Starity

Az Agatha All Along sztárja a súlyos betegségről beszélt

Tegnap, 19:43   |   Szerző: SzilviD

Aubrey Plaza arról beszélt, hogy 20 évesen agyvérzést szenvedett, ami átmeneti afáziát eredményezett nála.

hirdetés

Aubrey Plaza legutóbb Rio Vidal szerepében tért vissza a képernyőkre az Agatha All Along című sorozatban. Nemrég elmesélte, hogy mindössze 20 éves korában a semmiből hirtelen agyvérzést kapott. Az azóta eltelt idő alatt a 40 éves színésznő meggyógyult, de akkoriban átmeneti afáziája volt.

Plaza épp az egyik barátnője lakására érkezett ebédelni. Másodpercekkel azután, hogy belépett, az agyvérzés a mondat közepén érte, miközben beszélt, és egy pillanatra lebénult.

Ekkor lebénultam, de tényleg csak egy percre vagy valami ilyesmi. Tényleg csak rövid időre vesztettem el a motorikus képességeimet. A legfurcsább dolog az volt, hogy elfelejtettem beszélni

- mesélte.

Mint kiderült, a stroke és a rövid bénulás után átmeneti afáziája volt, ami összezavarta a motorikus képességeit.

Nem tudtam beszélni, mert a vérrög az agyam nyelvi központjában volt. Tehát azonnal afáziám volt, ami azt jelenti, hogy ha beszélsz hozzám, akkor értem, hogy mit mondasz az elmémben, és ki tudom találni a választ. De valójában nem tudtam kimondani. Nem tudtam ténylegesen beszélni.

Kezdetben a barátai azt hitték, hogy csak megtréfálta őket, mivel híres a furcsa humoráról. De rájöttek, hogy valami komoly baj van, amikor folyamatosan bólogatott nekik, miután megkérdezték, hívják-e a mentőket.

Plaza állapotát azonban nem tudták azonnal diagnosztizálni, még azután sem, hogy a kórházba került. Körülbelül 2 órát kellett várnia a sürgősségi osztályon, mielőtt egy orvos megvizsgálta, mert az mentősök nem tudták beazonosítani, hogy mi történt vele. 

Egy orvos végül megvizsgált, és azt hiszem, megkért, hogy tegyem a jobb kezem a bal térdemre. És nem tudtam megtenni. Össze voltam zavarodva a jobb és a bal között. És azt hiszem, akkor mindenki rájött, hogy ó, agyvérzést kapott

- mondta. 

via Fandom Wire

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek