Starity

A Viharszigetben Hitchcock szelleme kísért

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. január 06. 13:13 #1
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Még soha nem volt ekkora nyomás egy Scorsese-film forgatásán, mondja Leonardo DiCaprio, akinek a Viharsziget már a negyedik közös munkája a mesterrel.



– Már akkor gyanút fogtam, amikor Martin filmes kurzust tartott a stábnak jóval a forgatás kezdete elõtt – meséli DiCaprio. – Eleve nagyon alapos, mindig pontosan elmagyarázza, mit szeretne, és megszállott gyûjtõ, minden mûfajból megvannak neki a legfontosabb filmek, és ezeket mutogatja példaként. Ennek jegyében elõször klasszikus detektíves filmeket néztünk: Premingertõl a Laurát, a Kísért a múltat Tourneurtõl, és persze Hitchcocktól a Szédülést. Ez utóbbi Martin nagyon alaposan elemezte, ebbõl lehetett sejteni, hogy a Viharsziget nemcsak egyszerû thriller lesz, hanem tisztelgés is Hitchcock elõtt.

DiCaprio nagy feszültséget érzett a forgatáson – jó értelemben. – Martin minden filmnek úgy megy neki, hogy mindent vagy semmit. Ezzel mindenkibõl kihozza a maximális energiát, mert senki nem akar szégyenben maradni. Eddig minden közös munkánk során nagy nyomás alatt dolgoztunk, de most erre rátett egy lapáttal, hogy a Viharsziget helyenként nagyon félelmetes tudjon lenni.

Az ötvenes években játszódó történetben egy rendõrbíró (DiCaprio) egy õrült gyilkos után nyomoz, aki megmagyarázhatatlan módon eltûnt a Viharszigeten található börtönszerû elmegyógyintézetbõl. Munkája közben hurrikán tör a szigetre, és rabok is fellázadnak. Dennis Lehane regénye, amelybõl a film készült, magyarul is nagy sikert aratott.

(Shutter Island – hazai bemutató: 2010. március 4.)
2010. január 06. 14:51 #2
Necros
Necros
Cara is my Mistress
 
StátuszCaptivated by Tabrett.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.01.16.
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Offline offline
Hm, jól hangzik. smileeee.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!