Széttépték a másolatot az X-Faktor sztárjai
2011. július 20. 23:15
adamlamberfan28visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.13. Hozzászólás: 116 Csatolások: 48 Azonosító: 155268 offline |
Nagyon aranyos dolog hogy megpróbálják rávenni az embereket hogy inkább vegyék meg sz albumot de nem hiszem hogy ezzel sok mindenkinek felnyitnák a szemét. Mindig is lesz aki illegálisan tölti le s zenét és szerintem mindenki töltött már le zenét a netről és senkinek sem volt lelkiismeretfurdalása
2011. július 21. 00:07
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline |
Szerintem be kellene látniuk mind a jogvédőknek, mind az előadóknak, hogy a régen meghatározott szerzői jogok mára elavultak, és nem lehet velük mit kezdeni az ennyire elterjedt internet korában.
Éljenek meg koncertekből.
CD vásárlásról annyit, hogy hány eszközbe lehet betenni CD-t mostanság? Egyre kevesebbe, szóval mivel játsszam le?
Meg a CD-re kiadott pénz durván ha 10%-át kapja meg az előadó, nagyja elmegy a pénzéhes jogvédőknek, producereknek, kiadóknak.
Meg van egy rakás album, főleg az underground szcénából, akiknek a lemezüket meg se lehet venni itthon. Bár 1-2 mainstream dologhoz is nehéz hozzájutni itthon. Szóval ennyit a sok álszent, pénzéhes, senkiházi jogvédőkről.
Kodály nem azt mondta, hogy a "zene legyen mindenkié" ? (igaz ő nem így értette ) És igaza lett neki.
CD vásárlásról annyit, hogy hány eszközbe lehet betenni CD-t mostanság? Egyre kevesebbe, szóval mivel játsszam le?
Meg a CD-re kiadott pénz durván ha 10%-át kapja meg az előadó, nagyja elmegy a pénzéhes jogvédőknek, producereknek, kiadóknak.
Meg van egy rakás album, főleg az underground szcénából, akiknek a lemezüket meg se lehet venni itthon. Bár 1-2 mainstream dologhoz is nehéz hozzájutni itthon. Szóval ennyit a sok álszent, pénzéhes, senkiházi jogvédőkről.
Kodály nem azt mondta, hogy a "zene legyen mindenkié" ? (igaz ő nem így értette ) És igaza lett neki.
2 felhasználónak tetszik:
kateblock,
Boscorelli
2011. július 21. 07:47
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12526 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline |
Látjátok, sokan írjátok, hogy nem vesztek meg egy cd-t 2-3 szám miatt, mert nem tetszik a többi. Volt itt aki Selena gomezt, Katy perry-t, meg mittudomén kiket hozott fel példának. És ezeket istenititek? Nekem közel 5000 cd-m van, de azokat végig lehet hallgatni, mert zenészek készítették, nem sehonnai diznisztárok akiket behívnak a studióba, kezükbe nyomják a szöveget és lejátszanak nekik valami alapot, amit egy unatkozó programozó készített ...
Ha egy előadónak az albumáról, csak 2-3 szám hallgatható, akkor az nem is tehetséges - csal felépítik köréjük a menedzserek a csilli-villi dolgokat amitől odafigyeltek rájuk - de ezek szerint Ti magatok is tudjátok, hogy nem jó, mégis kézzel-lábbal véditek őket, hogy jujdejó, jujdehelyes, jujdecuki. Rakd ki a posztert akkor a szobádba, nézegesd ha olyan cuki, a lemezt meg dobd a kukába és hallgass valódi zenét.
Ha egy előadónak az albumáról, csak 2-3 szám hallgatható, akkor az nem is tehetséges - csal felépítik köréjük a menedzserek a csilli-villi dolgokat amitől odafigyeltek rájuk - de ezek szerint Ti magatok is tudjátok, hogy nem jó, mégis kézzel-lábbal véditek őket, hogy jujdejó, jujdehelyes, jujdecuki. Rakd ki a posztert akkor a szobádba, nézegesd ha olyan cuki, a lemezt meg dobd a kukába és hallgass valódi zenét.
13 felhasználónak tetszik:
Grace Benning,
Bogszics,
kateblock,
Sugarbabes,
Holly Keller,
Clairy,
zsófi1997,
Sugarbird,
Christo,
joe_r,
Boscorelli,
UnhappyMeals,
DreamerGirl
2011. július 21. 10:48
egyetértek az előttem szólókkal .én sem vennék meg egy cd-t pár szám miatt hogy ott porosodjon a polcon.meg mondjuk azt is észrevehetnék hogy azért nem vesznek mostanában annyi CD-t mert nagyon drága
2011. július 21. 12:18
Én már legálisan le is töltöttem SPAR pontokkal Vastag Csabi CD-jét és igazán megértem,h emellett kampányolnak.
2011. július 21. 12:58
egyszer vettem egy shakira cd-t, de rájöttem h tök felesleges volt.. sose hallgatom inkább letöltök különböző számokat (illegálisan ) és továbbra is így lesz ez
2011. július 21. 13:05
adamlamberfan28: egyetértek igazad van
lpmaskmancick: xd hát szerintem se igy értettexd de van benne valami
lpmaskmancick: xd hát szerintem se igy értettexd de van benne valami
2011. július 21. 15:17
Például nekem van 2 CD-m. Az egyik az, hogy a netről ingyen le tudod tölteni, a másik meg, hogy egyre drágábbak a CD-k.Meg talán felesleges pénz kidobás, mert megveszed a CD-t bemásolod a gépre és ott hallgatod, 'a CD meg ott porosodik a polcon'.
2011. július 22. 00:01
Én soha nem vettem meg még CD-t. Mert szerintem fölösleges olyanra költeni pénzt amin például ha két szám tetszik... Egyetlen egy CD-m van de az is Dido. Viszont az ő számait szívesen hallgatom az összeset.
2011. július 22. 00:29
Idézet (_ToTo_ @ 2011.07.21. 07:47)
Látjátok, sokan írjátok, hogy nem vesztek meg egy cd-t 2-3 szám miatt, mert nem tetszik a többi. Volt itt aki Selena gomezt, Katy perry-t, meg mittudomén kiket hozott fel példának. És ezeket istenititek? Nekem közel 5000 cd-m van, de azokat végig lehet hallgatni, mert zenészek készítették, nem sehonnai diznisztárok akiket behívnak a studióba, kezükbe nyomják a szöveget és lejátszanak nekik valami alapot, amit egy unatkozó programozó készített ...
Ezzel én speciel egyetértek veled. Most felhozok egy példát, a Queen. Hihetetlen együttes volt, hihetetlen tehetséggel tehetséggel megáldva. Mercury nem állt be úgy a mikrofon elé, hogy ne tudna énekelni. Azaz ember visszaadta azt, amit hallani lehet a stúdiókban felvett dalokban. Manapság már az is ritka, ha egy adott énekesnek ugyanolyan a hangja élőben, mint a lemezen. Habár Wolf Kati nem nagy kedvencem, de annak a nőnek egy fikarcnyit sem javítottak a hangján. Ugyanúgy elő tudta adni a dalát, nem úgy, mint Eric Saade, aki számomra csalódás volt anno az Euróvízión, mégis a dobogósok között végzett. Anno nem volt olyan gyerekek, hogy hangfeljavító szoftverek. Azok álltak mikrofon mögé, akik tényleg tudtak énekelni és ne adja Isten még a kotta olvasáshoz is értettek. Odatennél szelike gomez elé egy kottát, azt sem tudná, hogy eszik vagy isszák. Mercury nekem mondjuk kedves helyet foglal el a szívemben, de lehet, hogy azért is, mert amikor volt Magyarországon koncertezni, akkor olyannal kápráztatta el a közönséget, mint még soha senki. Gyerekek, azaz ember vette a fáradságot és elénekelte nekünk a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt! Ti meg teljesen odavoltatok egy éve szelikéért, hogy jújj, de ügyes, mert ki tudta mondani a "Szeretlek" szót. Mondhatom, ez aztán nagy teljesítmény. Na, ezzel arra akartam kilyukadni, hogy a Queen összes dala hallgatható, de az összes. Ez csak egy példa a sok régi együttes közül, de akikben nemrég csalódtam, az Jennifer Lopez és Katy Perry volt. Hát gyerekek, egyik sem tud élőben énekelni. Jennifer Lopez csak erőlködött egy sort az On the floor előadásában. Míg Katy Perry hangja az ET-ben egy megcsinált számítógépes hang. Adok is két linket, és még csak nem is szelikéről vagy májliról beszélünk, hanem állítólag két elismert énekesnőről. A videókat megnézve, számomra úgy tűnik, hogy ennek a két hölgynek is annyi köze van a zenéhez és az énekléshez, mint a hangyának a hegedüléshez.
Jennifer Lopez - On the floor - a francia X-factor, amikor én megláttam, dobtam egy hátast. Ami még hagyján a legújabb albumáról is számomra összesen csak 3 szám hallgatható, a többi mind kuka. Most ezért én sem veszek meg egy albumot. Főleg úgy nem, hogy egy számítógépes hangot hallok rajta.
Katy Perry - ET - ez mondjuk szerintem rosszabb, mint JLO fellépése. Borzasztó, nagyon rossz.
Én eddig mind a két énekesnőt szerettem, bár sosem imádtam úgy őket, mint ahogyan ti. És max Katy albumairól is 1-2 szám az, ami hallgatható. Tényleg borzalmas az, hogy amit lenyomnak az ember torkán, azt ti meg is emésztitek, elfogadjátok és hallgatjátok. Ez csak két énekesnő, akikről bebizonyosodott az, hogy nem tudnak énekelni. És akkor hol van a többi nagy kedvencetek? Rihanna, májli, szelike, bíbőr stb.? Én is szoktam hallgatni popot, ez valóban igaz, de abból sem mindent tudok meghallgatni. Brutális, hogy azoknak a zsebét tömjük pénzzel, akik énekelni egyáltalán nem tudnak. Régen nem csak, hogy a hallgatható dalok voltak fontosak, hanem az, hogy az adott sztár tudjon is valamit produkálni a színpadon. Nem csak szelike gyenge, hanem az összes többi mai sztár is. Britney-nek legalább van esze. Az inkább playbackkel nem égeti magát. Igaza van. Inkább hallgatnék egy playbacket, mint egy kornyikálásra hasonlító valamit.
2011. július 22. 11:09
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15117 Csatolások: 6682 Azonosító: 44 offline |
Idézet (House Of Wax @ 2011.07.20. 15:09)
Hát te ügyes vagy Én erre nem jöttem rá , de egyébként lehet sokan lennének úgy vele , hogy ez egy hosszas időmenetelű dolog és sokkal egyszerűbb 1 perc alatt leszedni az adott számot. Vagy van a másik véglet aki műszaki analfabéta és nem is ért az ilyen konvertálásokhoz Én biztos meg bírnám csinálni a konvertálást , de még mindig ott az anyagi hátulütője a CD vásárlásnak. Ha mondjuk van egy előadó teszem azt az LMFAO akiket nagyon szeretek de az új albumukról a 12 szám közül csak 3 tetszik , nem fogok megvenni az albumot 4-5000 forintért
Azért a konvertálásnak, és a másolásnak is van nagyon sok hátulütője. Egyrészt nem mindegyik program képes kezelni a DRM-védett tartalmat, sőt korábban az egyébként zene lejátszására alkalmas telefonok, és mp3/mp4 lejátszók sem tudtak velük mit kezdeni. Persze az internet korában nem olyan nehéz találni akár porgramot, akár másolásvédelem nélküli zenét, amivel gyorsan meg lehet oldani a "problémát"
Mondjuk a darabonkénti letöltés is megoldható, nagyon sok internetes zenei áruház biztosítja, hogy ha nem kell a teljes album, akkor csak a neked tetsző számot fizeted ki, és töltöd le.
Idézet (caleb @ 2011.07.20. 19:32)
„Az illegális letöltés pont olyan, mintha valaki bemenne a boltba, levenne a polcról egy kenyeret, és fizetés nélkül távozna, vagyis lopna."
Pont, hogy nem olyan. Mert itt nem ELVESZ valamit valahonnan, hanem LEMÁSOL. Az eredeti megmarad.
Jobb lenne, ha azon törnék a fejüket, hogyan lehetne zenéért sms-el fizetni. Ugyan is sokan letöltenének legálisan is zenét, mivel 100-200Ft.-ért is lehet már zenét letölteni legálisan, csak sokan azért nem így tesznek, mert tegyük fel nincs olyan bankkártyájuk/bankszámlájuk, amivel lehet neten fizetni, vagy ha van, nem merik megadni a kártyaszámukat.
Ez tulajdonképpen most is megoldható lenne, ugyanis mind a három magyar mobilszolgáltató ismeri, és használja a mobilfizetés rendszerét.
Semmi bonyolult dolog nem kellene ahhoz, hogy ez zenére is alkalmazható legyen. Ugyanis ha autópályára e-matricát, vagy parkolást ki tudsz fizetni sms segítségével, az egyenleged szépen megterhelődik az összeggel, vagy kártyás esetén levonja az egyenlegből a rendszer, akkor ez zene esetében is működik.
És manapság az emberek döntő többségének van legalább egy olyan készüléke, amivel internetre tud kapcsolódni, így a letöltés sem problémásabb.
Csak ugye ezt a kiadók nagyon nem akarják.
Idézet (lpmaskmancick @ 2011.07.21. 00:07)
Szerintem be kellene látniuk mind a jogvédőknek, mind az előadóknak, hogy a régen meghatározott szerzői jogok mára elavultak, és nem lehet velük mit kezdeni az ennyire elterjedt internet korában.
Sok függ a kiadóktól is. Mindaddig, míg dinoszauruszokhoz hasonlítható, alkalmazkodni képtelen, és legkevésbé sem akaró kiadóvállalatok diktálnak, addig a kiadóknak a jogvédők lesznek a legjobb barátai. Mikor jönnek, hogy xy letöltött 10 darab számot, és ezzel 1000-es károkat okoznak dollárban, vagy euroban a kiadónak. A kiadónak igen, az előadónak nem annyira, mert ő jó, ha 20%-át látja az összbevételnek.
Én egy kicsit feljebb becsültem, de nem kizárt, hogy tényleg ennyi a valós érték. A zenei, és a filmipar tipikusan az a hely, ahol mindneki nagyon jól akar járni. A pofáraesés ott kezdődik, mikor egy előadó nem köt szerződést egyetlen kiadóval sem, hanem saját honlapján elérhetővé teszi akár csak a számokat, akár teljes albumait, és az összeg mind nála marad.
Sőt, nem egy előadó alkalmazza azt a megoldást, hogy töltsd le, és fizess annyit, amennyit szerinted ér. Még ha azt is bekalkulálják, hogy lesz, aki így sem fizet, még akkor is bevételhez jut azoktól, akik honorálják a tisztes munka végeredményét.
Ez minden esetben így van, és itt meg vannak lőve a jogvédők is, illetve a kiadók is. A kiadónak nem érdeke raktárkészletet felhalmozni semmiből, mert az el nem adott tétel kiadás, és nem bevétel. Viszont az internetnek van egy olyan keveset hírdetett, de mégis általános szabálya, hogy ami egyszer felkerül, az többet nem fog eltűnni.
Idézet (Holly Keller @ 2011.07.22. 00:29)
Mercury nekem mondjuk kedves helyet foglal el a szívemben, de lehet, hogy azért is, mert amikor volt Magyarországon koncertezni, akkor olyannal kápráztatta el a közönséget, mint még soha senki. Gyerekek, azaz ember vette a fáradságot és elénekelte nekünk a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt!
Hasonlóan gondolkodunk, mert nekem is ez jutott eszembe.
Azért rendesen leesett az állam, mikor először megláttam a vidót, sőt azóta is ha visszanézem, valami elképesztő hallani, ahogy a tenyerére, angolosított kiejtéssel felírt szöveg alapján énekli a "Tavaszi szél vizet áraszt" című népdalt, összesen egy gitár kíséretével a Népstadionban.
Tíz-tizenöt, húsz évvel ezelőtt meg pláne nem annyira a pénz, és a management határozta meg egy előadó zenéjét. Ott akkor az maradt "életben" akinek valóban volt tehetsége mind az énekléshez, mind a dalszöveg írásához, és még valamilyen hangszeren is remekül játszott. Talán nem is véletlen, hogy a '90-es évek elejéig Magyarországon 100.000 darab eladott lemez kellett az aranylemezhez, 200.000 a platinalemezhez.
Szemben azzal, hogy manapság egy hazai előadónak elég 5.000 darab lemezt eladnia az arany-, és 10.000 darabot a platinalemezhez. Na, nálam ez a vicc kategória.
Nem azt mondom, hogy ma csak tehetségtelen tucatsztárok léteznek akát itthon, akár külföldön, de eljutott a zenei világ oda, hogy a tucatszemét között elveszlik a valódi tehetség. Szép új világ...
6 felhasználónak tetszik:
Boscorelli,
Grace Benning,
Holly Keller,
UnhappyMeals,
kateblock,
DreamerGirl
2011. július 22. 14:26
Beaaaa |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.24. Hozzászólás: 1195 Csatolások: 0 Azonosító: 141537 offline |
lehet, hogy nekik ez nem jó mert nem fognak az eladott cdkből meg gazdagodni.
de most azért gondoljunk bele. nem biztos, hogy az adott kedvencünknek az összes száma tetszik hanem mondjuk csak 1-2 akkor meg minek adjunk ki pénzt a cdre?
de most azért gondoljunk bele. nem biztos, hogy az adott kedvencünknek az összes száma tetszik hanem mondjuk csak 1-2 akkor meg minek adjunk ki pénzt a cdre?
2011. július 22. 14:29
cukorbogyovampire heart |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.21. Hozzászólás: 7692 Csatolások: 953 Azonosító: 143757 offline |
Idézet (WhiteAngel @ 2011.07.20. 14:43)
Azért szaporodtak el a letöltések mert nincs minden ember olyan jó helyzetben mint ők.Nem tudunk ezreket költeni egy vacak CD-re,és nem is fogunk ha egyszer a neten megtalálhatjuk. Ez a kampány teljesen értelmetlen és nem is támogatom. Mégis mit várnak az emberektől?
Teljesen egyetértek. Én is YouTube-ról töltök le mindig.
2011. július 22. 15:04
forever JBiebs |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.31. Hozzászólás: 990 Csatolások: 4 Azonosító: 134186 offline |
nem sokat fog érni ez a kampány az tuti!!!
2011. július 22. 15:04
UnhappyMealsWoodstock. Peace & Music. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.18. Hozzászólás: 2097 Csatolások: 446 Azonosító: 151319 offline |
Az a baj, hogy sok tucatzenész bezzeg olcsón adja a lemezét (lásd Lady GaGa 1 dollárért árulta), míg sok tehetség drágábban.
Egyébként, szerintem is jobb megoldás, ha az előadók maguk adják ki a lemezt. Nekik sokkal szívesebben megveszem/megvenném az albumukat, mert tudom, hogy a pénz az ők kezükben landol. Sajnos nekem nincsen eredeti lemezem, mert azért nem fogok felmenni egy nagyvárosba, hogy megvegyek egy CD-t. Mostanában inkább azt tervezem, hogy interneten szerzem be..
Egyébként, szerintem is jobb megoldás, ha az előadók maguk adják ki a lemezt. Nekik sokkal szívesebben megveszem/megvenném az albumukat, mert tudom, hogy a pénz az ők kezükben landol. Sajnos nekem nincsen eredeti lemezem, mert azért nem fogok felmenni egy nagyvárosba, hogy megvegyek egy CD-t. Mostanában inkább azt tervezem, hogy interneten szerzem be..
2 felhasználónak tetszik:
kateblock,
DreamerGirl
2011. július 23. 12:18
Claudiiadirectioner ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.01. Hozzászólás: 1854 Csatolások: 371 Azonosító: 144535 offline |
bevallom őszintén én még egy db CD sem vettem :$ régebben nem is hallgattam annyira zenét - amióta meg van netem ott hallgatom meg régebben nagyon sokat letöltöttem YouTube-ról de most már nincs hozzá kedvem, csak meghallgatom és kész. Sokra ezzel nem mennek az biztos.
2011. július 23. 12:50
Cinti.meowvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.14. Hozzászólás: 159 Csatolások: 69 Azonosító: 143324 offline |
Én is akár csak Ők, ellenzem a letöltést. Én is szoktam letölteni, de olyan dalokat amik nem jönnek ki CD-n...A kedvenceim összes CD-je megvan, és a mai napig nem bántam meg, hogy megvettem. Szerintem a letöltéssel azt bántod meg akit a legjobban szeretsz. Ha nem veszed meg a CD-t nem ismered el az előadót, nem tiszteled a munkáját...Én így vagyok vele. Takács Nikolas és Vastag Csaba CD-je egyáltalán nem nagy összeg (nekem meg van mind a kettő) Szerintem ennyit megérdemelnek.
1 felhasználónak tetszik:
NikolasFan
2011. július 23. 20:49
Idézet (Cinti.meow @ 2011.07.23. 12:50)
Én is akár csak Ők, ellenzem a letöltést. Én is szoktam letölteni, de olyan dalokat amik nem jönnek ki CD-n...A kedvenceim összes CD-je megvan, és a mai napig nem bántam meg, hogy megvettem. Szerintem a letöltéssel azt bántod meg akit a legjobban szeretsz. Ha nem veszed meg a CD-t nem ismered el az előadót, nem tiszteled a munkáját...Én így vagyok vele. Takács Nikolas és Vastag Csaba CD-je egyáltalán nem nagy összeg (nekem meg van mind a kettő) Szerintem ennyit megérdemelnek.
Jó, de nem mindenki van olyan anyagi helyzetben, hogy megengedjen magának heti 2-3 CD vásárlást. Az azért sok szerintem. Ha választani kell, hogy vajat, kenyeret vagy CD-t vegyek, akkor a vajat és a kenyeret veszem meg. Nem mindenki pénztárcájából hullanak a zsetonok.
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Gond van a Jonas Brothersszel? Emiatt akadtak ki Nickre a testvérei
Gond van a Jonas Brothersszel? Emiatt akadtak ki Nickre a testvérei
Megint Nickre akadtak ki.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.