Idézet (SoShi Kameo @ 2012.06.03. 10:53)
Nemvalószínű. ToTo azt írta, hogy az ilyeneket ugyanúgy rakják át, mint a pályázatos dolog előtt. De, szerintem nem ártana egy minimális 5-6 soros életrajzot csinálni neki.
Értem, az már megcsináltam.
(Bár lehet, hogy egy picit több, mint hat sor, mert az egész már készen van)
Arnold Vosloo
Biográfia:
Korai évek:
Vosloo 1962. június. 16-án született Pretoriában, Dél-Afrikai köztársaság fővárosában. Színészi családba született, szülei Johan Daniel J. Vosloo és Johanna Petronella Vorster Vosloo. Van egy húga, Nadia. Színészi tehetségét korán felfedezték, mikor egy iskolai darabot játszott el. A középiskola és a katonai szolgálat után, kurzusokat vett a pretoriai Technikon-on.
Karrier:
Vosloo a színészi karrierjét a dél-afrikai színházban kezdte, ahol többször nyert díjat, olyan darabok eljátszásának köszönhetően, mint a Don Juan, Hamlet, de szerepelt televízióban is, a Meise van Suid-Wes című tévéfilmben, melyért díjai is kapott.
1984-ben kezdett helyi mozifilmekben szerepelni, játszott többek között a Morengában (1985), a Skeleton Coast-ban és a The Rutanga Tapes című filmben.
Miután az Egyesült Államokba költözött, a chicagói Northlight Theatre társulat tagja lett, de játszott együtt Al Pacinóval a Salomé című darabban, New Yorkban is.
1992-ben debütál először amerikai filmben, az 1492- A Paradicsom meghódítása című alkotásban. Ezután kevésbé sikeres filmekben kapott szerepet: Darkman, Tökéletes célpont Jean-Claude Van Damme-mal.
1999-ben megjelenik Brendan Fraser főszereplésével A múmia, később A Múmia visszatér című film, mely nagy áttörést hoz számára Imhotep főgonosz szereplése.
2004-ben Vosloo visszatér Dél-Afrikába, hogy a Megbocsátás című filmben egy ex-rendőrszerepét alakítsa.
Később, 2006-ban Coetzee ezredest alakította Véres Gyémánt című filmben, melyet részben szülőhazájában, Dél-Afrika területén forgattak. Vosloo ábrázolta 2009-ben Cobra zsoldos és álcázás mesterét, Zartant, a G. I. Joe: A kobra árnyékában című filmben, melynek folytatása 2013-ban lesz látható a mozikban G. I. Joe: A Megtorlás címen.
Filmes munkái mellett olyan televíziós sorozatokban is felbukkant, mint a Nash Bridges vagy a Bűbájos boszorkák és az Alias. A 24 című népszerű sorozat negyedik évadjában Habib Marwan terroristavezért alakította. Emellett több videojátéknak is hangját kölcsönözte.
Remélem, hogy nem baj, hogy az egészet belinkeltem, ezt szántam én a biográfiájának. (ha valami nem jó szóljatok)