Starity

Rafael Nadal bejelentette: visszavonul

Ma, 14:42   |   Szerző: Four

A sportoló nagy döntést hozott: visszavonul és felhagy a versenyszerű teniszezéssel.

hirdetés

Nehéz döntést hozott meg Rafael Nadal: a teniszcsillag X-en jelentette be, hogy visszavonul, és az utolsó meccse a Davis-kupa döntője lesz novemberben.

Az igazság az, hogy nehéz éveken vagyok túl, főleg az utolsó kettő volt ilyen. Nem hiszem, hogy kötöttségek nélkül tudtam játszani. Nyilvánvalóan ez egy nehéz döntés volt, sokat gondolkodtam rajta. De mint mindennek az életben, a pályafutásomnak is van kezdete és vége. Szerintem pont időben vetek véget a karrieremnek, amely hosszú ideig sokkal több sikert hozott, mint amiről valaha is álmodtam.

- mondta, majd hozzátette, azzal, hogy a Davis-kupán lesz az utolsó meccse, "bezárult a kör", hiszen az egyik első profi meccse is az eseményhez kötődik. A sportoló elárulta, nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy olyan ellenfelei voltak, mint Roger Federer vagy Novak Djokovic, és "olyan pillanatokat élt meg, amelyekre örökre emlékezni fog".

Ezt követően megköszönte a csapata és a családja támogatását, utóbbiról kijelentette, hogy "a mindene".

És végül a rajongóinak is hálálkodott a szurkolásért:

Nem tudom eléggé megköszönni nektek, hogy milyen érzéseket keltettetek bennem. Ti adtátok nekem az energiát, amelyre minden pillanatban szükségem volt. Tényleg, minden, amit átéltem, egy valóra vált álom volt. 

- mondta. 

A 38 éves Nadal bejelentése azt követően érkezett, hogy augusztusban kihagyta a U.S. Opent, mert "nem tudott volna 100%-os teljesítményt nyújtani." A teniszcsillag korábban 2010-ben, 2013-ban, 2017-ben és 2019-ben is megnyerte a tornát.

19 évesen, 2005-ben nyerte meg a French Opent, majd utána még 13-szor Grand Slam-bajnok lett, legutóbb 2022-ben. Kétszer Wimbledonban is nyert, és szintén kétszer az Ausztrál Open bajnoka lett.

2019-ben vette feleségül gyerekkori szerelmét, Mery "Xisxa" Perellót, és 2022-ben született meg kisfiuk.

via People

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek