Starity

Loyalty is Royalty

Loyalty is Royalty

Magyarországon az 1970-es évektől foglalkoznak a vak- és gyengénlátó emberek segítésére vakvezető kutya képzéssel. A mai napig nagyon kevés adat van arról, hogy hány sikeresen kiképzett kutya kerül végül olyan személyhez, akiknek segítségre van szükségük a hétköznapi élethez. 2008-ban 20 ezer látássérült emberre csupán 120 segítő négylábú jutott. Sajnos, mivel összesen három ilyen szervezet működik hazánkban, évente 25-30 kutya kerül kiképzésre, ez azt jelenti, hogy akár 1-2 évig is elhúzódik a várakozási idő, amíg egy vak vagy gyengénlátó ember megkapja a segítséget. Mindez azért van, mert a kutyák kiképzése az akár egész életen át tartó szolgálatra nagyon hosszú és pénzigényes folyamat. A kutyák eszmei értéke természetesen felbecsülhetetlen, hiszen emberek életét változtatják és könnyítik meg.

Mióta volt szerencsénk megismerni a Magyar Vakok és Gyengénlátók Egyesületét, és mióta személyesen is láttuk az alapítvány kutyaiskoláját Csepelen, az első pillanattól egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk a cél részesei lenni. A cél pedig egyértelműen az, hogy minden vak ember mellé kerülhessen egy profin kiképzett segítő négylábú. Elindítottuk a LOYALTY programot, ami egy hosszútávú, a Dorko márka életét végigkísérő folyamat lesz. A célunk elérésében Te is segíthetsz, hiszen a "LOYALTY" és a "LOYALTY IS ROYALTY" feliratú sapkáink nyeresége 100%-ig a Magyar Vakok és Gyengénlátók Egyesületéhez kerül és egy hűséges négylábú teljes kiképzését finanszírozzuk majd belőle. A kiskutya kiképzését kiskoráig egyészen az új gazdához kerülésig követni fogjuk, és természetesen erről folyamatosan hírt is adunk.

Járulj hozzá Te is, hogy valaki kiképzett segítőtárshoz jusson! Rendeld meg itt, vagy vásárold meg sapkáinkat a DRK vagy Playersroom üzletekben és tégy még ma valami jót! Változtassuk meg közösen egy ember életét! Loyalty is Royalty.

Sztárok a videóban: Dukai Regina, Lékai-Kiss Ramóna, Tápai Szabina, Kucsera Gábor

Feltöltötte: yofejcsaj21

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Hozzászólások

Még senki nem írt hozzászólást. Legyél te az első!