Starity

John Wick: Keanu Reeves szakálláért küzdöttek a film készítői

Ma, 17:27   |   Szerző: Four

John Wick ikonikus megjelenése csak egy hajszálon múlt: kérdéses volt, hogy maradhat-e a szakálla.

hirdetés

Ma már el sem tudnánk képzelni John Wick karakterét Keanu Reeves ikonikus szakálla nélkül -pedig eredetileg egyáltalán nem ilyen külső volt tervben. 

Chad Stahelski és David Leitch rendezők a franchise 10. évfordulója alkalmából árulta el érdekes részleteket a Business Insidernek a forgatásról. Az egyik például, hogy amikor a John Wick-szériát tervezték, sokat kellett harcolniuk azért, hogy a karakter szakállas legyen. A páros szerint ugyanis a stúdiók nem tudták elképzelni máshogy a szereplőt, csakis borotvált arccal.  

Egy modern görög tragédiát idéző fantasy-filmet akartunk csinálni. Ez nem túl mainstream, tehát valami menőt akartunk kezdeni Keanuval. De a pénzemberek, ők azt a Keanu Reevest akarták látni, aki a Holtpontban vagy a Féktelenülben szerepelt. Nem tudom, hogy ez a szabály ma is létezik-e, de akkoriban azt mondták nekünk, hogy "a főszereplő arcát nem takarhatod el szakállal."

- mesélte Stahelski.

Nem akarok belemenni, de azóta is gyakran folytatok párbeszédeket arról, hogy egy sztárnak legyen-e arcszőrzete vagy sem. "Meg kell borotválkoznia egy nemzetközi filmhez!" - ezt gyakran szokták hangoztatni a stúdiók. 

- tette hozá Leitch. 

Stahelski szerint a John Wick készítőit "elég sokat savazták" azért, mert nem engedték, hogy Keanu csupasz arccal álljon kamerák elé - de mint mondták, a céljuk pont az volt, hogy a sztár korábbi munkásságához képest valami teljesen más megjelenést villantsanak. 

via Variety

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek