Lenne egy kérdésem.. Oké, hogy mindennapi dolgok feltupírozva, és mind-mind szükségünk van rájuk.. de ki a jófene találta ki?
Kémia - Ha kérdésed van, vagy terved, írd meg!
2011. szeptember 27. 17:16
|
|
TrindaBFMV |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.08. Hozzászólás: 2563 Csatolások: 122 Azonosító: 132827 offline
|
Sziasztok!Agyilag hülye vagyok a kémiához,ezért fordultam hozzátok!
Számítások,egyenlet...Jujj,ezeket már is nem tudom!7-8-ba utált a tanár bármit is mondtam,jót vagy rosszat,azt mondta:hát nem jó...,most pedig szigorú,és úgy magyaráz,mintha én valami kémikus lennék!
A segítségeteket kérem,hogy kell megtudni,hogy melyik atomot jellemzik a felírt adatok,melyek az izotópok?
Az adatok:
Protonszám...Neutronszám
17 ... 18
17 ...20
Stb ...stb
Az első kettőt jó ha elmagyarázzátok,hogy miért,utána szerintem menni fog!Ha nem még írok
Remélem nem én vagyok az egyetlen,aki ezt nem érti,mert ez nekik is nagy segítség.
Mielőtt még írnál,azt nem fogadom el válaszként:"én is hülye vagyok a kémiához" mert ha ezt írom a dolgozatba,akkor gondok vannak
Köszönöm a válaszaitokat előre is
Számítások,egyenlet...Jujj,ezeket már is nem tudom!7-8-ba utált a tanár bármit is mondtam,jót vagy rosszat,azt mondta:hát nem jó...,most pedig szigorú,és úgy magyaráz,mintha én valami kémikus lennék!
A segítségeteket kérem,hogy kell megtudni,hogy melyik atomot jellemzik a felírt adatok,melyek az izotópok?
Az adatok:
Protonszám...Neutronszám
17 ... 18
17 ...20
Stb ...stb
Az első kettőt jó ha elmagyarázzátok,hogy miért,utána szerintem menni fog!Ha nem még írok
Remélem nem én vagyok az egyetlen,aki ezt nem érti,mert ez nekik is nagy segítség.
Mielőtt még írnál,azt nem fogadom el válaszként:"én is hülye vagyok a kémiához" mert ha ezt írom a dolgozatba,akkor gondok vannak
2011. szeptember 27. 17:36
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Nem magamtól vagyok ilyen okos, de tudom használni a guglit...
Szóval, a nulladik lépésben előveszel egy priódusos rendszert.
Majd ezen, amellett, hogy látod felsorolva az elemeket, az adott elem négyzetében találsz számokat is.
A felül lévő szám mutatja az elem relatív atomtömegét. A bal alsó szám a rendszám, ami rendszerint egyenlő a protonszámmal.
Tehát a példádban, ha a protonszám 17, akkor a keresett elem a klór (Cl). És mivel ennek a drága jó klór atomnak a tömege a periódusos rendszer szerint 35, és azt elvileg tudjuk, hogy jobbára proton, és neutron az, amit mérni képes az ember, ezért, hogy kivonod a 35-ből a 17-et, vagyis a relatív tömegből a protnszámot, akkor kiderül, hogy ezen derék klór atom a 17 proton mellett rendelkezik még 18 neutronnal is.
Ha a kapott neutron érték megegyezik azzal, ami neked neutronnak meg van adva, akkor ez egy klór atom, ha több, vagy kevesebb, akkor klór izotóp.
Szóval, a nulladik lépésben előveszel egy priódusos rendszert.
Majd ezen, amellett, hogy látod felsorolva az elemeket, az adott elem négyzetében találsz számokat is.
A felül lévő szám mutatja az elem relatív atomtömegét. A bal alsó szám a rendszám, ami rendszerint egyenlő a protonszámmal.
Tehát a példádban, ha a protonszám 17, akkor a keresett elem a klór (Cl). És mivel ennek a drága jó klór atomnak a tömege a periódusos rendszer szerint 35, és azt elvileg tudjuk, hogy jobbára proton, és neutron az, amit mérni képes az ember, ezért, hogy kivonod a 35-ből a 17-et, vagyis a relatív tömegből a protnszámot, akkor kiderül, hogy ezen derék klór atom a 17 proton mellett rendelkezik még 18 neutronnal is.
Ha a kapott neutron érték megegyezik azzal, ami neked neutronnak meg van adva, akkor ez egy klór atom, ha több, vagy kevesebb, akkor klór izotóp.
1 felhasználónak tetszik:
Trinda
Árulkodnak Sydney Sweeney új képei: tényleg ennyire összeugrottak Zendayával?
Árulkodnak Sydney Sweeney új képei: tényleg ennyire összeugrottak Zendayával?
Tényleg ennyire összeugrottak?
Frizuraváltás - Selena Gomez átfestette a haját
Frizuraváltás - Selena Gomez átfestette a haját
Kipróbált egy új hajszínt.
Ez lett a sárdobálásból: most így áll egymáshoz Joe Jonas és Sophie Turner
Ez lett a sárdobálásból: most így áll egymáshoz Joe Jonas és Sophie Turner
A híresség mesélt az exéről.
Meggyilkolták a Top Gun: Maverick színészét
Meggyilkolták a Top Gun: Maverick színészét
Brutális gyilkosság történt.
Előkerült egy régebbi videó az Off Campus sztárjáról - a rajongók totálisan felháborodtak
Előkerült egy régebbi videó az Off Campus sztárjáról - a rajongók totálisan felháborodtak
Felpörgött a rajongótábor egy podcast részlet miatt.
Sosem ér véget: Justin Baldoni és Blake Lively visszatérnek a bíróságra
Sosem ér véget: Justin Baldoni és Blake Lively visszatérnek a bíróságra
Újabb kalamajka az ügyben.
Kiderült, miért szakított a párjával Mika Abdalla, az Off Campus sztárja
Kiderült, miért szakított a párjával Mika Abdalla, az Off Campus sztárja
Nem sokkal a sorozat premierje előtt mentek szét.