Megint van rendezője a régóta tervezett Footlose-nak (a magyar mozik annak idején nem mutatták be, később Gumiláb címmel forgalmazták DVD-n), amely az 1984-es, Kevin Bacon főszereplésével készült zenés kultfilm modern változata.

Tavaly ősszel kezdődtek a problémák, amikor az eredetileg kiszemelt rendező, Kenny Ortega kiszállt, mert nem tetszett neki a forgatókönyv, és több pénzből akart forgatni. Most Craig Brewer lépett a fedélzetre, aki a szintén zenés, négy éve Oscarral is kitüntetett Nyomulj és nyerj című filmnek köszönhetően került a producerek látókörébe. Brewer feltétele az volt, hogy az új változat tükrözze az eredeti film szellemiségét, azaz dráma legyen, ne manapság olyan divatos tinimusical. A forgatókönyvet újraírták, a szereplőválogatás azonnal indul, az első felvétel nyár elején várható.

A Footlose hőse egy vagány chicagói fiatal, aki önhibáján kívül egy konzervatív kisvárosba költözik, ahol tilos a tánc és a rock and roll. Természetesen tesz róla, hogy ez a helyzet megváltozzon.