Ahogy arról már kritikánkban is beszámoltunk, néhol apró homoszexuális utalásokat rejtett el Guy Ritchie rendezõ a legújabb Sherlock Holmes filmben. A hírek szerint tervezik az állítólagosan tervbe vett folytatás is veszélybe kerülhet e miatt.



A címszereplõt alakító Robert Downey Jr. ugyanis David Letterman televíziós showjában a minap eléggé félreérthetõen válaszolt arra a provokatív kérdésre, beteljesedik-e az esetleges folytatásban Holmes és Watson szerelme. Utóbbi karaktert egyébként Jude Law alakítja, szintén szenzációsan a magyar mozikban január 7-étõl látható filmben.

Nos, a színész évõdése, és nem egyértelmû válasza alaposan feldühítette a Sherlock Holmes regény amerikai jogainak tulajdonosát, Andrea Plunket-et. Aki reményét fejezte ki, hogy megint csak Downey Jr. fekete humoráról volt szó, mert ha mégsem, akkor könnyen lehet, megvonja a folytatáshoz elviekben adott hozzájárulását.

Pedig, ahogy arról már beszámoltunk, már el is kezdõdtek a második rész elõkészületei. A Warner Bros már dolgozik a folytatáson. A stúdió megerõsítette, hogy már tárgyalnak Kieran és Michele Mulroney-val egy második rész megírásáról.