Nos, üdv mindenkinek!
Úgy láttam, hasonló topik még nincsen, és ezért gondoltam, hogy megnyitok egy ilyet. A cél ezzel az lenne, hogy azokkal az emberekkel, akik még nem ismerik a country zenét, megismertessük, persze, ha van rá érdeklődés.
Akik pedig ismerik a countryt, azokkal meg talán egy jó beszélgetés kialakulhat, újabb és régebbi zenékről, hírekről, ilyesmi. Jöhetne minden, filmajánlótól kezdve, véleménytől, kritikán át bármi, ami kapcsolatos a countryval.
Én is megpróbálok majd minél több hírt, linket hozni, hátha megkedvelitek ezt a fajta zenét.
Jah, és az előadó külseje itt nem igazán mérvadó
Amerikai country zene topik
2011. május 21. 00:42
BoscorelliLost but Won |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 08.08.01. Hozzászólás: 5974 Csatolások: 135801 Azonosító: 67913 offline |
8 felhasználónak tetszik:
goldman,
thunderbird,
NiceandCute,
_ToTo_,
DiscoDiva,
nicol bellox,
Szti77,
Black Hearth2
2011. május 21. 00:47
BoscorelliLost but Won |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 08.08.01. Hozzászólás: 5974 Csatolások: 135801 Azonosító: 67913 offline |
Szóval, ha az célom (márpedig az), hogy ezt a zenét kicsit megismertessem valaki mással, akkor mindenképpen egy vidám dallal kezdeném.
Az a country, amit én ismerek, igazából nagyban más, mint, amit például Taylor Swift játszik. Nem mondom, hogy az rossz, nekem nem az igazi, de ettől még sokaknak tetszhet.
Igazából, amit én értek country alatt, az ez lenne:
Az a country, amit én ismerek, igazából nagyban más, mint, amit például Taylor Swift játszik. Nem mondom, hogy az rossz, nekem nem az igazi, de ettől még sokaknak tetszhet.
Igazából, amit én értek country alatt, az ez lenne:
2011. május 21. 00:50
BoscorelliLost but Won |
Illetve ez még talán még jobb, akarom mondani vidámabb:
Mindenesetre nálam eléri a célját. Ez jókedvre derít mindig
Mindenesetre nálam eléri a célját. Ez jókedvre derít mindig
2011. május 21. 09:20
goldman |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.07.26. Hozzászólás: 2469 Csatolások: 6673 Azonosító: 67315 offline |
Köszi szépen, hogy megnyitottad ezt a témát. Igazán hiánypótló azok számára, akik szeretik ezt a műfajt, és remélem, idővel egyre többen megkedvelik, majd ezt a nálunk alig ismert zenei stilust.
1 felhasználónak tetszik:
Boscorelli
2011. május 21. 10:30
BoscorelliLost but Won |
Idézet (goldman @ 2011.05.21. 09:20)
Köszi szépen, hogy megnyitottad ezt a témát. Igazán hiánypótló azok számára, akik szeretik ezt a műfajt, és remélem, idővel egyre többen megkedvelik, majd ezt a nálunk alig ismert zenei stilust.
Az biztos. Én itt a fórumon találkoztam pár emberrel, akinél olvastam, hogy szeretik a countryt. Úgyhogy, lehet leszünk még páran Őszintén szólva, én már azzal is nyertem, hogy Te írtál az üzenőfalamra
Ezt a dalt nagyon köszi. Ebben az előadásban nem ismertem, de nagyon díjazom. Eddie Rabbitt remekül adta elő:
Ami azt illeti, nincs bajom az újabb (és modernebb?) countryval. Azzal, amelyik jó , mint ez is
Egyébként nagyon sok tehetséges énekesnő is van ebben a műfajban. Talán több is, mint a többiben Bár ez lehet elhamarkodott kijelentés volt tőlem. Gretchen Wilson-t szereted? Vagy inkább a férfi előadók zenéit kedveled jobban?
goldman
2011. május 21. 10:32
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3304 Azonosító: 133484 offline |
Ehhez mit szóltok?
2 felhasználónak tetszik:
Boscorelli,
goldman
2011. május 21. 10:51
BoscorelliLost but Won |
Idézet (Grace Benning @ 2011.05.21. 10:32)
Ehhez mit szóltok?
Nekem nagyon tetszik.
Bár, ha, engem kérdeztek, én inkább a gyorsabb country számoknak vagyok a híve, de szeretem a lassabbakat is. Joan Osbornenak szerintem remek hangja van
Bár, ha lassabb akkor is egy The Highwaymen szám jut eszembe (a kedvenc country zenekarom ők, megvan az összes albumuk ). Ez leginkább a lovaglásról szól, és egy vakmerő nőről, akinek pengék vannak a szemében
Grace Benning,
goldman
2011. május 21. 10:57
BoscorelliLost but Won |
És bizony. Reese Witherspoon előtt nyitva áll(na) egy zenei karrier is, ha akarná, szerintem bármikor
Aki így tud énekelni, annak a hölgynek bérelt helye a van kedvenceim között
Egy kis kedvcsináló Csilla Ez a dal is a Nyughatatlanbanból van:
Aki így tud énekelni, annak a hölgynek bérelt helye a van kedvenceim között
Egy kis kedvcsináló Csilla Ez a dal is a Nyughatatlanbanból van:
Grace Benning,
goldman
2011. május 21. 11:17
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3304 Azonosító: 133484 offline |
Ó, igen, Reese Witherspoon is jól csinálja a dolgot. Én nem vagyok kifejezetten country rajongó. Szeretek bizonyos country dalokat és imádom Johnny Casht például, de én jobban bírom azt a műfajt, amit úgy hívnak southern rock. Nem tudom mennyire illik ez ide, de megmutatom mire gondolok:
Lényegtelen, hogy ez a srác egy ún. szépfiú. Nekem nem tetszik, csak a zenéje. Viszont az nagyon.
Lényegtelen, hogy ez a srác egy ún. szépfiú. Nekem nem tetszik, csak a zenéje. Viszont az nagyon.
2011. május 21. 11:35
BoscorelliLost but Won |
Idézet (Grace Benning @ 2011.05.21. 11:17)
de én jobban bírom azt a műfajt, amit úgy hívnak southern rock. Nem tudom mennyire illik ez ide, de megmutatom mire gondolok
Hát nézd, engem nem zavar, hogy belinkelted, és, ha hozol southern rock zenét. Őszintén szólva, az a véleményem, hogy Amerikában az igazán jó zenék South-hoz köthetők
Igazából, hozzá kell tennem, számomra.
Meghallgattam, bár nekem ez annyira nem fekszik, de nem is tudom. George Thorogoodot ismered? Ő is rockot játszik, egy kis hard és blues beütéssel. Azt nem tudom, hogy délről jön-e, de hatalmas rajongója vagyok a fickónak.
Az első szám, amit hallottam tőle, az If you dont't start drinkin'. Rögtön megtetszett. És még van sok nagyon jó száma. Először azt hittem, country zenész ő is, de nem, illetve talán egy kicsit hasonlít rá a zenéje.
Megmutatom én is, hátha megtetszik
A fickó egy zseniális tehetség, szerintem
2011. május 21. 11:38
BoscorelliLost but Won |
Idézet (Grace Benning @ 2011.05.21. 11:17)
Szeretek bizonyos country dalokat és imádom Johnny Casht például
Ennek nagyon örülök. Johnnytól jobb énekes, hát, nem tudom, lesz-e, nekem nagyon tetszenek a dalai. A lassabbak is, mint például az utolsó, a Hurt, vagy a gyorsabbak is
És az olyanok is, amikben úgy tud énekelni, hogy közben mesél
Egyszerűen fantasztikus zenét csinált, mint például:
Nekem is ő a legnagyobb kedvencem
Grace Benning,
goldman
2011. május 21. 11:46
Idézet (Boscorelli @ 2011.05.21. 11:35)
Hát nézd, engem nem zavar, hogy belinkelted, és, ha hozol southern rock zenét. Őszintén szólva, az a véleményem, hogy Amerikában az igazán jó zenék South-hoz köthetők
Meghallgattam, bár nekem ez annyira nem fekszik, de nem is tudom. George Thorogoodot ismered? Ő is rockot játszik, egy kis hard és blues beütéssel. Azt nem tudom, hogy délről jön-e, de hatalmas rajongója vagyok a fickónak.
Az első szám, amit hallottam tőle, az If you dont't start drinkin'. Rögtön megtetszett. És még van sok jól tőle igaziból. Először azt hittem, country, de nem, illetve talán egy kicsit hasonlít rá.
Az első szám, amit hallottam tőle, az If you dont't start drinkin'. Rögtön megtetszett. És még van sok jól tőle igaziból. Először azt hittem, country, de nem, illetve talán egy kicsit hasonlít rá.
Na, ez jó zene! Hmm...lehet, hogy lesz egy új kedvencem? Köszi, hogy megmutattad. Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy ha amerikai zene, akkor legyen déli és gond egy szál se. Az a helyzet, hogy azt hiszem a southern, vagy folk rock az, ami igazán bejön a blues mellett, meg az ilyen kevert műfajok. A tiszta country már kevésbé tetszik, de azokból is tudok mondani rengeteg olyan dalt, amit viszont imádok. Ahogy Joan Osborne énekli a Do I ever cross your mind c. Dolly Parton slágert, na az számomra a mennyország. Érdekes, az eredeti annyira nem jön be, de a Joan féle feldolgozást imádom.
goldman
2011. május 21. 11:53
goldman |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.07.26. Hozzászólás: 2469 Csatolások: 6673 Azonosító: 67315 offline |
Idézet (Boscorelli @ 2011.05.21. 10:30)
Az biztos. Én itt a fórumon találkoztam pár emberrel, akinél olvastam, hogy szeretik a countryt. Úgyhogy, lehet leszünk még páran Őszintén szólva, én már azzal is nyertem, hogy Te írtál az üzenőfalamra
Ezt a dalt nagyon köszi. Ebben az előadásban nem ismertem, de nagyon díjazom. Eddie Rabbitt remekül adta elő:
Ami azt illeti, nincs bajom az újabb (és modernebb?) countryval. Azzal, amelyik jó , mint ez is
Egyébként nagyon sok tehetséges énekesnő is van ebben a műfajban. Talán több is, mint a többiben Bár ez lehet elhamarkodott kijelentés volt tőlem. Gretchen Wilson-t szereted? Vagy inkább a férfi előadók zenéit kedveled jobban?
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet. Eddie Rabbit is kiváló előadó volt, igazán kár, hogy már nincs közöttünk.
A női előadók közül is kedvelek párat, pl Gretchen Wilsont ( ezt jól eltaláltad) de mivel én a countryt férfias műfajnak tartom, leginkább a pasikat kedvelem.
A Nyughatatlant pedig halálos iramban letöltöm.
2011. május 21. 12:01
BoscorelliLost but Won |
Idézet (Grace Benning @ 2011.05.21. 11:46)
Na, ez jó zene! Hmm...lehet, hogy lesz egy új kedvencem? Köszi, hogy megmutattad.
Nagyon szívesen. Akkor majd hozok még Tőle, ha tetszik
Igazából a Bad to bone a legismertebb száma talán. Sőt biztos. Arról ugrik be mindenkinek ez a pasas.
Hát én nem mondom, hogy az rossz szám, mert nem Csak sokkal vannak kevésbé ismertebb dalai, amik, nekem jobban tetszenek.
UnhappyMeals
2011. május 21. 12:05
BoscorelliLost but Won |
Idézet (goldman @ 2011.05.21. 11:53)
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet. Eddie Rabbit is kiváló előadó volt, igazán kár, hogy már nincs közöttünk.
A női előadók közül is kedvelek párat, pl Gretchen Wilsont ( ezt jól eltaláltad) de mivel én a countryt férfias műfajnak tartom, leginkább a pasikat kedvelem.
Igen, ezzel én is egyetértek. A country inkább tényleg férfias. Nőként nehezebb nagy elismerést szerezni, de igaz nem lehetetlen Nekem Gretchen hangja nagyon tetszik, bár azért a kedvenceim nekem is a férfi előadók.
Például van Ms.Wilsonnak egy feldolgozása, (tegnap akadtam rá véletlen) amit eredetileg Loretta Lynn Don't come home címmel. Hát, ezt nem bírom kikapcsolni
goldman
2011. május 21. 12:11
goldman |
[quote=Boscorelli,2011.05.21. 12:05~2052513]Igen, ezzel én is egyetértek. A country inkább tényleg férfias. Nőként nehezebb nagy elismerést szerezni, de igaz nem lehetetlen Nekem Gretchen hangja nagyon tetszik, bár azért a kedvenceim nekem is a férfi előadók.
Például van Ms.Wilsonnak egy feldolgozása, (tegnap akadtam rá véletlen) amit eredetileg Loretta Lynn Don't come home címmel. Hát, ezt nem bírom kikapcsolni
Ez tényleg nagyon jó. Tetszik.
Ez tényleg nagyon jó. Tetszik.
Boscorelli
2011. május 21. 12:26
BoscorelliLost but Won |
Idézet (goldman @ 2011.05.21. 12:18)
Már jön is a film.
Meglesz akkor az esti mozi?
Én napok hatása alatt voltam, utána azonnal be akartam szerezni a soundtracket
Ha gondolod, odaadom majd szívesen Mármint úgy értem, feltöltöm neked a tárhelyemre Öhm, kiegészítettem egy kicsit Mert az I got Stripes és a Rock'n roll Ruby nincsenek benne egyébként, de Phoenix előadásában 10/10-esek.
goldman
2011. május 21. 12:42
goldman |
Idézet (Boscorelli @ 2011.05.21. 12:26)
Meglesz akkor az esti mozi?
Ha gondolod, odaadom majd szívesen Mármint úgy értem, feltöltöm neked a tárhelyemre Öhm, kiegészítettem egy kicsit Mert az I got Stripes és a Rock'n roll Ruby nincsenek benne egyébként, de Phoenix előadásában 10/10-esek.
Ma estére a Supnat fináléját terveztem, de szerintem ez is belefér majd. Nagyon kiváncsivá tettél. Köszi.
2011. május 21. 13:52
BoscorelliLost but Won |
Idézet (goldman @ 2011.05.21. 12:42)
Ma estére a Supnat fináléját terveztem, de szerintem ez is belefér majd. Nagyon kiváncsivá tettél. Köszi.
Hát arról jókat hallottam, akarom mondani olvastam, egy kommentárt itt a fórumon Jó szórakozást mindenképp hozzá!
Ha megnézted a filmet, megírod ide, mit gondolsz róla? Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni Neked.
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Szakított Channing Tatum és Zoe Kravitz
Szakított Channing Tatum és Zoe Kravitz
Véget ért a kapcsolatuk.
Nosztalgia: Ezek voltak a popkultúra legemlékezetesebb eseményei 25 évvel ezelőtt!
Nosztalgia: Ezek voltak a popkultúra legemlékezetesebb eseményei 25 évvel ezelőtt!
Lássuk, mi minden történt 1999-ben.
Gond van a Jonas Brothersszel? Emiatt akadtak ki Nickre a testvérei
Gond van a Jonas Brothersszel? Emiatt akadtak ki Nickre a testvérei
Megint Nickre akadtak ki.
Újra kellett éleszteni: Liam Payne korábban többször is túladagolta magát
Újra kellett éleszteni: Liam Payne korábban többször is túladagolta magát
Még több megrázó információ derült ki róla.