Starity

Cher aktívan jótékonykodik

2010. december 28. 20:08   |   Szerző: stikalika

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világhírű Cher az egyik legnagyobb jótékonykodó szupersztárként ismert, hiszen karrierje mellett minden évben aktívan adakozott és segítette a – főleg nepáli és kenyai – gyermekek életét.

hirdetés
Cher aktívan jótékonykodik

Cher akkor állt be a jótékonykodó sztárok sorába, amikor 1983-ban leforgatta nagysikerű Maszk című drámáját, melyben egy torz arcú kisfiú édesanyját alakította. Ez a szerep akkora hatást gyakorolt rá, hogy egy alapítvány hozott létre, mely azóta is aktívan támogatja a torz arccal született és fizikai vagy testi fogyatékos gyermekeket.

Emellett pedig a 90-es évek elején iskolákat hozott létre Nepálban és Kenyában is, ahol több ezer gyermek tanulását és előremenetelét támogatja azzal, hogy biztosítja a fejlődéshez megfelelő környezetet és iskolai felszereléseket. Cher mindig is hangoztatta, hogy nem csak alkalmilag akar segíteni, így nem szeretné elintézni a jótékonykodást néhány ruhával vagy pénzadománnyal, hiszen úgy gondolja, hogy azzal segít a legtöbbet, ha hosszan tartó segítséget nyújt. „Természetesen sokat segít egy-egy ruha vagy összeg, de szerintem az a legfontosabb, hogy hosszan tartó, biztos segítséget tudjunk nyújtani ezeknek a gyerekeknek. Erre talán a legjobb mód az iskoláztatás. gy az életben sokra vihetik és kimászhatnak a nehéz helyzetből. A további években szeretnék minél több iskolát és árvaházat nyitni” – nyilatkozta a sztár.

A cikkhez tartozó kép a Glamour Magazin számára készült, mivel Cher 2010-ben az Év Nője kitüntetést kapta meg. Stanley Tucci, aki a díjat prezentálta a díva számára, kifejtette, hogy a magazin szerint is az a egyik legfőbb érdeme, hogy szüntelenül segít az árváknak és a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Tucci elmondta, hogy sajnos ezért Chert eddig nagyon kevés alkalommal ismerték el, s most próbálja a magazin díával felhívni erre a figyelmet. Cher szokásos humorával és szerénységével elmondta, hogy: „A mai sajtó a maga 64 évével már leszarja, de ezen nem akad fenn, tovább folytatja a számára fontos munkát.”

Külön érdekesség, hogy Cher örmény származását sem feledi, 1993-ban és 2006-ban Örményországban is járt, ahol a helyi ortodox templomok felújítását támogatta.  2006-ban pedig a hadsereg számára adományozott több millió dollárt, hogy a katonák sisakjait erősítsék meg, biztosítsák a modernebb lőfegyverek ellen is. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek