Starity

Xtinát a letöltések keverték bajba

2010. december 29. 10:10   |   Szerző: cinthyy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokan hitték azt, hogy Christina Aguilera hatalmasat bukott karrierjében... Kiderült: mégsem, mindössze az illegális letöltések vitték lejjebb eladott albumainak számát.

hirdetés
Xtinát a letöltések keverték bajba

Az eredetileg 2010. június 8-án megjelenő Bionic több mint két héttel a megjelenés előtt szivárgott ki. Sokan már előre sejtették, hogy ez nem tesz majd jót a bolti eladásoknak, ami így is lett. Az első héten mindössze 110 000 példány kelt el, ami megtöbbentette a lemezkiadót is, akik minimum 1 millió eladásra vártak – ami érthető is, a Back to Basics című, óriási sikert elért album után.

Az iLeaks című weboldal a napokban nyilvánosságra hozta a 2010-ben legtöbbet letöltött dalokat, albumokat, és kiderült, hogy a Bionic a második illegálisan legtöbbet letöltött album ebben az évben – ami azt jelenti, hogy az első héten eladott példányok tulajdonképpen sokkal több bevételt kellett volna, hogy hozzanak. Christina Aguilera albuma így megelőzte Katy Perryét és Nicki Minajét is. A Not Myself Tonight pedig az ötödik legtöbbet letöltött dal az idén, itt is rengeteg mindenkit megelőzve, többek között Rihannát is.

Ez mit bizonyít? Bizonyára Christina nem lehet túl büszke, hogy pont az illegális listában ért el ilyen helyezéseket, viszont az már biztos, hogy több millióan töltötték le az albumot megjelenés előtt. Sajnos sok ember ma már úgy gondolkodik, hogy ha ingyen le lehet tölteni, akkor semmi értelme a boltban megvenni.

Tehát Christina és a dalai nem is buktak meg, csupán nem tudott eléggé vigyázni, és kiszivárogtak még a megjelenés előtt... ami nem csak Xtinának, de rengeteg másik sztárnak is sok-sok bajt okoz ez minden évben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek