Nem tudom, hogy szabad-e ilyen fórumtémát létrehozni itt, de szerintem igazán meg kell emlékeznünk róla.
2001. szeptember 11-én az Al-Kaida nemzetközi terrorszervezet 19 tagja eltérített négy utasszállítógépet. Kettő a Világkereskedelmi Központ két tornyába, egy pedig a Pentagon épületébe csapódott, míg a negyedik Pennsylvania államban egy mezőre zuhant, miután a gép utasai megpróbálták megállítani a terroristákat. A támadásokban majdnem háromezer embert halt meg.
2001. szeptember 11 - Emlékezzünk!
2010. szeptember 11. 18:10
2010. szeptember 11. 18:49
Én amikor ez történ nagyon kicsi voltam (3-4 éves), nem is emlékszem rá. most, hogy nagyobb vagyok elszörnyedek ezen. nagyon sok ártatlan ember halt meg. és ez a terroristáknak mért volt jó? én ha erre a napra gondolok csak annyit kérdezek, hogy MIÉRT???!
2010. szeptember 11. 23:41
|
|
mileyfanbogi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.09.28. Hozzászólás: 775 Csatolások: 38 Azonosító: 108754 offline
|
Hu ez szegyen de en meg soha nem hallottam errol csak ma tudtam meg mert az ujsagban lattam es utta mondta el anyukam hogy mi tortent akkor. de ez nagyon szomoru dolog es nagyon durva! nem hiszem el hogy vannak ilyen emberek akik ezt muvelik mint pl a terroristak!
2010. szeptember 11. 23:42
|
|
mileyfanbogi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.09.28. Hozzászólás: 775 Csatolások: 38 Azonosító: 108754 offline
|
Idézet (fanniih @ 2010.09.11. 18:49)
Én amikor ez történ nagyon kicsi voltam (3-4 éves), nem is emlékszem rá. most, hogy nagyobb vagyok elszörnyedek ezen. nagyon sok ártatlan ember halt meg. és ez a terroristáknak mért volt jó? én ha erre a napra gondolok csak annyit kérdezek, hogy MIÉRT???!
nagyon is egyet ertek veled es kb. en is 3-4 eves lehettem akkor, mert most vagyok meg csak 12.
2010. szeptember 11. 23:47
|
|
Hirovisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.01.10. Hozzászólás: 403 Csatolások: 40 Azonosító: 49037 offline
|
És csodálkoznak az arabok hogy utáljuk őket.Meg nem szívesen engedik be őket az országba, és még nekik áll feljebb hogy mi vagyunk rasszisták..na inkább nem is folytatom mert kitiltanak a fórumról...Csak még annyit hogy...dögöljenek meg,Bin Ladennel az élen..
2010. szeptember 12. 00:17
9 éve volt
Szörnyű egy támadás..kise tudom magam fejezni.az elöttem szolók mindent elmondtak.R.I.P. minden áldozatnak.
Szörnyű egy támadás..kise tudom magam fejezni.az elöttem szolók mindent elmondtak.R.I.P. minden áldozatnak.
2010. szeptember 12. 00:22
Érdekes mileyfanbogi, hogy nem hallottál erről, mert 911 pont az a tragédia, amiről millió és millió szót ejtenek az újságokban, a híradókban, de manapság már a sorozatban is futtatják ezeket a szálakat. Kapásból tudnám mondani az NCIS 01x01-es részét, ahol még említve is van 911. De, ha jól emlékszem még egy pár sorozatban említve volt, és ezek csak azok, amiket én nézek. Tény, ami tény rengeteg ártatlan ember halt meg az ikertornyoknál, de nekem van egy olyan elméletem is, hogy ez a Bin Laden létező ember? Vagy csak az amerikai kormány koholmánya? Szeretem az összeesküvés elméleteket, de 9-10 éve volt ez... nekem ne mondja senki, hogy ez a Bin Laden terrorista muffti így el tudott bújni. Én valahol azt gondolom, hogy amerika ezt eljátszotta, megöltek egy csomó embert, hogy hábort indíthassanak a Közel-Kelet ellen az olajért... , mert hát ugyebár azért megy a háborúzás arrafelé. Amerikának kell a kőolaj.
2010. szeptember 12. 00:25
Idézet (rachelkeller @ 2010.09.12. 00:22)
Érdekes mileyfanbogi, hogy nem hallottál erről...
Énis furcsálom, 11 éves vagyok, de minden évben elszörnyedek ezen a dolgon... Minden évben megnézem az ilyen megemlékezős filmeket a tragédiáról, de egészen tavalyig nem tudtam, hogy hány ember halt meg. Felmentem a Wikipédiára, és ott láttam, hogy majd háromezer ember... Ez annyira szörnyű. Belegondolni is rossz.
2010. szeptember 12. 00:32
|
prézliPókasszony |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 09.09.12. Hozzászólás: 8034 Csatolások: 25737 Azonosító: 107627 offline
|
Hát igen, ez nagyon gáz, hogy nem hallott valaki erről. Most nagyon proli példa lesz, de amikor itthon történt a rendszerváltás, nem is éltem, mégis tudok róla, mégsem volt akkora hatalmas dolog, mint ez. Harmadik osztályos voltam, amikor a napköziből hazahoztak, és a tévé - az akkor még csak 3 csatornás M1, RTL Klub, TV2 - egész nap, sőt egész héten csak azzal foglalkozott. Ez az esemény nem csak az amerikaiak életét változtatta meg, hanem az egész világét.
2010. szeptember 12. 00:49
Idézet (prézli @ 2010.09.12. 00:32)
Hát igen, ez nagyon gáz, hogy nem hallott valaki erről. Most nagyon proli példa lesz, de amikor itthon történt a rendszerváltás, nem is éltem, mégis tudok róla, mégsem volt akkora hatalmas dolog, mint ez. Harmadik osztályos voltam, amikor a napköziből hazahoztak, és a tévé - az akkor még csak 3 csatornás M1, RTL Klub, TV2 - egész nap, sőt egész héten csak azzal foglalkozott. Ez az esemény nem csak az amerikaiak életét változtatta meg, hanem az egész világét.
Teljesen egyetértek.
Én akkor kezdtem a másodikat, voltam hét éves, de pontosan emlékszem, amikor a Retekklubbon bemondták a híradóba is, illetve előtte a műsort is megszakították...
Értelmi szegénységre utal, ha valaki nem hallott még erről...
Illetve azt egy külön viccnek tartom, hogy olyanok is vannak itt, akik akkor még pólyások voltak, de ez nem az a topik, abbahagytam.
2010. szeptember 12. 01:18
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15796 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Mai napig nem felejtem el azt a napot, mikor ez történt. Adást megszakították (minden csatornán), és közölték a hír. Először az egyik repülőről, majd a másikról. Mutattak felvételeket, az ottani káoszról, a hatalmas füstről. Mondták, hogy volt aki az épületből kiugrott. Így próbáltak menekülni. Az egész világ döbbenten figyelte az eseményeket. Bevallom, én sírtam, mikor megtudtam.
2010. szeptember 12. 11:46
Számomra is hihetetlen, hogy valaki nem hallott róla. Emlékszem amikor mutatták a tv-ben ó, hihetetlen volt. Hogy az a gyönyörű, magas épülett másodpercek alatt a porba hullik. Szörnyű volt ahogy a hozzátarotók várták hogy valyon a szereteiket sikerül-e kimenteni a romok alól.. Nagyon szívszorító volt ahogy rekonstruálták az eseményeket és mutatták hogy az emberek menekültek.. Bevallom én sírtam is, annyira megrázó volt.
Szinte minden év szeptember 11-én a tv is megemlékezik az esetről.
Szinte minden év szeptember 11-én a tv is megemlékezik az esetről.
2010. szeptember 12. 11:54
Épp tegnap láttam erről (félig-meddig) egy dokumentumfilmet valamelyik magyar adón, amelyből nekem valahogy az jött le, hogy az egészet az amerikai kormány – George W. Bushsal az élén – provokálta ki. Nem tudom a részleteket, mert nem láttam végig, de olyasmiről beszéltek, hogy a terrortámadásokat megelőzően az Al-Qaida embereivel bizalmaskodott az akkori elnök, és nevezte ki őket eléggé fontos pozíciókba, azaz az amerikai kormány rendesen benne volt mindenben. S hogy őszinte legyek, el is tudom képzelni, ismervén az amerikaiak nemtörődömségét. Azelőtt olyat is hallottam, hogy az ottani hírszerzés tudott mindenről, s nem tettek semmit; még filmben is beszéltek róla, hogy csak a lakosságot ijesztegették a terrorfenyegetettséggel. Hangsúlyozom, nekem ez jött le, nem biztos, hogy én látom jól.
2010. szeptember 12. 12:03
|
wannascream- |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.05. Hozzászólás: 1866 Csatolások: 3203 Azonosító: 126443 offline
|
Én egyáltalán nem emlékszem arra a napra. 5-6 éves voltam, de nem emlékszem rá. Persze azóta már rengetegszer olvastam/hallottam róla, és mindig elborzadok, hogy mennyien meghaltak.
2010. szeptember 12. 12:07
Szerintem sem olyan nagy bűn, ha ma egy 11-12 éves gyerek nem hallott erről. Nyilván akkor egy 2-3 éves gyereknek nem erről beszéltek a szülei, és nem ezt nézte a tévében, hanem a rajzfilmeket.
2010. szeptember 12. 13:53
Idézet (prézli @ 2010.09.12. 00:32)
Szerintem több volt mint egy hét, 5 éves lehettem, de emlékszem, hogy kb. 2 és fél héten keresztül mindennap valamilyen formában leadták.
2010. szeptember 12. 14:19
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15796 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Igen, én is úgy tudom, hogy a hírszerzés kapott ilyen fülest, de nem vették komolyan. Ennyit erről.
Nagyon megrázó volt az hallani, hogy az a gép, amelyik az egyik terroristát "leszerelte", de a gépet már nem tudták úgy letenni, hogy ne robbanna fel. Az ottani utasoknak még volt egy rövid idejük, hogy hazatelefonáljanak, hogy meg fognak halni.
Nagyon megrázó volt az hallani, hogy az a gép, amelyik az egyik terroristát "leszerelte", de a gépet már nem tudták úgy letenni, hogy ne robbanna fel. Az ottani utasoknak még volt egy rövid idejük, hogy hazatelefonáljanak, hogy meg fognak halni.
2010. szeptember 12. 15:43
|
|
DomciccDekker's bitch |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.23. Hozzászólás: 3553 Csatolások: 5834 Azonosító: 123419 offline
|
Idézet (Bessie @ 2010.09.12. 14:19)
Igen, én is úgy tudom, hogy a hírszerzés kapott ilyen fülest, de nem vették komolyan. Ennyit erről.
Erre a gépre én nem is emlékszem.
Emlékszem, Anyukám másnap telefonált egy Amerikában élő barátjával, hogy ugye rendben vannak, pedig nem is odavalósiak voltak.
Amúgy tényleg rengeteg filmben, sorozatban, könyvben benne van manapság ez, persze ettől még nem lehetetlen, hogy egy 11-12 éves elkerülje ezeket.
Akárki hibája is, mindenképpen szörnyű esemény volt, szerintem ebben mindenki egyetért.
2010. szeptember 12. 15:46
Én láttam egy olyen dokumentum filmet amibe a toronyba rekedt emberek beszélnek a szereteikell nagyon szomorúú történet!!
2010. szeptember 12. 15:50
Idézet (Domcicc @ 2010.09.12. 15:43)
Akárki hibája is, mindenképpen szörnyű esemény volt, szerintem ebben mindenki egyetért.
Ez egyszerűen az amerikaiak felületességére volt visszavezethető újfent. Meg lehetett volna előzni, csak mint mindig, azt hitték, hogy ők a világ közepe, ezért szent és sérthetetlenek. Most megkapták, hogy mégsem. Nem azt mondom, hogy megérdemelték, mert sok ártatlan ember halt meg. De legalább talán tanultak belőle, hogy a munkát komolyan kellene venni, nem úgy, ahogy ők csinálják.
Magyar tervező ruháját viselte Zendaya
Magyar tervező ruháját viselte Zendaya
Magyar tervezőzől választott.
Olasz étteremben evett Selena Gomez és Benny Blanco - megszólalt a tulajdonos, milyen emberek valójában
Olasz étteremben evett Selena Gomez és Benny Blanco - megszólalt a tulajdonos, milyen emberek valójában
Az étterem tulajdonosa elmondta, hogyan viselkedtek.
Jennifer Love Hewitt szőke hajjal mutatkozik be a 911 L.A. 10. évadában
Jennifer Love Hewitt szőke hajjal mutatkozik be a 911 L.A. 10. évadában
Új frizurával jelenik meg az új részekben.
A Trónok harca sztárját, Lena Headey-t megdöbbentette a hírhedt meztelen jelenet miatti felháborodás
A Trónok harca sztárját, Lena Headey-t megdöbbentette a hírhedt meztelen jelenet miatti felháborodás
Továbbra sem érti a felháborodást.
Balesetben halt meg a Godzilla Kong ellen 18 éves sztárja
Balesetben halt meg a Godzilla Kong ellen 18 éves sztárja
Elhunyt Kaylee Hottle amerikai színésznő.
Interjú közben hányta el magát Tom Holland
Interjú közben hányta el magát Tom Holland
Interjú közben távozott a gyomra tartalma.
Olivia Wilde megszólalt Harry Stylesszal történt szakítása utáni visszhangról
Olivia Wilde megszólalt Harry Stylesszal történt szakítása utáni visszhangról
Elmondta, hogyan érzett a szakítás után.
Amy Winehouse anyja elárulta, hogy mi okozta a lánya vesztét
Amy Winehouse anyja elárulta, hogy mi okozta a lánya vesztét
15 éve halt meg az énekesnő.

0 felhasználónak tetszik: