Starity

Kiderülhetett Erzsébet királynő halálának oka

Ma, 14:53   |   Szerző: Four

A néhai királynő halálának okáról eddig nem sokat lehetett tudni, de most új információ érkezett róla.

hirdetés

Új információ érkezett a néhai Erzsébet királynőről, aki két évvel ezelőtt, 96 évesen hunyt el - a hivatalos álláspont szerint időskor okozta a halálát, de a volt brit miniszerelnök, Boris Johnson most "Unleashed" című regényében elárulta, nagyon komoly betegséggel küzdött az uralkodó. 

Johnson szerint a királynőnél csontrákot diagnosztizáltak az utolsó éveiben, és az utolsó találkozásuk alkalmával már látszott rajta, hogy nagyon nincs jól. 

Akkor már több, mint egy éve tudtam, hogy a csontrák valamilyen változatával küzd, az orvosai pedig aggódtak, hogy bármikor gyorsan leépülhet. 

- írta. 

A találkozásuk előtt II. Erzsébet titkára, Edward Young figyelmeztette őt, hogy a királynő állapota sokat romlott a nyár alatt:

Sápadt volt és a tartása is összeesett, lila foltok voltak a kezén és a karján, valószínűleg az injekcióktól. De az elméjére - ahogy Edward is mondta - egyáltalán nem volt hatással a betegsége, és időről időre felvillant az arcán egy-egy nagy mosoly, amitől az ember felvidult. 

- tette hozzá. 

A királynő titkára illetve orvosai joggal aggódtak érte, két nappal a Johnsonnal való találkozás után ugyanis II. Erzsébet elhunyt. 

Embed from Getty Images

via Page Six

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek