja erre, hanem a kifejezetten az erre a célra gyártott kaparófákon éli ki ezt a szenvedélyét. A TopDogMarket webáruházban nagyon sokféle modell közül válogathatsz, akár többet is megvehetsz. 

De nagyon sok etető-itató is elérhető, fém, műanyag vagy kerámia anyagú termékeket lehet kapni. Hasznos többet venni, hogy mindig tisztából ehessen és ihasson a macska. A játékokkal pedig több mozgásra lehet rávenni még a lustább egyedeket is.

Utazás és kényelem

Sok gazdi viszi ki a cicáját. Ebben a pórázak, hámok és nyakörvek, valamint az utazási felszerelések segítenek. A hordozó nem hiányozhat egy cicás háztartásból sem, hisz a rendszeres állatorvosi ellenőrzésekre ebben utazhat biztonságosan a kisállat. Nagyon sokféle kialakítású modell kapható.

A nagy meleg a velünk élő állatokat, így a cicákat is igencsak meg tudja viselni. A praktikus hűtőmatracok segíthetnek kicsit, hogy kellemesebben teljen számukra is az idő a forróságban.

Tedd sokkal boldogabbá kicsi vagy nagy “dorombolódat” a TopDogMarket termékeivel!

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

macska kisállat cica
hirdetés

Ajánlott cikkek