Starity

Így búcsúznak a Downton Abbey sztárjai Maggie Smith-től

Tegnap, 23:16   |   Szerző: Four

Ma reggel hunyt el Maggie Smith, a Harry Potter-filmek és a Downton Abbey sztárja.

hirdetés

Megrendül a Downton Abbey stábja: számos szereplő tisztelgett megható sorokkal Maggie Smith előtt, aki a mai napon, 89 éves korában elhunyt. 

Smith Violet Crawley-t, az özvegy grófnét alakította a produkcióban, aki mindig megnevettette a nézőket egy-egy csípős, de lényeglátó megjegyéssel. 

Az unokáját játszó Michelle Dockery így búcsúzott tőle:

Nem volt senki hozzáfogható. Borzasztó szerencsésnek érzem magam, hogy egy különleges embert ismerhettem az ő személyében. Nagyon fog hiányozni, részvétem a családjának. 

- mondta a People-nek. 

Hugh Bonneville a fiát, Robertet játszotta a produkcióban:

Bárki, aki közös jelenetet forgatott vele, tanúsíthatja, hogy milyen éles szeme, éles nyelve és elképesztő tehetsége volt. A generációja igazi legendája volt, és szerencsére számos csodálatos filmben fog tovább élni az emléke. Részvétem a fiainak és az egész családjának.

A Tom Bransont alakító Allen Leech hasonlóan nyilatkozott:

Maggie mestere volt a szakmájának, és imádnivaló természet volt. Az egyik legnagyszerűbb színészt vesztettük el, részvétem a fiainak, az unokáinak, a családjának és a közeli barátainak. Megtiszteltetés volt, hogy ismerhettem őt és hogy együtt dolgozhattam egy igazi legendával. 

Joanne Froggatt, aki Anna Smith karakterét játssza, hosszú posztban búcsúzott:

Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat és tisztelegni az ikonikus dáma, Maggie Smith előtt. Nagyon kevésszer volt közös jelenetünk, de szerencsés voltam és többször is a társaságában lehettem. (...) Köszönöm Maggie, hogy mindig kedves voltál és támogattál, hogy mindig mosolyt csaltál az arcomra azzal a csípős humorral, aminek nincsen párja, és hogy megmutattad nekünk, hogyan is kell ezt csinálni. 

A Downton Abbey készítője, Julian Fellowes pedig kijelentette, a karrierje egyik csúcspontjának tartja, hogy együtt dolgozhatott a színésznővel, aki "szofisztikált, intelligens, szórakoztató és szívszorító volt."

 

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek