Starity

Amerikai country zene topik

14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. június 07. 10:49 #101
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5974
Csatolások: 135801
Azonosító: 67913
Engem meggyőzött a fickó, beszereztem ezt az albumot. thumbsup.gif
Ha lehet így mondani, ez még jobb szám róla. Bár elég szubjektív dolgok ezek, de nekem speciel, ez a szám még jobban tetszik.
Teljesen jó hangja van ennek a Darius pasasnak meghajolo.gif

Ja hát, a Whiskeyt pedig szeressük laugh.gif

1 felhasználónak tetszik: goldman
2011. június 07. 11:11 #102
- törölt felhasználó -    
Én sokkal jobban szeretem a női vokált minden műfajban, úgyhogy az egyik kedvenc dalomat hoztam az egyik kedvenc country-énekesnőmtől. wub.gif
Én annyira nem hallgatok régi country-t, persze akadnak kivételek, Dolly Parton, Johnny Cash alap. Viszont a modernebb jobban tetszik. Én szeretem Taylor Swiftet, viszont őt nem sorolnám country kategóriába. Még az első lemezét talán, ami a legjobb. wub.gif

3 felhasználónak tetszik: Boscorelli, goldman, Szösziii
2011. június 07. 12:00 #103
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (Regina @ 2011.06.07. 11:11)
Én sokkal jobban szeretem a női vokált minden műfajban, úgyhogy az egyik kedvenc dalomat hoztam az egyik kedvenc country-énekesnőmtől. wub.gif

Hát nálam ez attól függ. Vannak nagyon jó női vokálosok, ezt nem is tagadom, de valahogy a countryban talán a férfi hangok jobbak. Vagyis, nekem általában jobban tetszenek.

Ez viszont egy jó kis dal, ilyeneket bármikor szívesen hallgatok, úgyhogy köszönöm szépen Regina beer.gif

Ha vannak még, és valamikor van kedved belinkelni egy pár soros üzenettel, szívesen fogadjuk mindig is wink.gif

Én annyira nem hallgatok régi country-t, persze akadnak kivételek, Dolly Parton, Johnny Cash alap.

meghajolo.gif meghajolo.gif

Viszont a modernebb jobban tetszik.

Ezzel én úgy vagyok, hogy már nem vagyok benne biztos, melyik tetszik jobban. Voltak itt már olyan jó új dalok, akikről még sose hallottam, de nagyon tetszettek. Pedig, amikor megnyitottam a topikot, akkor régi countrysnak definiáltam magam, most inkább úgy mondom, hogy, ha új vagy régi, mindegy, az a lényeg, hogy, maga a dal tetszik-e vagy sem. beer.gif

Én őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy modernebbek között is találok ilyen sok kedvemre való zenét.

Én szeretem Taylor Swiftet, viszont őt nem sorolnám country kategóriába. Még az első lemezét talán, ami a legjobb.  wub.gif

Őt én se. Az-az igazság, hogy Taylorral mindig igyekszek óvatosan nyilatkozni, mert tudom, hogy nagyon sokan szeretik. Nekem se lenne bajom vele, ha pop énekesnőnek vallaná magát, mert valójában, a dalai alapján (és tényleg bocsánat minden fantól, senkit nem akarok megbántani), tényleg az unsure.gif

Igazából a gondom csak annyi, hogy, ha megszólítana az ember egy tinit az utcán, és megkérdezné tőle, hogy tudna-e egy country előadót mondani, akkor rögtön rávágja, hogy Taylor Swift. És nem azt mondja, hogy pl. Johnny Cash..

Nem azért, meghallgatom én Taylor dalait is, csak, általában nem szoktak tetszeni. Persze, ez nem jelenti azt, hogy ne lennének jók, (kinek a pap, kinek a paplan) igazából egyéne válogatja, hogy kinek mi tetszik beer.gif
1 felhasználónak tetszik: Regina
2011. június 07. 15:12 #104
- törölt felhasználó -    
Ha a topicnak az a lényege, hogy megszerettessük a country-t azokkal, akik egyáltalán nem ismerik / nem szeretik, akkor úgy gondolom ez a dal jó választás. Nem hiszem, hogy country-rajongónak kell lenni hozzá, hogy tetszen. wink.gif Én pedig imádom. wub.gif

2 felhasználónak tetszik: goldman, Boscorelli
2011. június 07. 16:56 #105
goldman
goldman
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2469
Csatolások: 6673
Azonosító: 67315
Én ezeket ismerem Darius Ruckertől.

1 felhasználónak tetszik: Boscorelli
2011. június 08. 00:07 #106
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (goldman @ 2011.06.07. 16:56)
Én ezeket ismerem Darius Ruckertől.

Az Alright dalát épp ma hallgattam meg én is. Beírtam youtube keresőbe, és ezt adta ki az elején, mint sokat meghallgatott dalt, így hát én is lejátszottam. Jóra sikerült ez is, viszont az első, amit belinkeltél, az jobban tetszik beer.gif

Tiszta jó ez a fickó, tetszenek a zenéi. Utánanéztem, korábban RnB énekes volt. Azokat a dalait egyáltalán nem ismerem, de nem bánom, hogy átnyergelt a countryhoz. beer.gif

Idézet (Regina @ 2011.06.07. 15:12)
Ha a topicnak az a lényege, hogy megszerettessük a country-t azokkal, akik egyáltalán nem ismerik / nem szeretik

Igen-igen. Az is lényeg, hogy, megpróbáljuk megismertetni ezt a stílust másokkal, akik rákattintanak a topikra. Ezért linkelgetünk zenéket. Illetve, ez azért is jó, mert például, amit te kedvelsz, és belinkeled, lehet én is fogom, még akkor is, ha korábban (adott esetben) nem hallottam az előadóról. Egyfajta olyan célt is szolgál, hogy kiterjesszük ismereteinket, megismerjünk más (és/vagy új) dalokat/előadókat. wink.gif

Én csak nyertem eddig a topikkal. smileeee.gif
De alapvetően én arra is gondoltam korábban, hogy elképzelhető film ajánló is itt (ha épp megy egy country film a mozikban), vagy ha épp végighallgattál egy számodra új albumot, hogy arról írsz pár sort, miért tetszett, és ha nem, akkor mi volt az, ami pedig nem tetszett benne. De eddig ilyen még nem volt, de most beszereztem pár albumot én is, ha végighallgattam őket, lehet elkövetem majd az elsőt wink.gif

Őszintén szólva, az alapcélom mégiscsak az volt, amikor megnyitottam, hogy a country témakörben, baráti légkörben lehessen eszmét cserélni, akiket érdekel ez fajta zenei stílus. Hát nem tudom, remélem azért ez sikerült blush.gif

Idézet (Regina @ 2011.06.07. 15:12)
akkor úgy gondolom ez a dal jó választás. Nem hiszem, hogy country-rajongónak kell lenni hozzá, hogy tetszen.  wink.gif Én pedig imádom.  wub.gif

Így igaz, nagyon jó választás volt beer.gif Imádod? Nem csodálom wink.gif Ez egy nagyon klassz szám, nekem is nagyon tetszik smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: Regina, goldman
2011. június 08. 11:23 #107
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Most egy fiatal (20 éves) előadó következik. Én is most hallottam róla először, de nem mondom, hogy ügyetlen, sőőt. Eddig még csak egy száma jelent meg, de kezdésnek nem is rossz ez:

2011. június 08. 12:43 #108
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 19 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12520
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Jól alakul a topk taps.gif

Szavynak december óta mondogatom, hogy kéne csinálni egy Country zene topikot, csak attól tartottam, hogy majd tele lesz offolva meg tele lesz olyan dolgokkal ami nem odavaló - így ezen törtem a fejem, hogy hogyan lehetne kordában tartani majd a dolgot vmi kis szabályozással, de ahogy látom eddig tényleg szépen alakul és a topikidítással is beelőztél pardon.gif

Viszont a címbe belekötnék kicsit, hiszen nagyon sok az ausztrál előadó is a country vonalon ...

Hozzám inkább a női előadók állnak közelebb, így én ezt a vonalat szeretném erősíteni pár videóval majd. biggrin.gif

Az Osborn nővérek: Kassidy, Kelsi és Kristyn avagy a SheDaisy w00t.gif

3 felhasználónak tetszik: goldman, Boscorelli, Regina
2011. június 08. 16:05 #109
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (_ToTo_ @ 2011.06.08. 12:43)
Jól alakul a topk taps.gif
Szavynak december óta mondogatom, hogy kéne csinálni egy Country zene topikot, csak attól tartottam, hogy majd tele lesz offolva meg tele lesz olyan dolgokkal ami nem odavaló - így ezen törtem a fejem, hogy hogyan lehetne kordában tartani majd a dolgot vmi kis szabályozással, de ahogy látom eddig tényleg szépen alakul és a topikidítással is beelőztél pardon.gif
Viszont a címbe belekötnék kicsit, hiszen nagyon sok az ausztrál előadó is a country vonalon ...
Hozzám inkább a női előadók állnak közelebb, így én ezt a vonalat szeretném erősíteni pár videóval majd.  biggrin.gif 
Az Osborn nővérek: Kassidy, Kelsi és Kristyn avagy a SheDaisy  w00t.gif

Hát legelőször is, köszi szépen. Ha tetszik, amit eddig beszélgettünk, és te is szereted a countryt, akkor üdv itt a topikban beer.gif

Nos igen, a cím. Sokat gondolkodtam én is, hogy odaírjam elé az amerikait, vagy sem, de végül is, úgy voltam vele, hogy, ez a fajta zene "USA-ban őshonos", és ebben még a wikipédia is megerősített, úgyhogy gondoltam, akkor ezt a címet választom. De természetesen elfogadom, amit mondasz ezzel kapcsolatban, és igazad is van. Sok ausztrál előadó van, sőt kanadaiak is vannak szép számmal, úgyhogy, nem kifejezetten "csak amerikai" a műfaj.
Igazából a címben az amerikait, azt úgy értettem, hogy magára a stílusra gondoltam, mert végül is a country, mint műfaj, Amerikához köthető, de természetesen jöhetnek nem csak amerikai előadók is, a lényeg, hogy country zenét játszanak beer.gif

Ami a szabályokat illeti, vagy az offolást. Nem tagadom, volt egy-két mellékes megjegyzésünk a korábbiakban, de ezek tényleg csak zárójelesek és rövidek voltak. A topic maga a country zenéről szól, és ehhez szerintem tartottuk is magunkat, legalábbis, most, hogy így visszanézegettem, miket írtunk, nem találtam semmi rosszat. smileeee.gif
A topik indításon én is kb. azóta gondolkoztam, mint te, de egy ideig úgy voltam vele, hogy biztos csak egyedül lennék, mert sokakat nem is érdekel ez a fajta zene. Aztán goldman írt az üzenőfalamra, neki is felvetetettem az ötletet, és végül is, az Ő támogatása győzött meg, úgyhogy így született meg a téma. smileeee.gif

És akkor a végére én is hozok egy dalt. Tim McGraw egyik leghíresebb műve, amiben Faith Hill is közreműködött:

2011. június 08. 18:26 #110
goldman
goldman
Ha a modiknak is tetszik a topik, akkor sinen vagyunk. thumbsup.gif

És most egy másik kedvenc, Clay Walker. smileeee.gif

2 felhasználónak tetszik: Boscorelli, _ToTo_
2011. június 08. 22:03 #111
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Meghallgattam Darius Rucker Learn to live (2008) című albumát, úgyhogy megpróbálom összefoglalni a gondolataimat róla, egyfajta albumajánlót írni, vagy, valami ilyesmi:

Legelőször is nézzünk egy tracklistát, milyen számok is vannak rajta:
    1. Forever Road
    2. All i want
    3. Don't Think I Don't Think About It
    4. Learn to Live
    5. If I Had Wings
    6. History in the Making
    7. Alright
    8. It Won't Be Like This for Long
    9. Drinkin' and Dialin'
    10. I Hope They Get to Me in Time
    11. While I Still Got the Time
    12. Be Wary of a Womann

Nahát, azzal kezdeném, hogy az első két szám zseniális, szerintem. Nálam főnyeremény, mindkettő nagyon tetszett. Ezek ilyen gyorsabb számok, nem az lassabb fajta zenék, de szerintem jól sikerültek. A második szám, az All i want már szerepelt is itt, belinkelve. Igazából, arra akkor figyeltem fel, és ez alapján kaptam kedvet az albumhoz.

Az első négy szám, igazából ugyanilyen, pörgősebb mind, nálam ezek bejönnek, úgyhogy eddig nagy barátságban voltam az albummal. Az első lassabb szám, az If I had things, az 5. Nem sikerült rosszul, bár itt érezhető volt, hogy kicsit másfajta dalok jönnek, legalábbis, ha azt veszem, akkor lassítottunk, de ez nem tartott sokáig, mert a hatodik-hetedik szám, megint másféle.

Szóval, nagyjából eddig, az Alright című számig bezárólag maximálisan meg voltam elégedve. Aztán jött két szám, amik nekem egyáltalán nem tetszettek.

Az It Won't Be Like This for Long és a Drinkin' and Dialin' is felejthetőek voltak számomra, ha őszinte akarok lenni, akkor az első perc után már veszendőnek láttam mindkét dalt, és végül is, ez-az érzés megmaradt bennem, miután véget is értek.

Aztán a tizedik dal, az alsó hangon is 10/10-es nekem. Nagyon tetszett, egyszerű, de mégis, az ember felkapja rá a fejét, hogy hoppá.

Az utolsó két dal ezután kicsit csalódás volt, de nem mondanám, hogy utáltam őket, inkább, olyan átlagosak voltak számomra.

Ha, összességében kellene értékelnem az albumot, akkor igaz, volt 12 szám, ebből 8 elnyerte a tetszésem, háromra pedig azt mondom, hogy ez igen, bármikor szívesen hallgatom.

Ha mondjuk egy 10-es skálán kéne értékelnem, akkor:
7/10
2011. június 08. 22:10 #112
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Az előző hozzászólásomban igaz 3 számot említettem, amire azt mondtam, hogy bármikor jöhet. Nos, azok közül, most íme kettő a

Forever Road

I Hope They Get to Me in Time

2011. június 09. 10:41 #113
- törölt felhasználó -    
Csodálkozom, hogy ez még nem volt rolleyes.gif (A régi verziók elég vacak minőségűek, de a hangja most is csodás wub.gif)

2 felhasználónak tetszik: Boscorelli, goldman
2011. június 09. 10:49 #114
- törölt felhasználó -    
Ezt is muszáj linkelnem... wub.gif

2011. június 09. 12:10 #115
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (Regina @ 2011.06.09. 10:41)
Csodálkozom, hogy ez még nem volt  rolleyes.gif (A régi verziók elég vacak minőségűek, de a hangja most is csodás  wub.gif)

Egyszer gondolkoztam rajta, hogy belinkelem, de valahogy csak régebbiekre akadtam. Köszi meghajolo.gif
Dolly olyan klasszikus, mint Johnny, mindig szívesen hallgatom wink.gif

Idézet (Regina @ 2011.06.09. 10:49)
Ezt is muszáj linkelnem...  wub.gif

Ez milyen jó thumbsup.gif Komolyan. Bevallom, nagyon szégyellem is magam érte, de még nem igazán hallottam róluk blush.gif
Az a baj, hogy az újfajta countryval én eléggé hadilábon álltam/állok, sokat nem ismerek még így se rolleyes.gif

De ez nagyon tetszik, maga ez a hangzás, kicsit, olyan folkos, vagy inkább lehet, úgy kell mondanom, hogy olyan, mert az is. smileeee.gif Engem mindenesetre arra emlékeztet, de az énekesnők hangja is kiváló, úgyhogy ismét köszi Regina meghajolo.gif meghajolo.gif

Hát, ha női country vonal, akkor nekem Gretchen Wilson az egyik kedvencem. Nem tudom, Őt szeretitek-e, korábban már linkeltem tőle két számot, most is rá gondoltam:

2011. június 09. 14:40 #116
- törölt felhasználó -    
Idézet (Boscorelli @ 2011.06.09. 12:10)

Ez milyen jó thumbsup.gif Komolyan. Bevallom, nagyon szégyellem is magam érte, de még nem igazán hallottam róluk blush.gif 
Az a baj, hogy az újfajta countryval én eléggé hadilábon álltam/állok, sokat nem ismerek még így se rolleyes.gif 
De ez nagyon tetszik, maga ez a hangzás, kicsit, olyan folkos, vagy inkább lehet, úgy kell mondanom, hogy olyan, mert az is. smileeee.gif Engem mindenesetre arra emlékeztet, de az énekesnők hangja is kiváló, úgyhogy ismét köszi Regina meghajolo.gif  meghajolo.gif 

Pedig a Dixie Chicks annyira nem is új. biggrin.gif 1990-ben jelent meg az első albumuk, összesen hét lemezük van, a legutóbbi 4 pedig mind sokszoros platina lett az USA-ban, és ők azért elég tradicionális zenét játszanak szerintem. Én nagyon szeretem őket, nem igazán tudnak rossz számot csinálni. Ők voltak azok, akik egy koncerten kijelentették, hogy szégyellik, hogy ugyanabban az államban születtek, mint az elnök. (Akkor még Bush volt) Ennek utána óriási visszhangja volt, pedig valószínűleg sokan egyetértettek velük a szívük mélyén, Amerikában ez kb. olyan volt, mintha az Istent szidnád, ezért mindennek elmondták őket, sokan nyilvánosan kidobálták a lemezeiket. Az őket ért atrocitások után ezzel a számmal tértek vissza:

Ez pedig ismét egy régebbi dal tőlük:

Ami Gretchen Wilsont illeti, pont a múltkor töltöttem le a lemezeit, amit eddig hallottam tőle, az nekem is tetszik, de még nem hallgattam végig. smileeee.gif
2011. június 09. 17:52 #117
goldman
goldman
Clint Black
Ő is nagy kedvenc. biggrin.gif

1 felhasználónak tetszik: Boscorelli
2011. június 09. 23:39 #118
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (Regina @ 2011.06.09. 14:40)
Pedig a Dixie Chicks annyira nem is új. biggrin.gif ..

Igen, meg is lepődtem blush.gif Amikor belinkelted tőlük az elsőt, rákerestem a bandára wikipédián és elolvastam, mit ír. Wow, nyertek 13 Grammyt. Nem semmi, önmagában, már ez is sokat elárul róluk.

Köszi az infókat egyébként. beer.gif Úgy látszik, hogy akkor Amerikában is jobb, ha az ember mellőzi a politikai aktivitást. Persze, tisztelem a lányokat, hogy így kiálltak a véleményük mellett. Viszont, ha egy valamit megtanultam az élettől eddig, akkor az, hogy a lehető legtöbbet megtegyem azért, hogy az politika mentes legyen.

Mondjuk, arra a dokumentum filmre, hogy [b]Dixie Chicks shut up and sing[/b] én kíváncsi lennék. Ha jól olvastam, akkor ebben a filmben mutatják be, mit éltek át, abban az ellentmondásos időszakban.

Az őket ért atrocitások után ezzel a számmal tértek vissza:

Ez pedig ismét egy régebbi dal tőlük

meghajolo.gif meghajolo.gif
Jó ez a banda. Én se nagyon tudok tőlük rossz számot elképzelni biggrin.gif Mondjuk, azt nem állítom, hogy már sokat ismerek, de az előző linkelésed hatására keresgéltem több számukat is. Tetszik nekem ez a zenekar, meg kell, hogy mondjam. smileeee.gif

Neked köszönhetem, plusz a Lady Antebellumot is. Szóval, ha nem baj, Neked is hálás vagyok meghajolo.gif

Tőlük most ezt gondoltam belinkelni, bár Te biztos ismered, de nagyon jó szám ez is:

Ami Gretchen Wilsont illeti, pont a múltkor töltöttem le a lemezeit, amit eddig hallottam tőle, az nekem is tetszik, de még nem hallgattam végig. smileeee.gif

Hát nekem a Redneck Woman című száma az abszolút kedvenc, de van sok jó még neki, mint például a következő is. Nem tudom láttad-e már a klipet, kicsit erotikus, a címe is erre utal egy picit, de jó kis dal lett szerintem:

2011. június 09. 23:46 #119
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (goldman @ 2011.06.09. 17:52)
Clint Black
Ő is nagy kedvenc.  biggrin.gif

Abszolút megértem, miért is. meghajolo.gif
Én is akkor most egy saját kedvencemet, szóval, régen volt már Johnny szám wink.gif

Ez már egy elég új élőfelvétel, az I walk the line című dalról, amit eddig még nem mutattunk meg itt a topikban, de ez kb. olyan, mint Elvisnél a Jailhouse Rock. Aki ismeri Johnnyt tudja melyik ez a dal, mert egész egyszerűen fantasztikus.
Az-az érdekes, hogy mekkora lelkesedéssel fogadják, ez azért nem semmi, itt már minimum 35 éve a pályán volt:

És összehasonlításképp, a Joaquin Phoenix által énekelt verzió. Bevallom, mindkettőt szeretem hallgatni, bármikor:

2011. június 10. 00:02 #120
- törölt felhasználó -    
Köszi Johnny Cash-t, épp a Hurt-öt hallgatom. Akármilyen jókedvemből is mély depresszióba tud dönteni. Ebből látszik, mennyire jó. Imádom. wub.gif

Nagyon örülök, hogy tetszik a Dixie Chicks és a Lady Antebellum is. Akkor hozok majd még kedvenceket, de nem akarok mindent az elején ellőni. tongue.gif

Viszont itt van még két kedvenc dalom a Lady Antebellumtól... blush.gif

Ehhez nem is tudtam, hogy van klip, egészen mostanáig, hogy rákerestem a linkhez. biggrin.gif
14 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok