Starity

Élő karácsonyfa - idejétmúlt?

Tegnapelőtt, 20:51   |   

Ahogy közeledik a karácsony, egyre többen beszélnek arról, milyen karácsonyfát válasszanak. Az emberek véleményei különbözőek, vagy esetleg minden évben haboznak a döntés meghozatalával. Sokan el sem tudják képzelni a karácsonyt az élő karácsonyfa illata nélkül, mások viszont az élő karácsonyfát idejétmúltnak tartják. És Ön hogy van ezzel? Élő vagy műfenyő? Számunkra egyértelműen a műfenyő a választás, és íme az okok.

hirdetés
Élő karácsonyfa - idejétmúlt?

A karácsonyfa kinézete

A műfenyő nemcsak jól néz ki, hanem realisztikus is. Az élő karácsonyfákkal ellentétben az ágak egyenletesen helyezkednek el, és a karácsonyfa sűrűsége is egyenletes, így a karácsonyfa felállításakor nem kell a lyukakat álcázni. Ki ne szeretne egy szép, sűrű és szimmetrikus karácsonyfát?

Dizájn

Az élő karácsonyfákkal összehasonlítva, amelyeknek természetes színük van, a műfenyők közül több zöld árnyalat, ezüst vagy akár fehér és havas karácsonyfák közül választhat. A műfenyők precízen kidolgozottak és a legújabb technológiákkal készülnek, így szinte megkülönböztethetetlenek az élőktől. A kínálatban találhatók minőségi klasszikus PVC műfenyők, 3D műfenyők és FULL 3D műfenyők, valamint természetesen a cserépben lévő műfenyők sem hiányozhatnak. Ha nem szeretné minden évben az időt vesztegetni a végtelen világítás feltekerésével, akkor biztosan értékelni fogja a LED világítással előre felszerelt műfenyőket, amelyeket a gyártó már a gallyakra erősít. Élvezze Ön is a gondtalan karácsonyt.

Ár

A karácsonyfa kiválasztásakor az ár fontos tényező. Az élő karácsonyfát talán első pillantásra kedvezőbb áron vásárolja meg, de ne felejtse el, hogy minden évben meg kell vennie. Számolja ki, és látni fogja, hogy a műfenyő megvásárlása mindenképpen olcsóbb alternatíva.

A karácsonyfa gondozása

Valószínűleg jól tudja, hogy az élő karácsonyfával szemben a műfenyő gondozása valamivel egyszerűbb. Nem is kell emlékeztetnünk a lehulló tűlevelekre, amelyek rövid időn belül mindenhol ott vannak a házban, és a víz rendszeres utántöltésére az állványban. A műfenyő esetében elfelejtheti az ilyen gondokat. Előnye, hogy gyakorlatilag egyáltalán nem kell gondoskodni róla.

Könnyű díszítés

A műfenyők puha anyagokból készülnek, ezért a tűlevelek nem szúrnak. Ez egyértelműen megkönnyíti a karácsonyfa díszítését.

A karácsonyfa tárolása és szállítása

Itt is a műfenyő jelentős előnyökkel jár. Biztosan értékelni fogja az egyszerű kezelhetőséget a vásárlás és a hazaszállítás során, valamint a tárolását. Az élő karácsonyfa szállítása problémát jelenthet azoknak, akik nem rendelkeznek saját autóval, vagy túl kicsi az autó a kiválasztott karácsonyfához.

A műfenyő több részre van osztva és egy praktikus dobozba csomagolva. Egyszerűen kicsomagolja, feldíszíti, és karácsony után újra összerakja. A dobozt könnyen tárolhatja a padláson vagy a pincében, ahol a karácsonyfa készen áll a következő szezonra.

Allergiák

Tudta, hogy az élő karácsonyfa allergiát okozhat? Ennek oka, hogy a kérge és a tűlevelei gyakran penésszel vannak borítva, ami allergiás reakciókat válthat ki, mint például bőrviszketést, tüsszögést és köhögést. Senki sem szeretné egészségügyi problémákkal elrontani a karácsonyi ünnepeket.

Élettartam és ökológia

Nem állítjuk, hogy a műfenyő élettartama végtelen, de gondos bánásmóddal évekig szolgálhat. Éppen ezért ökológiai alternatívát jelent az élő karácsonyfával szemben, amelyet csak egy szezonra használnak, és a következő évben újat kell vásárolni.

Megsemmisítés

Karácsony után felmerül a kérdés, mi legyen a karácsonyfával? Sokan nem is tudják, mit kezdjenek az élő karácsonyfával, miután betöltötte a funkcióját, és egyszerűen kidobják a szemetes mellé. A műfenyő előnye, hogy az eltávolítása is környezetbarát lehet. Ha néhány év után úgy dönt, hogy újabb típusra cseréli, ne feledje, hogy a mai műfenyőket PVC anyagokból és az ágak belsejében lévő fémszálakkal készítik, amelyek újrahasznosítható anyagok.

És Ön hogyan dönt?

Az élő vagy a műfenyőt részesíti előnyben? A választás természetesen az Öné marad.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek