Starity

Sztárok a gyűlölködés ellen

2010. december 29. 13:01   |   Szerző: Nana.B

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az eredetileg Kaliforniából indult kampány két fényképész kezdeményezése volt az egyneműek házasságának engedélyezéséért. Mára ennél már sokkal többről szól.

hirdetés
Sztárok a gyűlölködés ellen

A kezdeményezés 2008. novemberé Ben Jött létre Kalifornia államban, és a melegházasságot megtiltani akaró 8. számú törvényjavaslat ellen tiltakozik. A NOH8-kampány fényképekkel, csendben fejezi ki a nemtetszését az elutasítással szemben. A híres fotós, Adam Bouska hozta létre Jeff Parshley kollégájával karöltve.

A fényképekre jellemző, hogy a szereplők szája szigetelőszalaggal van leragasztva, a világ elhallgattatását jelképezve, valamint a NOH8-felirat van az arcukra festve a kampányt szimbolizálva.


Az egyik kampányfilm

Mostanra több mint 9000 hivatalos NOH8-kép készült el, és számtalan olyan fotó, melyet nem a fent említett fényképészek készítettek, hanem a kampányt támogató olyan emberek, akik nem tudtak eddig eljutni egyik nyilvános fotózásra sem, ahol a két fotós bárkit lefotóz a szimbólumokkal, fehér felsőben, fehér háttérrel.

Ennek legfőbb oka bizonyára az, hogy az USA-n kívül eddig még sosem tartottak ilyen fotózást, annak ellenére, hogy rengeteg támogatójuk van világszerte. Különböző politikusok, katonai személyek, művészek mellett rengeteg sztár is csatlakozott a kampányhoz. Felsorolni se lehetne őket, de párat azért megemlítünk:  Adam Lambert, Emma Roberts, Lady Gaga, Michael Emerson, a Real Housewives szereplői, Christopher Gorham, Olesya Rulin, Ashlee Simpson, Pete Wentz, Crystal Harris, Tara Reid, Jane Lynch.

Két év alatt mára olyan szinten elterjedt világszerte ez a kampány, hogy nem feltétlen csak az egyneműek házasságáról szól, hanem az utálatról és annak bármely fajtájáról. Hiszen valljuk be, nincs olyan ember, aki soha életében semmire és senkire ne mondta volna azt, hogy „utálom”, nagyon gyakran csupán előítéletek alapján.


Mel B is kiveszi a részét a tiltakozásból

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek