Hozzászólva kicsit a sorozathoz, szerintem úgyis fogunk még mindenkivel találkozni. Nem kell aggódni. Már úgy kb. az első évad végén felhagytam azzal, hogy kicsit megkönnyezzem egy karakter elvesztését, mert többszörösen tapasztaltam, tapasztaltuk, hogy úgyis visszaköszönnek még. Ha 8x flashback keretében, ha pedig valamilyen új mágikus rítusnak, ókori varázseszköznek vagy valami kék macskagyökérnek köszönhetően.
És szerintem ez a sorozat egyik legnagyobb hibája, azon kívül természetesen, hogy már 3 évaddal ezelőtt abba kellett volna hagyni, hogy egyetlenegy karaktertől nem tudnak megszabadulni. Pedig ez is a része lenne. Amikor az előző évadban
**SPOILER**(Annak aki esetleg még nem tartana ott)
Jeremy meghalt, akkor azt hittem, hogy vége. Tényleg vége. 1 napig bőgtem kb. hogy egy korszak lezárult, Jeremy Gilbert már nem része többet Mystic Falls nak. És azt kell mondjam, a drámai cselekmény ellenére az volt a "legeslegesleG" kedvenc epizódom, nemcsak az évadban de lehet még az egész sorozatban is. Tökéletes volt. Gyönyörű és illő megemlékezést kapott a szereplő, erre 4 résszel később visszahozzák. WTF?!?!
Álmaimban nem gondoltam volna, hogy megint meglépik, pedig szerintem ez így lett volna tökéletes. És az egy dolog, hogy kedvelem Stevent és örülök, hogy továbbra is gazdagítja a színészgárdát, de olyan, mintha sutba vágták volna utólag a megemlékezést. 100%-ban veszített az értékéből.
Pont ezért válik szörnyűvé, egyhangúvá és unalmassá a sorozat, mert igazából semmi drámai nem történik, mert tudod, hogy hiába halandó mindenki és úgyis lesz valami mód, hogy megint éljenek. Ráadásul ahány szerelmi ...8szög volt már itt, annál jobban rühellem a karaktereket. Mostmár ott tartunk, hogy annyira kifogytak az ötletekből, a közönség pedig már utálja a Stelenát és Delenát, hogy valami újat kitalálva még valami meleg párt fog shippelni a közönség. Ne adj isten, ezektől a készítőktől még valami vérfertőző kapcsolatot is kinézek.