Starity

Adele új albuma nem lesz elérhető a streaming szolgáltatóknál

2015. november 20. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai napon kerül az üzletek polcaira Adele újdonsága, a 25, melyet méltán emlegetnek 2015 legjobban várt alkotásaként. Az énekesnő azonban elutasította a streaming szolgáltatókat, a rajongók így kénytelenek lesznek megvenni a korongot, ha hallani szeretnék a dalait.

hirdetés
Adele új albuma nem lesz elérhető a streaming szolgáltatóknál
Fotó: Vogue

A New York Times számolt be elsőként arról, hogy Adele négy éve várt új albuma, a 25 nem kerül fel a streaming szolgáltatók (pl. Spotify, Apple Music) weboldalaira, mert azt szeretné, ha rajongói megvásárolnák magát a lemezt. Ugyan korábban volt szó arról, hogy a Spotify Premium-csomagos felhasználói számára elérhető lesz az énekesnő harmadik stúdióalbuma, ám végül ez sem valósul meg, mert Adele nem kötött megállapodást a szolgáltatóval.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy a 27 éves barna hajú szépség összetűzésbe kerül a streaming szolgáltatókkal – és valószínűleg nem is az egytelen. Tavaly például Taylor Swift próbálta hasonló módon elérni, hogy a rajongók megvásárolják a lemezeit, így eltávolíttatta azokat a Spotifyról, a szolgáltató pedig kampányt indított annak érdekében, hogy visszaszerezze az énekesnő kegyeit. A művelet sikerrel járt, Taylor albumai azóta ismét elérhetőek a Spotifyon, az azonban egyelőre kérdéses, hogyan alakul Adele újdonságának a sorsa.

Mint említettük, Adele új, tizenegy szerzeményt felsorakoztató albuma a mai napon kerül az üzletek polcaira az XL Records gondozásában, melyen a hatalmas sikernek örvendő Hello és a When We Were Young is helyet kapott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek