Idézet (joe_r @ 2012.01.09. 13:58)
Ne aggódj. El fog jönni az a pillanat a második évadban, amikor úgy fogod érezni, Tyrion kispályás, nyeretlen két éves bizonyos emberekhez képest.
Nekem eleve úgy tűnt, hogy a második könyv összes róla szóló fejezete arra törekszik, hogy elhitesse az emberrel, ő nem olyan, mint a testvérei, vagy az apja.
A szarkazmus pedig, amivel bőven meg van áldva, zseniális.
Alapvetően én is kedvelem Tyriont, de a harmadik könyv alapján a kedvenc Lannisterem meglepő módon Jaime lett. Pedig tényleg fenemód utáltam az első perctől kezdve.
Idézet (joe_r @ 2012.01.09. 13:58)
Lényeges különbségek a könyvek, és a sorozat cselekményei között csak a végkifejletig vezető útban vannak. A könyvben van terjedelem kibontani, és kacifántossá tenni, a sorozatban egyszerűbb a szerkezet, sok minden magától értetődően kezeltek, mert feltételezik, hogy aki nézi, az már olvasta is.
Igen, talán nekem ezért is tetszett ennyire a sorozat. Nekem nem kellett semmit se szájba rágni, hiszen mire elkezdődött, én már túl voltam az első könyvön. Volt, hogy én magyaráztam a "tudatlanok"nak, hogy mi miért volt.
Azért nem egészen jó így megcsinálni egy filmet, vagy sorozatot, hisz van olyan néző, akit csak a kedvenc színésze vonz a képernyő elé, nem a történet maga. Az más tészta, hogy én magam akkora Sean Bean mániás vagyok, hogy még a könyvet is képes voltam elolvasni miatta, hogy lássam, milyen karaktert fog megszemélyesíteni.