Starity

Honnan tudod, hogy ideje kiszállnod egy hosszútávú kapcsolatból? Férfiak osztották meg tapasztalataikat!

2024. szeptember 07. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Sokakkal megtörtént már, hogy egy-egy régóta tartó kapcsolatban élve bizonyos idő elteltével úgy érezték, már nem egészen boldogok. De mi jelentheti a fordulópontot?

hirdetés

A BuzzFeed szedte csokorba férfiak Redditen megosztott tapasztalatait, akik arról vallottak, mikor és miért döntöttek úgy, hogy hosszú együtt töltött évek ide vagy oda, elhagyják a párjukat és tiszta lappal kezdenek.

Felteszem magamnak a kérdést, hogy Képes lennék-e örökké boldog lenni ezzel az emberrel? Arra várok, hogy ő megváltozzon?. Ha igen, akkor olyasvalamire hagyatkozom, amit nem tudok irányítani. Haragossá válok, ő pedig felháborodik azon, hogy meg akarom változtatni. Ez az a pont, amikor lelépek. Változhat is meg nem is, de ekkor legalább a magam boldogságának az irányítója vagyok. Kereshetek magamnak olyasvalakit, aki boldoggá tesz.

– u/jbaby1231sas

Amikor arról fantáziálok, milyen lenne szinglinek lenni és mennyivel kevésbé lennék stresszes.

– u/2zoots

Amikor úgy érzed, jobb egyedül, mint vele, akkor eljött a továbblépés ideje.

– u/pxl_ninja

Amikor a vele való találkozás gondolata inkább rettegést, mint örömet vált ki belőled, ideje megpattanni.

– u/andmewithoutmytowel

Volt már olyan, hogy a munkából hazafelé tartva megfordult a fejedben az a gondolat, hogy Talán a hosszabb úton kéne hazamennem, így pár perccel tovább élvezhetem a békét, mielőtt hazamegyek és a leb*szást kapom?. Mert én ekkor jöttem rá, mit kell tennem.

– u/duper12677

Ha nem érzed megbecsülve magad és egyik fél számára sem élvez prioritást a kapcsolat, akkor annak vége van.

– u/korean_redneck4

Amikor megkérdőjelezed, hogy miért vagy még benne a kapcsolatban. Meglehet, hogy ez egybeesik azzal, amikor arról kérdezed magad, Hová tűnt az az ember, akivel randizni kezdtem?.

– u/ColdHardPocketChange

Azt mondanám, van úgy néha, hogy azért jönnek emberek az életünkbe, hogy tanítsanak nekünk valamit. Amint a lecke véget ér, úgy érzed, megrekedtél és ugyanazon minták ismétlődnek az életedben, ilyenkor jön el a következő lecke ideje. Kicsit misztikusan hangzik, de levetítve a korábbi kapcsolataimra rájöttem, hogy ez így működik.

– u/Ambitious_Orchid01

Ha az erőfeszítéseid nem számítanak, lépj!

– u/PolyThrowaway524

Nagyon nehéz feladni egy komoly kapcsolatot. Sosem voltam házas, de három olyan komolyabb kapcsolatom is volt, melyben láttam potenciált, ugyanakkor sosem voltam biztos abban, hogy helyesen cselekszem-e. Visszatekintve mindegyik kapcsolatról elmondható, hogy megvolt a szerelem, a közös jövőkép, de nem volt elég kompatibilitás. Akkor jöttem rá, mire van szükségem egy boldog, virágzó kapcsolatban, amikor többet randiztam. Az első hosszútávú kapcsolatomból hiányzott a törődés és a kedvesség, a második híján volt a kommunikációnak és a játékosságnak, a harmadikban pedig nem volt bizalom. Személy szerint én úgy vélem, a legtöbb kapcsolat nem arra hivatott, hogy örökké tartson, hanem hogy tanítson nekünk valamit önmagunkról. Aztán végül találkozol valakivel, aki nem ellened, hanem veled együtt harcol a nehézségek közepette. Ha igazán úgy érzed, te minden tőled telhetőt megtettél, akkor többet nem tehetsz. Ha együtt kell lennetek, visszataláltok egymáshoz egy új perspektíván keresztül.

– u/Aggressive_River_404

Amikor olyan, mintha vereséget szenvedtél volna és úgy érzed, könnyebb lenne az életed a másik nélkül, akkor eljött az idő.

– u/Resident-Silver-2423

Amikor több rossz napod van, mint jó. Ha folyamatos harcban álltok egymással, és úgy tűnik, sosem juttok túl a nehézségeken, nem tudjátok azokat félretenni, akkor tovább kell lépni.

– u/Jdesey9999

Amíg vele vagy, próbáld meg felmérni, hogy az idő hány százalékában vagy boldog vagy semleges, és hány százalékban vagy boldogtalan vagy bosszús. Neked kell döntened arról, mi az, ami még elfogadható, de ha a napok többségében a jó érzések 50% alatt vannak, azt tanácsolom, lépj le! Egy 70% körüli érték tolerálható, de akár javítást is érdemelhet. Senki ne várjon 100%-ot.

– u/ProbablyLongComment

Amikor már az egész kapcsolat nem szolgál téged, és inkább érzed kimerültnek, mint elégedettnek magad, akkor itt a vége.

– u/Elita_Lolita

Ha a tisztelet, a bizalom és a barátság odavannak. A szerelem önmagában nem elég.

– u/Superlolo500

A legutóbbi kapcsolatomnak évekkel korábban véget kellett volna vetnem. Azzal ért véget, hogy a barátnőm megcsalt engem. Megértem, milyen nehéz szakítani. Mindig is az a fajta ember voltam, aki mindentől függetlenül azon dolgozott, hogy a kapcsolat működjön, de időnként van úgy, hogy nem éri meg az erőfeszítést. Az időd értékes, olyan helyen kell lenned, ahol képes vagy a fejlődésre. Ha folyamatosan kimerültnek érzed magad, mert meg kell küzdened a szeretett személlyel, ott a személyi fejlődés lehetősége teljesen kárba vész.

– u/Lulumish

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek