Starity

Megszûnik a Danubius és a Sláger Rádió!

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2009. október 28. 18:28 #1
- törölt felhasználó -    
Nem folytathatják az országos kereskedelmi rádiók. A Danubius helyett az Advenio Zrt, a Sláger helyett pedig az FM1 konzorcium nyerte el a mûsorszolgáltatói jogosultságot – így döntött az Országos Rádió és Televízió Testület. A két nagy rádió november 18-án éjfélkor beszünteti adását. Az Advenio és az FM1 hét évre szerezte meg a két frekvenciacsomagot. A jogosultság öt évvel meghosszabbítható.
sad.gif sad.gif sad.gif


2009. október 28. 18:32 #2
- törölt felhasználó -    
Reméljük nem, változik más csak a nevük! mad.gif blink.gif
2009. október 28. 19:08 #3
- törölt felhasználó -    
...és az ember azt hinné, hogy ez az ország nem lehet szarabb... hát tévedés. mad.gif
2009. október 28. 20:12 #4
dexion
dexion
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.02.23.
Hozzászólás: 26
Csatolások: 0
Azonosító: 13588
Offline offline
Ettõl m ég másik frekvencián folytathatnák, plusz ez az országos jog, helyi frekiken nyomhatják tovább. Nemcsak a hírek felét kellene elolvasni... egyébként meg egy olyan rádióért nem kár, amelyik a mûsorát olyan emberrel vezetteti, aki megengedi magának hogy a vakok vakságán poénkodjon (Boros-Bochkor vs Stevie Wonder) ..

arról nem is beszélve hogy ahányszor csak hallom az említett párost (évi 2-3 alkalom), mindig valami orbitális hülyeséget nyomatnak, a tényekre fittyet hányva. Asszem legutóbb tavasszal foglalkoztak valami éghajlatváltozós témával, egy második osztályos gyerek se mond akkora hülyeségeket mint õk. Nem kár értük.
2009. október 28. 22:35 #5
Gajcsi
Gajcsi
 
StátuszFinland <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.09.18.
Hozzászólás: 5271
Csatolások: 74226
Azonosító: 39575
Offline offline
A Danubius Radioért fáj a szívem, de nagyon sad.gif A Piritós annyira jó mûsor volt sad.gif Mindig hallgattam õket, reggel, délben, este. laugh.gif Szemét ország, ORTT, útálom mindkettõt mad.gif

Idézet
A két nagy rádió november 18-án éjfélkor beszünteti adását.

Csak azért is hallgatni fogom a Danubiust éjfélig, nem érdekel, hogy másnap suli.

Remélem a két másik csatorna megbukik. dry.gif (Jó magyar szokáshoz híven, rúgjunk bele az újba biggrin.gif )
2009. október 28. 23:35 #6
Born
Born
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.10.11.
Hozzászólás: 186
Csatolások: 14
Azonosító: 147
Offline offline
Nem megszûnik, hanem a két pártnak kell az országos lefedettség a kampányban...csak figyeljetek...sad.gif
2009. október 29. 11:43 #7
Brittany
Brittany
Not a Queen, a Khaleesi™
 
Státusz"Affin shekh yola she jimma ma drivoe she titha..."
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 08.10.06.
Hozzászólás: 12164
Csatolások: 27467
Azonosító: 73440
Offline offline
Valaki elindított egy petíciót a rádió megmentéséért, gondoltam belinkelem hátha valaki szeretné aláírni smileeee.gif

http://www.petitiononline.com/222963ab/petition-sign.html
2009. október 29. 12:21 #8
LaTasha
LaTasha
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.12.14.
Hozzászólás: 17816
Csatolások: 223650
Azonosító: 46320
Offline offline
amikor tegnap meghallottam,teljesen lesokkolódtam mellow.gif én is danubius párti vagyok thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif

www.hallgatokaradioert.com
2009. október 29. 12:22 #9
hgergely009
hgergely009
visszatérő vendég
 
StátuszCsak a munka..
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.04.21.
Hozzászólás: 242
Csatolások: 1
Azonosító: 15143
Offline offline
sz*ros politika ebbe is beleszól...
2009. október 29. 12:38 #10
ventura
ventura
 
Státuszoffline
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 05.07.12.
Hozzászólás: 2363
Csatolások: 587
Azonosító: 7500
Offline offline
Nekem nem fognak hiányozni.
Éljen a CD!
2009. október 29. 13:34 #11
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Az oldalon továbbra is tilos a politikai megnyílvánulás!!!

De mégis mit várhat az ember ebben az országban?

Engem az érdekelne leginkább, hogy ott, ahol a Köztársasági Elnök, az ország Miniszter Elnöke, és az "ORTT" mint testület vezetõje is egyértelmûen kinyílvánítja, hogy a frekvenciatenderen olyan jogi, és szakmai hibák egész sora vetõdött fel, ami alapján ezt a pályázatot, így, ebben a formában ki sem lett volna szabad írni, vagy ha már felvetõdtek a kérdéses dolgok, akkor az a minimum, hogy kivizsgálják az illetékesek, akkor miért is nem lehetett felfüggeszteni ezt a pályázatot?

Illetve azt is jó lenne tudni, hogy miért politikai pártok által delegált személyek döntenek nem politikai kérdésben? Ha viszont pusztán pénzügyi alapon hozták meg ezen döntésüket, akkor, bár nem szeretek más emberek zsebében turkálni, de nagyon érdekelne, hogy milyen összeggel lett nehezebb a "tisztelt" testületi tagok bankszámlája.

Az "ORTT" egyébként már sokadszorra teszi köznevetséggé magát, és járatja le ezzel az összes rádiós, és televíziós szolgáltatót. blink.gif unsure.gif

Nyilván további érdemi dolgok nem fognak történni, mindenki boldog, kéz kezet mos alapon, és ha megkínozzák a tagokat, õk akkor is azt fogják mondani, hogy a legjobb szakmai, hangsúlyozom szakmai döntést hozták meg... reklamalo.gif reklamalo.gif reklamalo.gif

És még egy megjegyzés: vajon komolyan úgy gondolják a "tisztelt" tagok, hogy az emberek csak azért fogják hallgatni az esetleges két új rádiót, mert megszokták a frekvenciákat? Hogy a 88-tól 108-ig terjedõ frekvenciatartományban csak ez a két országos lefedettségõ rádió létezik? És ha igen, akkor kõbe van vésve, hogy csakis ez a kettõ létezhet, több nem?
2009. október 29. 13:48 #12
fuge7
fuge7
Dódika
 
StátuszA lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll. :D
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.10.23.
Hozzászólás: 1880
Csatolások: 1927
Azonosító: 74746
Offline offline
Bochkorék nem eszméltek fel a döbbenetbõl, Sebestyén nem beszélhet
velvet.hu

Az ORTT döntése, miszerint a Danubius és a Sláger Rádió nem folytathatja eddigi frekvenciáján, mindenkit megdöbbentett. Boros Lajos elmondása szerint Bochkor Gábort sokkolta a hír, Sebestyén Balázs a vezetõség kérésre nem beszélhet a döntésrõl, pedig lenne mit mondania. A hallgatók akár tüntetnének a rádiókért, persze csak akkor, ha nem esik az esõ. A Klassz rádió és a Neo FM november közepétõl kezdheti a mûsorsugárzást, amennyiben a Sláger Rádió nem szerez érvényt magának peres úton, és a parlament sem bírálja felül a jelenlegi határozatot. A Danubius nem beszél pereskedésrõl, tényként kezelik a frekvenciájuk elveszítését.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerdai döntése értelmében a Danubius Rádió helyett az Advenio, a Sláger Rádió helyett pedig az FM1 konzorcium nyerte el a mûsorszolgáltatói jogot az országos földfelszíni rádiófrekvenciákhoz. A két kereskedelmi rádió mûsorvezetõi egyelõre még nem eszméltek fel a döbbenetbõl, a hallgatók fel vannak háborodva, és szerintük azoknál, akik ezt intézték, elmentek otthonról. A Sláger Rádió bírósághoz fordul, a Danubius - bár honlapján tényként kezeli a megszünését - a határozat kézhezvétele után dönt a továbbiakról.

A Sláger Rádió mûsorvezetõje, Boros Lajos a Velvetnek nyilatkozva szomorúnak nevezte a hírt, de elmondása szerint továbbra sem adják fel a küzdelmet. „Szomorú hír, szomorkodunk. Persze, hogy vannak egyéb tervek, van már azóta Z és Zs terv is. Bochkor sokkos állapotban van, õ még nem bukott ilyen nagyot az életben, én már igen” – nyilatkozta a Velvetnek szûkszavúan Boros mûsorvezetõtársáról, aki korábban szintén kijelentette, van vészforgatókönyv.

A konkurens csatornából sorstárssá vált Danubius Rádió mûsorvezetõje, Sebestyén Balázs a Velvetnek elmondta, bár szívesen nyilatkozna az ügyben, hiszen bõven van mit mondania, azonban tulajdonosi kérésre, akárcsak Jáksó László, egyelõre nem fûzhet kommentárt a történtekhez.

A frekvencia elvesztése után elõször a Sláger Rádió reagált, míg a Danubius Rádió a határozat kézhezvétele után – mely szerdára várható – alakítja ki álláspontját. A Sláger vezérigazgatója, Heal Edina közleményben köszönetet mondott a hallgatóiknak, és kifejtette, szerintük politikai döntés született, és minden törvényes eszközzel küzdenek majd, hogy megtarthassák a fekvenciájukat.

A Sláger Rádió közleménye

Ma döntött az ORTT! November 18-tól a határozat szerint másik rádió mûködik majd a Sláger Rádió helyén. A hírek szerint az eddig megszokott zenei mûsor helyett Önök a továbbiakban egy politikai beszélgetõs mûsort hallhatnak majd!

A híresztelésekkel ellentétben a legnagyobb összegû díj ajánlatot a Sláger Rádió tette. Egy most induló, politikai irányultságú beszélgetõs rádió ennek töredékét sem képes kitermelni és befizetni. Az ORTT döntése következtében ezért évi 670.000.000 forinttól esik el a költségvetés.

Mivel politikai döntés született, súlyos kárt szenvedett a magyar demokrácia és sajtószabadság. A döntés súlyosan árt az ország nemzetközi megítélésének, egy olyan helyzetben, amikor Magyarországnak a rendszerváltás óta a legnagyobb szüksége lenne a külvilág rokonszenvére, a politikai befolyástól és a korrupciótól mentes befektetõi környezetre.

A hallgatók és Magyarország érdekében minden törvényes eszközt igénybe veszünk, hogy Önökkel maradhassunk. Köszönjük, hogy eddig is és most is bennünket hallgatnak!

Heal Edina, Sláger Rádió vezérigazgató.


Késõbb Heal Edina az MTI-nek adott nyilatkozatában bejelentette, bíróságon támadja meg az általa használt országos kereskedelmi rádiós frekvencia sorsáról hozott szerdai médiahatósági döntést. Valamint Kóka János SZDSZ frakcióvezetõ bejelentette, a parlamentnek meg kell vizsgálnia a döntést.

A Sláger rádió a frekvencia-pályázat meghirdetése, valamint a politikai befolyás után Veled vagyok! néven kezdett kampányba, melynek keretein belül a rádió honlapja szerint több mint 338 ezer hallgató jelezte szimpátiáját. A csatorna emellett november 8-ára koncertet szervezett a Városligeti Mûjégpályára. Bochkor Gábor és Boros Lajos a korábbi kijelentésérõl, miszerint a rádió megszûnése esetén önállósítanák magukat, egyelõre nem nyilatkoztak.

A további küzdelem beígérése helyett a Danubius rádió honlapján már tényként kezeli a frekvencia elveszítését. "Nem folytathatják az országos kereskedelmi rádiók. A Danubius helyett az Advenio Zrt, a Sláger helyett pedig az FM1 konzorcium nyerte el a mûsorszolgáltatói jogosultságot – így döntött az Országos Rádió és Televízió Testület. A két nagy rádió november 18-án éjfélkor beszünteti adását." - áll a közleményben.

A Danubius helyén a Klassz Rádió, a Sláger által most használt hullámhosszon a Neo FM szólhat november közepétõl - tudta meg médiahatósági forrásból szerdán az MTI. A közlés szerint a két nyertes társaságot - az Advenio Zrt.-t és az FM1 konzorciumot - semmi nem köti a pályázatukban szereplõ névhez, bármikor kezdeményezhetik a változásbejegyzést a testületnél.
2009. október 29. 14:09 #13
Blamethevain
Blamethevain
 
Státusz"Azt hiszem, túl nagy árat kell fizetnünk néhány felejthetetlen pillanatért."
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.12.23.
Hozzászólás: 2022
Csatolások: 5002
Azonosító: 21944
Offline offline
Nagyon rossz lesz így... no pirítós? Mi fogja megalapozni a reggelemet a munkában... legalább eddig 7-10-ig jól éreztem magam és elrepült az idõ most majd unhatom magam halálra ebben a 3 órában is, nem elég hogy utána is... ehh. sad.gif
2009. október 29. 14:17 #14
Gajcsi
Gajcsi
 
StátuszFinland <3
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.09.18.
Hozzászólás: 5271
Csatolások: 74226
Azonosító: 39575
Offline offline
Hallgattam ma Danubiust, meglepõdtem, mikor "összekapcsolták" egymást a Slágerrel. smileeee.gif
Ahhoz képest, hogy a Sláger nyíltan beszél a dolgokról, A Danubius próbál nemtudomást venni róla.
Még ebben a helyzetben is a Piritós Team poénkodik, viccelõdik pedig õk is tudják, ez már elveszett dolog... sad.gif cray.gif cry.gif

Most láttam a rtlen, hogy a Széf (S. Balázs mûsora) 19-tõl indul újra. Úgyhogy legalább az egyik poéngyárost lehet látni. smileeee.gif
2009. október 29. 14:23 #15
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Idézet(Gajcsi @ 2009. October 29. - 14:17)
Még ebben a helyzetben is a Piritós Team poénkodik, viccelõdik pedig õk is tudják, ez már elveszett dolog... sad.gif  cray.gif  cry.gif


Azért az nem mindegy, ha egy rádiós mûsorvezetõnek a fõnökei megtiltják a kérdésben való véleménnyilvánítást, vagy ha azt mondják, hogy a mûsorvezetõknek szabad kezet adnak.

És szerintem a Danubius sem sokáig fogja tiltani, annek a kommentálását, én még azt is el tudom képzelni, hogy mondjuk Jáksó, vagy akár a Piritós team is valamikor szembe fog menni ezzel a kéréssel, és igen is, kommentálni fogják.
2009. október 29. 14:41 #16
Laraa
Laraa
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.04.25.
Hozzászólás: 88
Csatolások: 2
Azonosító: 59108
Offline offline
Idézet(ventura @ 2009. October 29. - 12:38)
Nekem nem fognak hiányozni.
Éljen a CD!


ha arra gondolsz, hogy nem hallgatod õket, én se és mégis..ez a hír teljesen kikészített..hisz gondolj bele, az ember reggel, mikor megy dolgozni mondjuk, ha vmi poénkodós-vicces-röhögõs-zenés mûsort hallgat, az sztem meghatározza a napját, és az is, ha egy politikai mûsor nyomja rá a bélyegét a napjára..hisz ha már reggel politika..nem egy nyugodt napja lesz az embernek, az biztos.. sad.gif

megjegyzés: teljesen hülyék.
2009. október 29. 15:29 #17
ventura
ventura
 
Státuszoffline
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 05.07.12.
Hozzászólás: 2363
Csatolások: 587
Azonosító: 7500
Offline offline
Igen, az Advenio, valószínûleg politikai adót fog indítani, de az FM1 valószínûleg nem. ("Kádár Tamás, az EMG (Est Media Group - az FM1 konzorcium tagja) ügyvezetõ igazgatója korábban azt mondta: ha gyõznek, a Radiocafé szellemiségét, értékeit szeretnék továbbvinni...")
Amúgy pedig a Juventus pl. marad, érdekes lesz hogy ott kik fognak kikötni a Danubiustól/Slágertõl...
2009. október 29. 16:07 #18
- törölt felhasználó -    
Nem akarok senkit megsérteni, de nekem nem fog hiányozni, én egyáltalán nem hallgatok rádiót. Én is azon a véleményen vagyok, hogy éljen a CD.
2009. október 29. 16:08 #19
ventura
ventura
 
Státuszoffline
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 05.07.12.
Hozzászólás: 2363
Csatolások: 587
Azonosító: 7500
Offline offline
Idézet(ventura @ 2009. October 29. - 15:29)
Igen, az Advenio, valószínûleg politikai adót fog indítani, de az FM1 valószínûleg nem.

...illetve pontosítanék... majd meglátjuk hogy milyet fog..


(amúgy a két rádió zenei kínálatával kapcsolatban: http://apronet.hu/elado_elado_cd_k_a_legna...irdetes=9119300 rohog.gif )
2009. október 29. 16:23 #20
- törölt felhasználó -    
Oké, éljen a CD, nem arról van most szó.
De a rádiózás szerintem nemcsak a zenérõl szól. smileeee.gif
4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!