Starity

Holnap kiderül, lesz-e magyar induló

2010. december 26. 14:02   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Televízió a holnapi napra ígéri a bejelentést, hogy lesz-e magyar indulója az Eurovíziós Dalversenynek, ha igen, akkor kicsoda.

hirdetés
Holnap kiderül, lesz-e magyar induló

Az ESC Hungary hivatalos információkra hivatkozva megtudta, hogy a Magyar Televízió 2010. december 27-én nyilvánosságra fogja hozni a 2011-es eurovíziós indulás végleges döntését. Még azt sem lehet biztosan tudni, hogy lesz-e idén magyar induló.

Magyarország eddigi legjobb eredménye a negyedik hely, amit az 1994-es versenyen Bayer Friderika Kinek mondjam el vétkeimet? című dalával ért el. 2005-ben a NOX ötödik helyen jutott tovább a döntőbe, ám végül a tizenkettedik pozíción végeztek.

Magyarország második legjobb eredményét Rúzsa Magdinak köszönheti, ugyanis az elődöntőből másodikként jutott tovább, majd végül a kilencedik helyet érte el. Ugyanekkor az Eurovízió tanácsa neki ítélte oda a legjobb dalszövegnek járó elismerést.

Legutóbb 2008-ban volt magyar indulója a versenynek, ám Ádok Zoli nem jutott be a döntőbe.

A feltételek a következők:

  • A dal 3 perc hosszú lehet.
  • Csak 2010. szeptember 1-je utáni dalok versenyezhetnek.

A 2011-es versenytől eddig Szlovákia lépett vissza, Olaszország, Ausztria és San Marino pedig hosszas kihagyás után tér vissza a versenybe. Vajon Magyarország is csatlakozhat hozzájuk?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek