Starity

Macaulay Culkin befolyásolta a Harry Potter készítőit, hogy kik legyenek a főszereplők

Tegnap, 21:11   |   Szerző: Four

A híresség esete rávilágított egy fontos dologra a forgatással kapcsolatban.

hirdetés

Chris Columbus számos olyan ikonikus produkciót rendezett, amelynek gyerekek voltak a főszereplői, mint például a Reszkessetek, betörők!, vagy a Harry Potter-filmek. 

Columbus egy nagyon fontos dologra jött rá, miközben gyerekszínészeket castingolt, mégpedig, hogy elsődleges a támogató, biztonságos szülői háttér, mert enélkül nagyon megsínyli a hirtelen jött sikert egy gyerekszínész. 

Minderről Demi Lovato "Child Star" dokumentumfilmjében mesélt. 

A rendező szerint egyáltalán nem számítottak rá, mekkora siker lesz a Reszkessetek betörők!, így aztán nem sejtette, milyen kemény dolgokkal kell szembesülnie a főszereplő Macaulay Culkinnak. 

Középosztálybeli családból származom, és már láttam jópárszor, mi lesz azokkal a gyerekekkel, akik hasonló háttérrel rendelkeznek és hirtelen sikeresek lesznek - ők válnak a kenyérkeresőkké a családjukban. 

Embed from Getty Images

Culkin többször is nyilatkozott arról, mennyire rosszul kezelték a szülei, hogy sztár lett:

Az apám borzasztó ember volt. Fizikailag és érzelmileg is bántalmazott - meg tudnám mutatni a sebeimet, ha akarnám. 

- mesélte. 

Így aztán Columbus különös figyelmet fordított arra, hogy a Harry Potter-filmek főszereplői olyanok legyenek, akik gondoskodó szülői háttérrel rendelkeznek. 

Hirtelen tudatosult bennem, hogy mekkora szerepe van a szülőknek. Nem tehetem meg, hogy csupán egy film kedvéért olyan színészt alkalmazzak, aki aztán mindig problémás környezetbe tér haza. Nem éri meg. Fontos volt, hogy a gyerekekkel együtt a szülőket is "castingoljam".

- mondta. 

via Variety

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek