Starity

Twin Peaks (1990-1991, 2017-)

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. május 03. 08:58 #21
- törölt felhasználó -    
meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: jasztelek
2015. február 07. 20:15 #22
- törölt felhasználó -    
meghajolo.gif thumbsup.gif cool.gif
1 felhasználónak tetszik: jasztelek
2015. február 08. 11:18 #23
- törölt felhasználó -    
Vajon egyszer kiderül mi történt Chester Desmond FBI ügynökkel? smileeee.gif Legalább annyira érdekes figura volt mint Dale Cooper! meghajolo.gif meghajolo.gif
https://41.media.tumblr.com/c6089f04b6ea1fe22d587b49a2afe4d4/tumblr_mrs73qPNTc1su84coo1_500.jpg
2 felhasználónak tetszik: Bessie, NiceandCute
2015. február 13. 17:07 #24
- törölt felhasználó -    
meghajolo.gif meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: Bessie, NiceandCute, standoffan
2015. február 13. 17:09 #25
- törölt felhasználó -    
Showtime!!! meghajolo.gif
2 felhasználónak tetszik: Bessie, standoffan
2015. március 12. 18:22 #26
- törölt felhasználó -    
Epic! meghajolo.gif

2 felhasználónak tetszik: Bessie, NiceandCute
2016. február 04. 22:55 #28
- törölt felhasználó -    
meghajolo.gif meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Bessie
2016. április 19. 11:37 #29
TommyScans
TommyScans
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.04.29.
Hozzászólás: 830
Csatolások: 10295
Azonosító: 28189
Offline offline
Promo Photoshoot
1 felhasználónak tetszik: standoffan
2016. szeptember 02. 22:09 #30
- törölt felhasználó -    
Egy kis csokor! biggrin.gif meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: standoffan
2016. szeptember 02. 22:10 #31
- törölt felhasználó -    
meg még egy! meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: standoffan
2016. október 25. 18:11 #32
- törölt felhasználó -    
meghajolo.gif meghajolo.gif
2016. november 04. 19:29 #33
- törölt felhasználó -    
Nos egy kicsit offolok. Elolvastam a múlthéten megjelent Twin Peaks titkos története című új Mark Frost regényt. Vegyesek az érzelmeim. Igazából alig tudtam letenni leginkább azért mert imádom a Twin Peaks-et másrészt pedig nagyon érdekelt hogy mi a fenét hoz ki ebből az író! biggrin.gif Mivel nagyon nem erre számítottam! biggrin.gif Az egész könyv gyakorlatilag egy nagy utazás Amerika történelmébe és rejtélyeibe. Szinte az egész egy összeesküvés elmélet elemzés és vizsgálat UFO-kal meg Titkos társaságokkal meg mi egyebekkel. Igaz valamilyen formában kapcsolódnak az események a Twin Peaks történetéhez és a megoldatlan kérdéseihez és a rajongóknak sok utalás ismerősen fog csengeni és kellemesen fog borzongani ha csak rá gondol hogy mire utal az író. De viszont sok dolog háááá elég furán van leírva maga az egész könyv is furcsa ilyen dosszié szerkesztésű az egész könyv fényképekkel elemzésekkel stb. és az új irány is amibe bevezeti az olvasót az is valahogy idegen a Twin Peaks-től. ÉÉÉÉÉS hááááá nem tudom hogy ez egy jó irány lesz e annak a klasszikus és kult sorozatnak ami számomra abszolút a best sorozat. Mivel a könyvet nagyon úgy reklámozták hogy összeköti a régi évadot az újjal és megválaszol jó pár kérdést sztem sok kérdést nem válaszolt meg illetve még többet hagyott megválaszolatlanul. biggrin.gif De ezzel együtt jól szórakoztam a könyvön és kellően felhangolt az új évadra de nem tudom hogy ha ez lesz az irány a sorozatnak is mint amit a könyvben is felvázoltak lehet nem fog túl jól elsűlni. Nem tudom hogy ebből az egész storyból mennyi volt már meg 1990-ben amikor kaszálták a sorozatot hogy ott is elment volna e ebbe az irányba a sorozat. Mondjuk utalások voltak a sorozatban is hasonló dolgokra mint ami a könyvben van de háááááá nemtom majd meglátjuk. smileeee.gif A könyv jó érdekes és aki olvassa garantálom hogy minden oldal után megy a google-ra és utána néz dolgoknak! rohog.gif
http://elomagazin.com/wp-content/uploads/2016/09/tp650-1-708x350.jpg
2017. február 24. 21:35 #34
- törölt felhasználó -    
meghajolo.gif meghajolo.gif
2017. május 02. 00:10 #35
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Picit nagyobb smileeee.gif
2017. május 22. 23:00 #36
- törölt felhasználó -    
Kénytelen vagyok egy pár komment erejéig fel jönni a fórumra mert az érzelmek kavarognak bennem rendesen. És bizony nem jó értelemben! dry.gif
Én láttam a Twin Peaks-t teljes valójában amikor először vetítették nálunk. Suliban igazi kibeszélőket tartottunk kisgyerekként belőle. Azóta láttam már vagy 10-szer az első és második évadot. És mindkét évadot megvettem eredeti díszdobozos kiadásban DVD-én.
Csak azért írom ezt hogy képben vagyok ezzel a sorozattal és szeretem is és abszolút az egyik kedvenc sorozatom és éppen ezért nagy várakozással vártam ezt a 2017-es "új"Twin Peaks-et de már ahogy jöttek kifelé a trailerek egyre jobban kezdtem aggódni. És a félelmeim be is igazolódtak.
Szóval megnéztem az első 4 epizódot ebből a 2017-es Twin Peaksből és azt kell mondjam ennek nem sok köze van az általam ismert és kedvelt Twin Peakshez. Ez teljesen olyan mint a Tűz jöjj velem Twin Peaks film ami szintén Lynch film és ami már nagyon Lynches és ami nekem már szintén messze áll attól a Twin Peaks-től amit szeretek. Abban is ilyen teljesen elnyújtott jelenetek vannak tele groteszk és értelmezhetetlen eseménnyel szereplővel és a karakterek is szinte az önmaguk paródiái lettek itt ugyanezt érzem.
Az eredeti sorozatnak volt egy íve egy főszálja volt egy nyomozás volt egy misztikus háttér sztori ami adott okot a borzongásra és volt egy közösség akik ugyan furák voltak de mindenkit megismert a néző és a nyugodtnak tünő kisvárosnak ahogy haladt előre a történet egyre sötétebb titkai kerültek elő. Az ember ahogy nézte a Twin Peaks-et szinte érezte a fenyőfa illatát és a sorozat végére minden helyszínt vagy szereplőt úgy ismert a néző mintha a szomszéd városka lenne. De amitől működött nálam a Twin Peaks azok a karakterek a remekül megírt párbeszédek és a nagyon jól eltalát fekete humor.Nahh de ebben a 2017-es Twin Peaksben nah karakterek azok nincsenek humor még annyi se átívelő sztori pedig még annyi se itt csak komplett idióták vannak. A régi szereplőket pedig mindösze cameo erejéig hozták vissza igazából semmi funkciójuk nincsen az új karakterek pedig nincsenek. Pedig 4 rész alatt volt vagy 10-15 új szereplő de senki nem maradt meg nekem. Az sem elhanyagolható dolog hogy az első két évadban Lynch mindössze 6 epizódot rendezett a többit más rendezők dirigálták. Arról nem is beszélve hogy Mark Frost valószínűleg rövidebb pórázon tartotta Lynchet társíróként a korábbi évadoknál. Itt viszont Lynch teljesen szabadkezet kapott a Showtime-tól és ez meg is látszik az eredményen eddig. Bevallom erős késztetés érzek hogy kaszáljam ezt a Lynch agymenést de Twin Peaks rajongóként asszem megpróbálom végignézni de nem látom sok értelmét. Lynch teljesen tojik az elvárásaimra lényeg hogy ő az “életművét” belesűrítse 17 órába. Mert van itt minden Kék bársony, Veszett világ,Lost Highway, Mullholland Drive szinte az összes művét megidézi de Twin Peaks nem sok van itt…jaa igen Dale Cooper az van …akkor az már Twin Peaks. Jahh ha már Twin Peaks 4 rész alatt jó ha 5 percet volt a történet Twin Peaks-ben az összes többi Lynch moteljeiben meg országútjain csillogó villogó városaiban játszódott. Szóval asszem nem vagyok eddig elragadtatva a 2017-es Twin Peakstől de ez csak saját véleményem.
Asszem a sorozat végéig maradok a fórumon mert asszem lesz miről írnom ide.
1 felhasználónak tetszik: Bessie
2017. június 10. 23:36 #37
- törölt felhasználó -    
Nahh hááá lehet van fény a Fekete barlang végén. Megnéztem az ötödik részt és meglepő módon egy TV sorozat benyomását keltette. biggrin.gif meghajolo.gif Voltak karakterek voltak jó jelenetek és volt egy folytonosság a történetben nem csak jelenetek egymásra pakolászása. smileeee.gif Remélem nem csak egyszeri fellángolás volt ebben az évadban és valóban tartunk valahova. smileeee.gif És asszem sok Twin Peaks rajongó nevében beszélhetek hogy az évad eddigi csúcspontja volt Bob "felbukkanása" igaz hogy csak minimális arcvonások voltak kivehetők de az ő volt! biggrin.gif meghajolo.gif Az a jól eső régi borzongás futott át rajtam miközben néztem azt a jelenetet. Szóval igen Bob még hosszú 26 év után is itt van velünk!
smileeee.gif https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BZTMxYTAzYTUtMzRhMi00NDU3LWIyNmItMDIxMjk0NjExMjJlXkEyXkFqcGdeQXVyNTI4MzI4NTQ@._V1_.jpg
2017. augusztus 01. 22:18 #38
- törölt felhasználó -    
Megint nem tudom mit is mondjak de mégis írok néhány gondolatot. 12-részen vagyunk már túl és egyre fogy az idő és igazából nem igazán jut a sorozat az egyről a kettőre. Most már UFO-ok is szóba jöttek nemtom hogy lesz ennek vége... és a 12.epizódban Lynch még egy Twin Peaks karakter varázsát ölte ki bennem. Még pedig az eredeti sorozatban Audrey Horne volt az egyik kedvenc szereplőm pont azért mert egy iszonyat okos és a korához képest dörzsölt csaj volt és nem mellesleg szép is és mindezek mellett még egy kicsit kattant is volt. biggrin.gif Erre itt random a semmiből előkerült és egy nagyon eröltetett túljátszott jelenetben előadott egy ilyen hisztis p*csát aki valamilyen szerződéses házasságban áll egy törpe könyvelővel...most komolyan? dry.gif És itt nem arról van szó hogy Sherilyn Fenn megöregedett ezzel nincs semmi baj azzal van baj hogy Lynch szét trollkodja az eredeti karaktereket. Nemtom miközben néztem az epizódot arra gondoltam hogy van ez a Richard Horne nevű srác aki Twin Peaks fekete báránya valószínűleg ő Audrey fia és azaz őrült ötletem támadt hogy Audrey-t felcsinálta a gonosz Cooper alteregója és az ő gyerekük ez a Richard nevű fazon aki egy igazi szociopata állat. cool.gif vagy mááár nemtom komolyan az biztos hogy én ezt a 3. évadot soha a büdös életben nem fogom újra nézni ez mindent kiforgat kiparodizál és ki öl mindent abból amit a Twin Peaks-ben szerettem. sad.gif És az bosszant a legjobban hogy ez a b*rom Lynch ezt élvezi és szándékosan csinálja egy troll ez az ember!

Még annyi hogy nem csodálom hogy Michael Ontkean aki Harry Truman seriffet alakította az eredeti sorozatban és aki azóta visszavonult a színészkedéstől szóval ő már a Tűz jöjj velem filmben sem akart szerepelni és nem is szerepelt és még erre a 3.évadra sem tudta sem Lynch sem senki vissza csábítani egy két jelenet erejéig sem. Szóval meg tudom érteni ez inkább Lynch Peaks mint Twin Peaks. Ennek továbbra sincs sok köze az eredeti két évadhoz.
2017. augusztus 30. 12:36 #39
- törölt felhasználó -    
ez jó volt! smileeee.gif bár nem illett az új évadba ez a jelenet míg a a régiből abszolút nem lógott ki. smileeee.gif
2 rész van hátra és asszem dupla epizóddal zárják a sorozatot én iszonyat tartok tőle hogy egy értelmezhetetlen b*romság lesz a vége. rolleyes.gif


2017. szeptember 14. 12:41 #40
- törölt felhasználó -    
Megnéztem végül a két utolsó epizódot. Igazából semmi olyan nem történt benne ami alapján változna a véleményem erről az évadról. Egy valóban merész és különc rendező gyermeke volt ez az évad ami mindenképp ad beszéd témát egy jó ideig. És tényleg le a kalappal Lynch elött hogy egy ilyet képes volt megcsinálni 2017-ben és makacsul szembe menni az elvárásokkal.
De én továbbra is úgy gondolom nekem mást jelent a Twin Peaks mint Lynch-nek! smileeee.gif Nekem több szempontból csalódást keltett ezaz évad de ezt már leírtam feljebb hogy miért. smileeee.gif

Van egy nagyon jó ídézetem ide amit a sorozatjunkie-in írt be egy kommentelő! Remekül jellemzi ezt az évadot vagy is ezt az új Twin Peaks-et.

“A végén, amikor megérkeztek Twin Peaks-be, az olyan volt, mint ahogy mi néztük ezt a harmadik évadot: van pár ismerős dolog, de a Double R Diner már bezárt, a Palmer házban más lakik, rá sem ismerni a városra – ez a Twin Peaks már nem az a Twin Peaks smileeee.gif

Így van csak egyet tudok érteni ezzel a hozzászólással.
1 felhasználónak tetszik: Bessie
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!