Sziasztok!
Tom Fletcher életrajzában az utolsó információ 2010-es, tudom hogy van életrajz de én irtam hozzá egy bővebbet hogy megkaphassam, plusz rengeteg információ nincs benne az életrajzban. Nagyon szeretném szerkeszteni és nagyon hálás lennék érte ha megkaphatnám.
Előre is nagyon köszönöm, malna90
Kezdetek
Thomas Michael Fletcher néven született 1985. Július 17-én Harrowban, London-ban az Egyesült Királyságban. A szülei átlagos, dolgos emberek. Édesapja a Kodak-nál dolgozott, édesanyja pedig szociális munkás volt. Szülei már kiskorában támogatták zenei karrierjét. Van egy húga Carrie Fletcher.
Karrier
14 évesen kezdőtdött zenei karrierje, amikor is jelentkezett a Busted c. zenekarba mint hivatalos tag. A bandába nem került ugyan be, de ott találkozott későbbi legjobb barátjával Danny Jones-al akivel elhatározták ,együtt alapitanak egy bandát.
McFly
2002-2004
A bandát Tom Flecther és Danny Jones alapitotta 2002-ben. A banda nevét Tom taláta ki a Vissza a Jövöbe c. filmben levő karakter, Marty McFly-ról. Először egy dalválogatás során csatlakozott hozzájuk Harry és Dougie. Az első számuka Five Colours In Her Hair volt, amit 2004. Március 24-én jött ki és 1 lett a UK zenelistán április-ban, majd egy hétig vezette azt. 2004 júliusában kiadták második single-jüket az Obviously-t, ami szintén a listák elejére került. Ezt követte első albumuk a „Room On The 3rd Floor” ami első lett a UK albums-on. Az album később dupla-platinum lett. Az album harmadik single-je 2004 szeptember 6-án jött ki That Girl cimmel és a harmadik helyen tartolt. A lemez sikerei után a banda megkezdte első nagy turnéját 2004-ben.
2005-2007
2005-ben kiadták második nagylemezüket a Wonderland-ot ami első lett a Nagy-Brittannia-i zenei listákon. Az albumon szintén több single szám jelent meg, például az "All About You/You've Got a Friend, az I’ll be OK és az I Wanna Hold You amik mind jó helyeket értek el a zenei ranglistákon. A fiúk az album promotálásához egy turnét is kezdtek a The Wonderland Tour 2005-öt amihez video is készült. 2006-ban szerepeltek Lindsay Lohan és Chris Pine közös filmjében a Just My Luck (Cserebere-Szerencse) c. filmben ahol saját magukat alakitották mint egy feltörekvő banda.
2006-ban feldolgozták a Queen c. együttes világhirű dalát, a Don’t Stop Me Now-ot. November 6-án kiadták harmadik stúdióalbumukat a Moiton In The Ocean-t ami később aranylemez lett. Erre az albumra is készültek single dalok mint a Please Please, a Star Girl és a Sorry's Not Good Enough/Friday Night. A Friday Night c. daluk 2006-ban szerepelt az Éjszaka a Múzeumban c. filmben mint a hivatalalos soundtrack. Még ebben az évben újra turnézni indultak a Moiton In The Ocean Tour 2006-ra amiről szintén DVD készült. Nemsokkal ezután kiadták első Greatest Hits lemezüket a The Heart Never Lies. Ehhez készitettek még két DVD-t is az „All the Greatest Hits (The DVD)” és a „The Greatest Bits: B-Sides & Rarities”.t.
2008-2012
2008-ban kiadták negyedik nagylemezüket a Radio:Active-ot. A lemezhez szintén készült DVD kiadás is a Radio:Active – Live at Wembley. Braziliában egy újabb ehhez az albumhoz készült lemez jelent meg a Radio:Active Documentary. Ebben az évben indultak el 6 nagy turnéjukra novemberben ahol rengeteg helyet érintettek. A Do Ya/Stay With Me c. daluk 18-ik lett a UK Singles Charton és ezzel a dallal még a Children In Need-nek is segitettek.
2009-es évük javarészt a turnézásról szólt. 2010-ben adták ki legújabb, ötödik stúdióalbumukat. A lemez az Above The Noise cimet kapta és hivatalosan november 15-én jött ki. Három egyéni/single dal van rajta a „Party Girl” amit szeptember 5-én jött ki, a „Shine A Light” ami Taio Cruz közreműködésével készült és a „That’s The Truth” ami 2011 március 6-án jelent meg. Még ebben az évben bejelentették, dolgoznak hatodik stúdió albumukon.
2012 márciusában és áprilisában egy Keep Calm and Play It Loud turnén vettek részt, amihez kisebb a „háttérból” videókat is föltettek YouTube megosztójukra. Három új dalt is játszottak a turnén, a Do Whatcha, Red és Touch The Rain-t ami mind a 6-ik stúdió albumukon rajta lesz. Az új albumot Június 10én kezdték el felvenni. Jelenleg egy Amerikai turnén megvalósitásán gondolkoznak.
Magánélet
Április 18-án eljegyezte barátnőjét Giovanna Falcone-t a Sylvia Young Theatre School-ban ahol először találkoztak. 2012 május 12-én összeházasodtak, és egy cikk is megjelent róluk az OK! magazinban. A cikk május 22-én jelent meg. Tom és Giovanna jelenleg Londonban lakik három macskájukkal, Marvinnal, Leiaval és Aurora-val.
Diszkográfia
McFly
Albumok
Room On The 3rd Floor (2004)
Wonderland (2005)
Motion In The Ocean (2006)
Radio: Active (2008)
Above The Noise (2010)
Greatest Hits lemezek
All The Greatest Hits (2007)
The Greatest Bits : B-Side & Rarities (2007)
Élő Lemezek
Motion In The Ocean : Turné Kiadás (2007)
McFly: iTunes Live From London Festivel ’08 (2008)
Radio : Active Live at Wembley (2009)
Videó Albumok
The Wonderland Turné 2005 (2006)
All The Greatest Hits (The DVD) (2007)
Radio: Active Documentary (2008)
Radio: Active – Live At Wembley (2009)
Behind The Noise (2010)
Nowhere Left To Run (2010)
Dijak
2004
Walt Disney Dij – Legjobb Új Előadó
Smash Hits Dij– Legjobb Nagy Brittania-i Banda
Smash Hits Dij– A Legjobb Album (Room on the 3rd Floor)
Smash Hits Dij – Legjobb Videoklip (That Girl)
Smash Hits Dij– Az Év Legjobb Sztárjai
2005
Smash Hits Dij – Legjobb Nagy Brittaniai Banda
Smash Hits Dij – Legjobb Egyéni Dal (All About You)
Smash Hits Dij – Legjobb Album (Wonderland)
BRIT Dij- A Legjobb Pop Szerep
2006
Virgin.net Music Dij – Legjobb Banda
BT Digital MusicDij a People's Choice Dijátadó- A Legjobb Hivatalos Zenei Oldal
2007
Nickelodeon UK Kids Choice Dij – Legjobb Banda
UK Festival Dij – Legjobb Pop Szinészkedés
Virgin.net Music Dij- Legjobb Élő Előadás
2008
Nickelodeon UK Kids Choice Dij- Legjobb banda
Star Smash Dij 2008 – Legjobb Album Album (Radio:ACTIVE)
Star Smash Dij 2008 - Legjobb Banda
Star Smash Dij 2008 - Az Év Előadója
2009
Meus Premios Nickelodeon Brazil 2009 – Legjobb Nemzetközi Előadó
UK Music Video Dij- Legjobb Élő Zenefeldolgozás
2010
4 Music Video Honours- 2010 Legjobb Videoklipje (Party Girl)
2011
Nordoff Robbins - American Express Digital Innovation Award
Rock Magazine – Legjobb Britt Banda
2012
Nordoff Robbins Zenei Dij – Legjobb Élő Show