Starity

A legjótékonyabb hírességek

2010. december 23. 21:09   |   Szerző: rideawhitehorse

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Do Something idén is összeállította azoknak a celebeknek a húszas listáját, akik jótékonykodtak.

hirdetés
A legjótékonyabb hírességek

A top 10- ben olyan neveket láthatunk, mint Matt Damon, Oprah Winfrey vagy Leonardo DiCaprio.

10. Justin Bieber: Justin meglátogatott és egy külön videót is szánt azoknak a gyermekeknek világszerte, akik súlyos betegséggel küzdenek. Az énekes 150 ezer dollárt gyűjtött egy buffalói gyerekkórháznak. Együtt dolgozik a Pencils of Promise szervezettel, hogy segítsenek iskolák építésében és, hogy az oktatás lehetősége nőjjön. Minden jegyből, amit értékesít, darabonként egy dollárt ad a szervezetnek.

9. Oprah Winfrey: Oprah 40 millió dollárt adományozott egy jótékonysági szervezetnek. Szeptemberben 6 millió dollárt adott 6 különböző iskolának, hogy javuljon a közoktatás.

8. Leonardo DiCaprio: Idén környezetvédelmi lépéseket tett a veszélyeztetett tigrisekért. Elutazott Ázsiába, hogy szemtanúja legyen, a tigrisek miképpen halnak ki. Találkozott 13 tigris lakta ország vezetőjével, beleértve Oroszországból Putyin elnököt is. Mentést indított a tigrisek fennmaradásáért és 1 millió dollárt gyűjtöttek össze novemberben.

7. Matt Damon: Matt a tavalyi évben csatlakozott a water.org egyesülethez, hogy segítséget nyújtson a tisztább víz és a higiénia elterjesztésében a fejlődő országokban. Idén pedig – szintén jótékony céllal – elutazott Etiópiába is.

6. Nick Jonas: Köztudott, hogy Nick cukorbeteg, de azt azonban sokan nem tudják, hogy személyesen nyitott egy blogot a cukorbetegek számára és személyesen ellátogat azokhoz, akikkel különbséget tesznek a betegség miatt.

5. Ellen DeGeneres: Ellen külön részeket szentelt a jótékonykodásnak műsorában. Összeállt a Trevor Projecttel és együtt 150 ezer dollárt gyűjtöttek a homoszexuális embereknek, akik mentális és/vagy egészségügyi problémákkal szenvednek.

4. Ashton Kutcher és Demi Moore: Közösen indították el a DNS Alapítványt. A pár körbe utazta a Földet, hogy a világ vezetőivel beszéljen a rabszolgaságról és annak megelőzéséről. Valentinnapon minden túlélőnek rózsát küldtek.

3. Taylor Swift: Amikor Nashville árvíz áldozata lett, ő egyből felkelt és cselekedett, így 500 ezer dollárt adományozott a károsultak megsegítésére.

2. Alicia Keys: Az énekesnő elindította a Keep A Child Alive alapítványt, hogy segítsenek azoknak az embereknek, akik az AIDS betegségben szenvednek. Ő kezdeményezte a „digitális halált" is, amiben több celeb ismerősével 1 millió dollárt gyűjtöttek össze pár nap leforgása alatt. Bejelentette, hogy ő, és férje, Swizz Beats megvásároltak egy dél-afrikai falut, ahol iskolákat szeretnének építeni.

1. Lady Gaga: Gaga idén felszólította az embereket, hogy segítsenek hatályon kívül helyeztetni a „Don't ask, don't tell" politikát, amivel sikerrel is járt. A VMA szőnyegén leszerelt katonák társaságában érkezett, és egy gyűlésen is részt vett, ahol beszélt az egyenlőségről és a bántalmazásról. Cindy Lauper oldalán segített a VIVA MAC kozmetikai cégnek, amiből az összes befolyt pénz az AIDS-es betegeknek ment.

A teljes listát itt tudjátok megtekinteni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek