Starity

Tzuyu

Tzuyu Tzuyu nemzetisége 6561. 95rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Zhou Tzu Yu (周子瑜)
 • Becenév
 • Tzuyu (쯔위), Chewy, Yoda
 • Születési idő
 • 1999. június 14.
 • Születési hely
 • Tainan, Tajvan
 • Foglalkozás
 • Énekes, Táncos
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Im Na Yeon Hirai Momo Myoui Mina Kim Da Hyun Park Ji Soo Minatozaki Sana Son Chae Young Yoo Jeong Yeon

Tzuyu életrajza

Tzuyu for Pholar (2016)

Zhou Tzu Yu 1999. június 14-én született Tajvanban.
Tzuyu-t 2012-ben a JYP egy tehetségkutatós embere fedezte fel, régi iskolájának a MUSE Performing Arts Workshop tehetségkutatóján. A felajánlott gyakornoki lehetőséget elfogadta, így decemberben Dél-Koreába utazott, hogy csatlakozzon a céghez. Jelenleg a  Hanlim Multi Art School-ban tanul.
2015-ben végül ő volt a 4. hivatalosan bemutatott gyakornok, aki részese lett a Sixteen túlélő shownak. A műsorban viszont nem sikerült bekerülnie a hét legjobb közé hiába volt ő a közönség nagy kedvence. Miután viszont a cég 9 tagra bővítette debütálandó lány csapatát Momo mellett őt is helyet kapott.

Így Tzuyu 2015-ben a kilenc tagú TWICE tagjaként mutatkozhatott be. A lányok debütáló kislemezeként a Like Ooh Ahh jelent meg, Tzuyu pedig a csapatban, mint énekes-táncos van jelent. Valamint legfiatalabbként ő viseli a maknae címet és őt tartják a csapat arcának is.


ÉRDEKESSÉGEK

~ Beszélt nyelvek: tajvani (anyanyelv), mandarin (alapfok), koreai (társalgási szint)
~ Stílus: az olyan ruhákat szereti, ami nem túl hivalkodóak.
~ Imád a családjával kirándulni.
~ Csapaton belül ő a legmagasabb.
~ Édesanyja nagyon meglepődött, hogy Tzuyu-t meghallgatásra hívta a JYP, ugyanis abban a táncos videóban, amiben a fejvadász kiszúrta nem voltak túl jók a fény viszonyok, így Tzuyu sem látszódott rajta olyan élesen.

 

 

TWICE

A JYP Entertainment 2013. december 19-én bejelentette, hogy új lánycsapatot debütáltatnának 2014 első felében. 2014 februárjában megerősítették 2 gyakornok, Lena és Cecilia debütálását ebben az új bandában, illetve futótűzként terjedt a pletyka, hogy rajtuk kívül Nayeon, Jisoo, Jeongyeon és Minyoung nevűek is debütálnak fognak. Cecilia visszalépett, és helyére Sana került, viszont Lena kilépésével a 6mix debütálási tervei szertefoszlottak.

2015 februárjában JYP közzétette, hogy új lánybandájuk 7 tagját a SIXTEEN nevű műsor keretei között választják ki, ami május 5-én kezdődött. A tagságot Nayeon, Jeongyeon, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun és Chaeyoung kapta, illetve beválasztották a közönség kedvencét Tzuyut, illetve a hamarabb már kiesett Momo-ra esett Park Jin Young választása.

Júliusban megnyílt a TWICE Instagramja, amire a 9 lány képét töltötték fel. A JYP Entertainment pedig folyamatosan sugározta a TwiceTV websorozatot, aminek segítségével megismerhettük még jobban a csapatot.

Október 7-én a hivatalos oldaluk megnyílt, és megosztották az első lemezük adatait a közösségi oldalakon. 20-án a Naver V alkalmazáson keresztül jelent meg a CD és a klip. Aznap a megjelent dalokat élőben is előadták. A Like OOH-AHH klipje YouTube-on 5 hónap alatt 50 000 000 megtekintést gyűjtött. Decemberre a TWICE 10 reklámban vett részt és 1,8 milliárd koreai won értékben kerestek pénzt. Év végén az Mnet Asian Music Awards-on a legjobb új női előadónak való díjat is megkapták eredményeiknek köszönhetően. December 27-én az SBS Gayo Daejeon-on a Like OOH-AHH remix változatát énekelték.
2016. január 2-án a TWICE újabb promtálás szervezett debüt dalához, hiszen az ismét a listák élére tört. 12-én a kínai rajongók rámutattak, hogy Tzuyu profiloldalán tajvani nemzetiségűnek van feltüntetve, és a mai napig nem ismeri el minden nemzet, hogy az önálló állam, így ez nagy közfelháborodást váltott ki. 13-án a JYP Entertainment Tzuyu minden abban az országban történő programját felfüggesztette. Kiderült, hogy igazából nem innen indult ki a botrány. Előző év novemberében a My Little Television c. műsorban a lány tajvani és dél-koreai zászlót tartott a kezében, ezt pedig nem közvetítették, hanem később derült rá fény. Október 15-én Tzuyu bocsánatkérő videót töltött fel, de ezután a hivatalos oldalt feltörték. A céget tajvani hírességek beperelték, hogy kiderítsék, hogy a videót önként vette fel az énekesnő vagy kényszerítették rá.

A Twice második középlemeze, a Page Two április 25-én vált elérhetővé, és összesen 7 dalt tartalmazott, és ezek közül a Cheer Up-pal promotálták. 5 nap alatt a dal kisvideója 10 000 000 megtekintést kapott. Május 5-én megnyerték első zenei programól származó díjukat az M! Countdown-on, pont egy évvel a SIXTEEN kezdete után, ezt követték győzelmek az Inkigayo-n és a Music Banken.
Augusztus 26-ra már összesen 150 000 darab lemezt adtak el a 2016-os évben lánybandák közül először.
Szeptember 23-án felfedték hivatalos színeiket, az egyik a sárgabarack, a másik a neonbíbor, illetve rajongóik megkapták a ONCE nevet. 5 nappal később a JYP Entertainment közzétette, hogy a lányok októberben visszatérnek.

Hivatalos oldalukon október 10-én közölték új középlemezük, a TWICEcoaster: Lane 1 címét, illetve időpontokat adtak meg az előzetesek érkezéséről. A lemez kiadásának dátumát 24-re helyezték. 20-án koreai idő szerint éjjel fél 11-kor a TWICE 1. évfordulójának alkalmában a banda a Naver V Live-on felfedte One in a Million című dalát.
Október 24-én online megjelent a TWICEcoaster: LANE 1 lemez és az ezt kísérő dal, a TT klipje. Ezen a napon showcase-ükön előadták Jelly Jelly, One in a Million és természetesen TT c. szerzeményüket.
November 11-én a Like OOH-AHH klipje 100 milliós megtekintést kapott a YouTube-on, ezzel a 4 lánybanda részévé váltak, akik megütötték ezt a számot. 6 nappal később a Cheer Up is elérte ezt az eredményt leggyorsabban az összes K-POP klip közül.
December 5-én Twitteren tették közzé, hogy a TWICEcoaster: Lane 1 lemez egy karácsony verziót is kap.
A TT 2017. január 3-án elérte a 100 milliós megtekintést.

Február 17 és 19 között tartotta a lánybanda első önálló koncertjét, a Twice 1st Tour: Twiceland – The Opening-et.

Február 20-án a TWICE megjelentette speciális albumát, ami a TWICEcoaster: Lane 2 címet kapta és a  TWICEcoaster: Lane 1 kibővített verziójának felel meg. Az előrendelések száma elérte a 310 000 példányt.

Február elején a TWICE megnyitotta japán weboldalát is. 8-án Tokióban többen láthatták a lányok plakátjait az utcákon, illetve fokozatosan egyre népszerűbbé vált a csapat "TT póza". Február 24-én What's Twice? c. lemezüket jelentetik meg 10 dallal, amik között koreai és japán nyelvűek is vannak. Hivatalosan Japánban június 28-án fognak debütálni. A megjelenés első hetében a lányok több mint 130 000 lemezt adtak el. Az Oriconon 2. helyen debütált a #TWICE.

Áprilisban a JYP Entertainment megerősítette, hogy a TWICE még májusban kiad egy koreai lemezt. A lemez 15-én érkezett meg és a Signal címet kapta. A címadó dalokat J.Y. Park szerezte, míg az Eyes Eyes Eyes című dal szövegét Jihyo és Chaeyoung írta. Május 3-án, 4-én és 9-én a Weekly Idol, Knowing Bros és a Top 3 Chef King című műsorokat vették fel a Signal promócióira készülve.
Június 17-én és 18-án kétnapos ráadást adnak a  Twice 1st Tour: Twiceland - The Opening koncertsorozathoz.

A TWICE első koreai albumát október 30-án jelentette meg, mlynek vezérdalául a Likey-t választották. A klipet Kanadában forgatták szeptember elején és feltöltése után 22 órával elérte a 10 milliós megtekintést. A lemez kiadása után 3 nappal elérte a 100 000 eladott példányszámot, ami 2002 óta egy koreai lánybandának sem sikerült, emellett 330 000-ren rendelték meg előzetesen. A CD összesen 13 dalt tartalmaz, amiknek szövegében a csapat koreai nemzetiségű tagjai (Missing You - Dahyun, 24/7 - Jihyo és Nayeon, Love Line - Jeongyeon, Don't Give Up - Chaeyoung), a volt-Wonder Girls tag Hyerim (Look At Me) is közreműködött.

December 11-én jelent meg a Twicetagram karácsonyi stílusban újragondolt verziója, ami a Merry&Happy címet kapta. A Heart Shaker-t választották vezérdalul.

December 31-én a TWICE részt vett a 68. Kōhaku Uta Gassen-en. Az elmúlt 6 évben ők voltak az egyetlen koreai banda, akik részt vettek benne. (Előttük: TVXQ, SNSD és KARA, szólóban: BoA) A TT japán verzióját adták elő.

A lányok második japán kislemeze Candy Pop címmel jelent meg digitálisan 2018 januárjában, habár CD-n csak február 7-től vált elérhetővé.

Január 19-én a TWICE megkezdte első japán turnéját Aichi prefektúrábana Twice Showcase Live Tour 2018 "Candy Pop" részeként.

Március 24-én a TWICE 5. középlemezének előzetesét jelentette meg. A What is Love? április 9-én érkezett meg, aminek dalait aznap showcase-en is előadták a lányok. A címadó dalt JYP szerezte és írta. A szerzemény dance műfajúként jellemezhető és a szerelemről, illetve a lányokról szól, akik a könyvekből és filmekből ismerkedtek meg ezzel az érzelemmel. A  Sweet Talker szövegét Jeungyeon és Chaeyoung írta, míg a Ho!-jét Jihyo.

13-án a 2018-as japán KCON-on is elénekelték a What is Love?-ot.

A lányok harmadik japán kislemeze május 15-én vált elérhetővé. Címadó dala, a  Wake Me Up, a NIKE AIR MAX reklámjai alatt is hallható. A CD-n még a  Pink Lemonade kap helyet. A promóciókat segítő klipet már április 24-én feltöltötték a TWICE japán YouTube csatornájára.  

A Seishu Kunshu manga filmadaptációjának főcímdalát énekelték, ami a The Jackson 5 I Want You Back c. szerzeményének feldolgozása volt. Kislemezként a klippel egy napon, június 15-én érkezett meg.

A TWICE ötödik középlemezének újracsomagolt verziójának érkezését JYP június 7-én erősítette meg. A Summer Nights címet kapó CD 3 új dalt tartalmaz az eddigiek mellett, ezek egyike a Dance the Night Away, amit vezérdalként választottak. A  Shot Thru the Heart szövegét a TWICE japán tagjai írták.

Szeptember 12-én jelent meg a TWICE első japán albuma. A címe egy betűszó: BDZ, ami a bulldózer szót rövidíti és a lányok erejét képviseli. A lemez a címadó dalt, 5 új slágert, illetve a One More Time-ot; a Candy Pop-ot, a Brand New Girl-t, a Wake Me Up-ot és az I Want You Back-et.

November 5-én a 6. középalbumukkal bővült a TWICE repertoárja. A Yes or Yes lemez dalainak szerzésében Chaeyoung, Jeongyeon és Jihyo is közreműködött. Helyet kapott rajta a BDZ koreai verziója is.

A CD újracsomagolt verziója, a The Year of Yes december 12-én vált elérhetővé.

2019. március 6-án a lánybanda koreai dalainak újabb japán verziói jelennek meg a #TWICE2 lemezen. A hónapban és áprilisban a TWICE #Dreamday című japán turnéját tartotta Oszaka, Tokió és Nagoya-szerte 5 megállóval.

Április 22-én jelentették meg hetedik középlemezüket fancy You címmel. Több, mint 3 750 000 eladott lemezzel ők váltak országuk legkelendőbb lánybandájává, megdöntve a S.E.S 22 éves rekordját.

A negyedik és ötödik japán kislemez érkezését is bejelentették a Fancy promotálása után. A Happy Happy július 17-ig, míg a Breakthrough-ra 24-ig kellett várniuk a rajongóknak. 

Szeptember 23-án érkezett meg a TWICE nyolcadik középlemeze Feel Special címmel. A lemez jelezte, hogy a lányok népszerűek szerte Észak-Amerikában, hiszen a Billboard kanadai listáján is bekerült az első száz közé. A címadó dalon és a Breakthrough koreai verzióján kívül az összes dalt a lányok szerezték a CDn.

Második japán albumukat november 20-án jelentették meg. A Fake&True c. dalt már hamarabb, október 18-án megjelentették a lemezről.

A 2020-as évet a Twicelight koncertsorozattal kezdte meg a banda, amely a koronavírus-helyzet miatt sajnos nem fejeződhetett be. Júniusban, illetve októberben koreai lemezekkel kedveskedtek rajongóiknak, melyek a More & More, továbbá az Eyes Wide Open címet kapták.

Írta: BeJoyful és FruFruChan

Show műsorok
2016
~ Real Men (ep.171.)
~ 2 Days & 1 Night (ep. 135.)
~ DISCO (with. Chaeyoung)
~ Happy Together (with. Jihyo – ep. 458.-)
~ Duet Song Festival (with. Jihyo – ep. 11. -)
~ We Will Eat Well (with. Dahyun)
~ Please Take Care of My Refrigerator (with. Jeongyeon –ep. 84-85.-)
~ Running Man (ep.302.)
~ Inkigayo (with. Nayeon & Kihyun – Minhyuk of Monsta X –ep.866.-)
~ Knowing Bros (ep.27.)
~ Vitamin (with. Jeongyeon, Momo, Jihyo & Mina – ep. 631.-)
~ Immortal Songs 2 (ep.252.)
~ Sister’s Slam Dunk (ep.06.)
~ Comedy Big League (with. Dahyun –ep. 169.-)
~ Cool Kiz ont he Block (ep.157.)
~ Twice TV 3
~ The Ultimate Voice (with. Jihyo)
~ Weekly Idol (ep. 249., 261-262.)
~ Star King (ep. 441., 447., 449.)
~ Twice’s Private Life
~ Idol Star Athletics Championship
~ King of Mask Singer (with. Chaeyoung –ep. 61.-)
~ The Boss is Watching – Lunar New Year Special
~ Same Bed, Different Dreams (with. Sana, Mina & Chaeyoung – ep. 61.-)
~ Same Bed, Different Dreams (with. Jihyo – ep. 43.-)
~ You Hee-yeol’s Sketchbook (ep. 304., 333.)
~ Baek Jong-won’s Top 3 Chef Kings (with. Nayeon, Momo & Dahyun –ep. 36.-)
~ Baek Jong-won’s Top 3 Chef Kings (ep. 21., 27.)
~ Gag Concert (with. Nayeon & Jeongyeon –ep. 829., 845.-)
~ Golden Bell Challenge (ep. 800.)
2015
~ The Body Show 2 (ep. 11.)
~ Two Yoo Project – Sugar Man (with. Nayeon, Jihyo & Chaeyoung –ep. 11.-)
~ Weekly Idol – Christmas Special (with. Nayeon & Dahyun)
~ Weekly Idol (ep. 228.)
~ Baek Jong-won’s Top 3 Chef Kings (ep. 13.)
~ My Little Television (with. Momo, Sana & Mina ep. 31-32.-)
~ Pops in Seoul – Pick & Talk (ep. 3033.)
~ Entertainment Weekly
~ Today’s Room
~ After School Club (ep. 184.)
~ Twice TV 2
~ Section TV
~ Twice TV
~ Sixteen


Videó klipekben való megjelenései
~ J. Y. Park – Fire /2016/
~ Miss A – Only You /2015/
~ Got7 – Stop It /2014/

TWICE

Albumok
[2017.10.30] Twicetagram
[2017.12.11] Merry & Happy (újracsomagolt)
[2018.09.12] BDZ
[2018.12.26] BDZ -Repackage-
[2019.10.20] &TWICE

Középlemezek
[2015.10.20] The Story Begins
[2016.04.25] Page Two
[2016.10.24] TWICEcoaster: LANE 1
[2017.02.20] TWICEcoaster: LANE 2 (újracsomagolt)
[2017.02.24] WHAT'S TWICE?
[2017.05.15] SIGNAL
[2018.04.09] What is Love?
[2018.07.09] Summer Nights  (újracsomagolt)
[2018.11.05] YES or YES
[2018.12.12] The year of "YES" (újracsomagolt)
[2019.04.22] FANCY YOU
[2019.09.23] Feel Special

Kislemezek
[2017.10.18] One More Time
[2018.02.07] Candy Pop
[2018.04.30] STUCK
[2018.05.16] Wake Me Up
[2018.06.28] LIKEY (Kronos Remix)
[2019.07.17] HAPPY HAPPY
[2019.07.24] Breakthrough
[2019.10.18] Fake & True

Utolsó frissítés: 2021.02.04. 17:05 FruFruChan által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace