A Music Television Lady GaGa-t választotta Az év nõjének.



A megtisztelõ címet az egész évben mutatott, kiemelkedõ zenei produkcióinak köszönheti. Sorra nyerte az MTV-s díjakat, elõbb a Video Music Awards-on, majd az MTV European Music Awards-on is bezsebelt néhány elismerést.

A Billboard Magazin az év felfedezettjének választotta, így nem csoda, hogy a zenei csatorna is végül úgy döntött, Lady GaGa-nak adja, „Az év nõje” címet. Ráadásképp GaGa az év végén maga az angol királynõ elõtt is énekelhetett.

Köszönhetõen annak, hogy Lady Gaga, a popzene nõi trónjának potenciális örököse a világ egyik legismertebb arisztokratája. A legkedveltebb divatrémálomnak számító amerikai énekesnõt meghívták a Royal Variety Performance Benefit Concert-re, azaz a szigetország egyik legnagyobb jótékonysági rendezvényére.

A 23 éves, olasz származású New yorki lány, akit a dalain kívül elképesztõ performanszairól is ismert, olyan hírességekhez csatlakozott december 7-én a Blackpooli Operaházban, mint Whoopi Goldberg, Bette Midler, Michael Buble és Miley Cyrus. A Pokerface, és a Bad Romance elõadója lenyûgözte Erzsébet királynét. Bár sokan tartottak tõle, hogy tûzpiros fellépõ ruhája kiakasztja majd a királyi felséget, ám Erzsébet csak annyit mondott, a középkor arisztokráciájára hasonlított Lady GaGa öltözéke, így igazán méltó volt az estéhez.

Az MTV elismerése egyben azt is jelenti, GaGa-tól 2010-re még jobb teljesítményt várnak majd. Az idei évet egyfajta fordulópontként kezelik, a java pedig a zenecsatorna ítészei szerint csak eztán következik…