Miután kedden kihirdették a 67. Golden Globe díjátadó jelöltlistáját, a filmvilág konstans az Arany Glóbusszal kapcsolatos hírektõl hangos.



Azt már eddig is tudtuk, hogy a 2010-es gálán, a rendezõzseni Martin Scorsese veheti át az ötvenhatodik Cecil B. DeMille életmûdíjat, viszont csak most érkezett a hír, hogy Robert DeNiro és Leonardo DiCaprio adja át a szobrocskát.

Az Oscar-díjas rendezõ és De Niro szakmai és személyes baráti kapcsolata közel négy évtizede töretlen. A filmvilág két legendás sztárját egy harmadik hasonló kaliberû tehetség, Brian De Palma mutatta be egymásnak a hatvanas évek végén, majd 1973-ban elkészült az elsõ közös Scorsese- De Niro film, az Aljas Utcák (Maen Streets), melyet még nyolc közös kasszasiker követett, köztük olyan remekmûvek, mint a Taxisofõr, a Dühöngõ bika, vagy a Casino. Sõt De Niro hat Oscar- jelölésébõl, hármat Scorsese filmjeinek (Taxisofõr, Dühöngõ bika, A rettegés foka) köszönhet, melybõl egyet, a Taxisofõr fõszerepéért díjra is váltott.

Persze az sem véletlen, hogy a szervezõk másik választása Leonardo DiCaprióra esett, ugyanis a fiatal színész lépten-nyomon Scorsese munkásságáról áradozik, s köztudomású, hogy a rendezõ maga is nagyra tartja DiCapriót. Nem meglepõ tehát, hogy Scorsese elõszeretettel bízza Dicaprióra, újkori alkotásainak fõszerepeit. A két sztár gyümölcsözõ együttmûködésébõl, olyan remek filmek születtek eddig, mint a New York bandái, az Aviator és a Tégla, s a sornak ezzel nincs vége, ugyanis Martin Scorsese legutóbbi misztikus thrillere, a Viharsziget (Shutter Island) kulcsfiguráját is Leonardo DiCaprio játssza, Mark Ruffalo és az Oscar-díjas Sir Ben Kingsley mellett.

A Viharsziget magyar premiere február 18-án lesz, a 2010-es Golden Globe-díjátadót, pedig január 11-én rendezik a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben.