Starity

Nagy Feró a családi karácsonyáról beszélt

2010. december 24. 20:08   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagy Feró és fia, Botond a Reggeliben meséltek karácsonyi szokásaikról. Ez az időszak Feró szívét is meglágyítja.

hirdetés
Nagy Feró a családi karácsonyáról beszélt

Nagy Feró a Reggeliben elmesélte, hogyan zajlik náluk a karácsony. Fia, Botond elárulta, hogy az ünneplést 24-én délben kezdik egy szűk körben tartott családi ebéddel. Ez nagyjából tíz főt takar, amibe beletartozik Feró és felesége, gyerekei és kedveseik, valamint anyósa és sógornője. A menüt az anyós készíti el, aki állítólag utánozhatatlanul finom halászlét tud csinálni, és a krumplisalátája is páratlan. 

Feró azt is elmesélte, hogy a karácsonyban leginkább azt szereti, hogy végre kialudhatja magát, ami a zenész életét tekintve meglepő lehet. Számára ez a legideálisabb alkalom az alvásra, mert gyerekei hangoskodását hallgatva tud legjobban aludni.

A karácsonyfát szenteste díszíti fel Botond és öccse. Ezután édesanyjuk előkészíti az ajándékokat, és mikor már minden meglepetés a fa alá kerül, egy csengettyűvel csenget, hogy mindenki bemehet a szobába. Ezt követően az egész család közösen elénekel két karácsonyi dalt. 

Feró gyerekkorát is felelevenítette. „Minket még arra neveltek, hogy karácsonykor otthon kell ülni, nem szabad elmenni sehova. Na persze ez ellen én akkor is lázadtam. Nem értettem. Mi az, hogy otthon kell lenni? Ha kell valamit, akkor az nem is ünnep. És most már szívesen ülök otthon, de ők hogy tudnak összeülni haverokkal, az nekem olyan felfoghatatlan.”

A karácsony még a nemzet csótányából is egy angyalt varázsol, és az évnek ebben az időszakában a nemzet apukájává lényegül át. Az egész éves rohanás után jól esik ilyenkor kicsit egymásra figyelni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek