Starity

Amerika tarolt az európai MTV-díjkiosztón

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2009. november 06. 11:37 #1
fuge7
fuge7
Dódika
 
StátuszA lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll. :D
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.10.23.
Hozzászólás: 1880
Csatolások: 1927
Azonosító: 74746
Offline offline
Amerika tarolt az európai MTV-díjkiosztón

Szinte csak amerikai elõadókat díjaztak az MTV European Music Awardson. Kivétel volt a német Tokio Hotel együttes, amely a Black Eyes Peast és a Kings of Leont elõzte meg a legjobb zenekarnak járó díj kategóriában. Beyoncé három kategóriában is nyert, Eminem lett a legjobb férfi elõadó, Lady Gaga az idei év felfedezettje.

A legtöbb díjat Beyoncé vihette haza az MTV European Music Awards díjkiosztójáról. Az amerikai énekesnõt négy kategóriában jelölték, háromban meg is kapta az MTV-logót ábrázoló szobrot a csütörtöki gálán Berlinben. A zenecsatorna európai nézõinek szavazatai alapján neki ítélték a legjobb nõi elõadó, a legjobb dal és a legjobb videó kategória díját is. Az elsõ kettõt a Halo címû számáért, a legjobb klipért járó díjat a Single Ladiesért kapta az énekesnõ.

"Ezt a díjat minden gyönyörû mûvésznek ajánlom" - mondta Beyonce, miután kiderült, hogy neki ítélték oda a legjobb nõi elõadónak járó díjat.

A berlini gála legnagyobb vesztese a Kings of Leon, amely a mezõny élén állt öt jelöléssel, de végül üres kézzel távozott.

Ha a díjakat nem is európai mûvészek kapták, legalább európaiak adták át. A díjátadók és sztárvendégek között volt többek között: David Hasselhoff, a nehézsúlyú bokszvilágbajnok Vladimir Klicsko és Jean Reno francia színész is.

A U2 visszatért

A legjobb férfi kategóriában Eminem gyõzöttt, Jay-Z lett a legjobb R&B és hiphop elõadó, a U2 zenekar pedig megkapta a legjobb élõ elõadás díját, éppen akkor, amikor ingyenes koncertet adott a Brandenburgi kapunál, a berlini fal leomlásának huszadik évfordulóját ünnepelve. Ezzel Bono és zenekara már a harmadik EMA-díjat kapta a gálák 15 éves története során. (Az amerikai WMA mintájára megrendezett EMA-díjkiosztót elõször 1994-ben rendezték meg Berlinben, azóta évente más európai városban tartják.)

A zenekar tízezer válogatott rajongó elõtt tartott rövid koncertet, ahol eljátszották a Sunday, Bloody Sundayt, a Magnificentet és a One-t, amelyet anno pont a berlini fal leomlása inspirált.

„Itt vettük fel egy berlini stúdióban az Achtung Babyt, és ezért mindig örülünk, ha visszatérhetünk ide” – mondta Bono a díj átvételekor.

A legjobb férfi elõadó Eminem lett. A detroiti rapper videoüzenetben köszönte meg rajongóinak a támogatást. Nem jelent meg a gálán Lady Gaga, aki csak felvételrõl köszönte meg, hogy õ az év felfedezettje. A legjobb alternatív elõadás díját a Placebo nyerte, a legjobb európai elõadó kategóriában, amelyben a magyar The Kolint is nevezték, a török maNga gyõzött.
2009. november 08. 16:11 #2
- törölt felhasználó -    
Idézet(fuge7 @ 2009. November 6. - 11:37)
Amerika tarolt az európai MTV-díjkiosztón

Szinte csak amerikai elõadókat díjaztak az MTV European Music Awardson.

szomorú. unsure.gif
2009. november 09. 13:39 #3
kylie.m
kylie.m
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.10.20.
Hozzászólás: 400
Csatolások: 301
Azonosító: 41685
Offline offline
Úgy örültem a U2-nak thumbsup.gif
Beyoncé meghajolo.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!