* 3. ÉVAD SPOILEREK *
Már eltelt pár nap a finálé óta, és már mindenkinek bőven volt ideje (hát egyáltalán nem volt...
) megemészteni a történteket - szeptember elejéig pedig még lesz is. Habár addigra már
egy merőben új, izgalmakkal és változásokkal teli évadnak nézünk elébe, amit Julie Plec csak az "Elsők éveként" tart számon, de nehéz túltenni magunkat a második évad lezárásán.
Stefan rossz útra tért, Caroline és a serrif végre tiszta lappal indulnak, Jeremy új képességekre tett szert, Elena pedig... Talán máshogy néz Damonre? Lesz mit fejtegetniük az íróknak jövőre is, ez már egyszer biztos.
A PopWrap elcsípte a CW vezető nézettségű sorozatának producerjét és íróját,
Kevin Williamsont egy interjú erejéig, ahol megtudhatunk egyet s mást a harmadik évadról - tessék kapaszkodni!
→ A második évad pontosan ott kezdődött, ahol abbahagyták az első fináléjában: John egy konyhakéssel a gyomrában fekszik a földön, vértócsa közepén, Elena pedig besétál, és kezdődik a kavarodás. Aggódhattunk Jeremy-ért, Katherine visszatérése miatt... Most viszont nem voltak olyan durva függővégek. "Izgatott voltam, hogy lezárhattunk pár szálat a végére, úgyhogy nem volt minden függővégnek hagyva, de eközben új sztorit is tudtunk indítani," mondta Kevin Williamson. "A következő évadban lesz pár lehetőség, ahol felvehetjük ezeket a szálakat, nem kell ott folytatni, ahol abbahagytuk."
→ A rész egyik legsokkolóbb jelenete az volt, amikor a serrif egy félrecélzott lövéssel Jeremy-t taszította a halálba Damon helyett (aki viszont már amúgy is ott volt). Bonnie-nak sikerült kikönyörögnie a fiú életét a boszorkányoktól, az viszont nem szerepelt a varázsige "mellékelt használati utasításában", hogy
a 16 éves Gilbert látja majd a szellemeket. És ha ez nem elég, elsőre rögtön az excsajok szellemét, Vickit és Annát látta magával szemben. Honnan jött az ötlet? "Kayla Ewell. Imádtam őt," mondta Williamson. "Vicki megölése nagyon nehéz döntés volt, de fontos volt a sorozat szempontjából, ugyanis azután egy teljesen más fajta életet kellett élniük a szereplőknek. Egy olyan pillanat kellett, ahol a nézők leülnek és azt mondják, 'ez a sorozat komolyan veszi a sztorit.' És működött. Azonban hiányoltam. Rögtön azt gondoltam, hogy 'visszajöhetne'. De aztán azt gondoltuk, hogy 'a halottaknak halottnak kell maradni, különben átcsapunk Hősökbe.' Lennie kell következményeknek. Különösen a haláleseteknél. Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy
Jeremy-t kísérthetné Vicki, de hülyeségnek tűnt. Aztán amikor Anna belépett a sorozatba, mindenki beleszeretett - mármint, a Twittert tekintve ez egyértelmű volt. Aztán amikor gondolkoztunk arról, hogy
Jeremy életében mindenki halott, úgy gondoltuk, 'itt egy jó sztori!' Csak a megfelelő pillanatra vártunk. Ki kellett forrnia magát. Jöttek a vérfarkasok, vámpírok, próbáltunk a témánál maradni, és most, hogy minden boszorkányos hókusz-pókusz véget ért az évadban, úgy éreztük, hogy a nézők elfogadnák ezt az új elemet a sorozatban. Szóval, most már
végigcsináljuk ezt a kísértéses dolgot Jeremy-vel."
→ Julie Plec már beavatott minket azzal kapcsolatosan, hogy a harmadik évad leginkább az Elsőkről fog szólni, habár
Daniel Gillies és Joseph Morgan nincsenek megerősítve még egy szerződéssel. De miért lenne az évad az Elsőké? "Eljött az ideje, hogy behozzunk egy új elemet. Úgy értem, egy fordulatos sorozatról van szó," nevetett Williamson, de hamar hozzátette, hogy ez csak kezdetnek számít. "Elijah elmagyarázta pár epizóddal ezelőtt, hogy micsoda is Klaus. Abból a mitológiából fogunk építkezni, de
ahogy az a koporsókból látszik, elég sok Első akad abban a sírban. Már van is egy hatalmas fordulat, amit az első részre tervezünk (már előre félek ), és elmagyarázzuk, hogy Klaus miért ragaszkodott annyira Stefanhoz. Van egy másik elem, ami Klaus-hoz kapcsolódik, de még nem tud róla senki. A sírok nem maradnak sokáig zárva - ez a következő évad egyik nagy dobása. Rájövünk, hogy kik az Elsők, mit akarnak, és
hogyan kerülnek képbe a Salvatore testvérek. Klaus okkal vitte el Stefant. (mi már tudjuk, hogy miért ) Hatalmas a sztori ezen a vonalon. Van egy egész harmadik évadra szánt sztorink, és ezt ezeken a fantasztikus karaktereken keresztül ismerjük meg."
→ A Damon / Elena / Stefan szerelmi háromszög érdekes kérdéseket hagyott a fantáziánkra az évadzáró végén. Vajon mit fog tenni Damon, hogy megmentse az öccsét?
És vajon az, hogy kettesben maradtak, milyen előrelépést jelent majd Damon és Elena számára, akik az utolsó percekben átéltek egy igazán bensőséges, szeretetteljes pillanatot együtt? "Érdekes helyzetben vagyunk Stefannal és Klaus-szal - Damon pedig olyan helyzetbe került, ahol soha nem akart lenni. Ha nem kedvelte a hős szerepét ebben az évadban, mi fog történni vele, amikor arra kényszerül, hogy a helyes dolgot tegye, és megmentse az öccsét?" tette fel a nagy kérdést Kevin nevetve, majd elárulta,
ez lesz Damon nagy útja az új szezonban. "Pontosan erre gyúrtunk, de természetesen jól meg fogjuk csavarni. Ez a cél. Izgatott vagyok, hogy láthatom hármójuk dinamikáját megváltozni. Elena számára, akit két éve már egy erős női figuraként tartottunk számon és szerettük, a nézők felől eljön az a pillanat, hogy
végre láthatjuk megbarátkozni a ténnyel, amit Katherine mondott. Nem baj, ha mindkettőjüket szereti: Stefant és Damont is. (OMG )"
forrás:
Diaries-Online
(ui.: múltkor kicsit vitáztunk arról, hogy most akkor Jeremy hány éves is... kijelöltem vastaggal
nekem volt igazam
)