Starity

Harry Potter elbúcsúzott McGalagony professzortól - így tisztelgett Maggie Smith előtt Daniel Radcliffe

Ma, 09:34   |   Szerző: Four

Tegnap hunyt el Maggie Smith, Daniel Radcliffe a közös emlékeiket idézte fel.

hirdetés

Tegnap, 89 éves korában hunyt el Maggie Smith, akit leginkább a Harry Potter-filmek McGalagony professzoraként ismerhetett a nagyközönség. A színésznő megtestesítette mindazt, amit a történet szerint a professzor képviselt: szigorú volt de igazságos, emellett rendkívül szórakoztatóan éles nyevű. 

A Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe így búcsúzott tőle:

Amikor először találkoztam Maggie Smith-szel, 9 éves voltam és a David Copperfield jeleneteit próbáltuk, ami életem első munkája volt. Semmit nem tudtam róla, csak azt, hogy a szüleim odáig voltak a ténytől, hogy vele fogok dolgozni. A másik, amit tudtam róla, hogy megkapta a "dáma" titulust, így megkérdeztem tőle, szeretné-e, ha így szólítanám. Elnevette magát és valami ilyesmit mondott: "Ne légy nevetséges!" Emlékszem, mennyire izgultam, amikor találkoztunk, de ő azonnal megnyugtatott. Elképesztően kedves volt velem, és utána abban a szerencsében részesültem, hogy további 10 éven át együtt dolgozhattam vele a Harry Potter-filmekben. 

- írta, majd így folytatta:

Elképesztő intellektus volt, csodálatosan éles nyelvvel, aki egyszerre tudott elbűvölni és zavarba hozni - és mint ahogy mindenki mondja, hihetetlenül szórakoztató volt. Mindig nagyon szerencsésnek fogom tartani magam, hogy együtt dolgozhattam vele. A "legenda" szót gyakran agyonhasználják, de ha valakire tényleg igaz ez a jelző a szakmában, akkor az ő. Köszönöm, Maggie.

- írta. 

via Variety

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek