Starity

Lewis Hamilton

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. október 23. 13:28 #41
- törölt felhasználó -    
Idézet (Boscorelli @ 2011.10.22. 12:57)
Nos, kicsit megkésve, de megvannak a reklámfilmek thumbsup.gif 
Igazából, ezeknek az a lényege, hogy felhívják a sofőröket arra, hogy sose vezessenek ittasan.
És mindkét videóban aláírásokat gyűjtenek, különböző emberektől, így versenyeznek egymással is, hogy kinek sikerül többet szereznie.
Az elsőben Lewis kerekedik felül, a másodikban a taxisban pedig inkább Mika biggrin.gif 

Nagyon jó kis reklámok lettek nekem is a buszos rész tetszik a legjobban rohog.gif a hasonmás versenyes reklám meg siralmas lett komolyan valaki összetévesztette Lewisal blink.gif azt a cikket meg akkor fogom elhinni ha ők mondják rolleyes.gif
2011. október 23. 14:02 #42
LittleVampire
LittleVampire
MissMagic™
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1548
Csatolások: 554
Azonosító: 149870
Idézet (Boscorelli @ 2011.10.22. 16:50)
Egyetértek. Mondjuk ez a rövidfilm csak reklámfogás akart lenni, de meglehetősen gagyira sikerült. unsure.gif 
Főleg, hogy a fickó kb 10cm-vel magasabb Hamiltonnál, és ugyanennyi kilóval nehezebb is, az biztos. Teljesen más alkatok.
Bár én szerintem, ez, hogy őt Lewisnak ismerték fel, csak a kamera miatt volt. smileeee.gif
Tényleg, mit szóltok a mai staritys Hamilton hírhez?
Mostanában egyre több butaság jelenik meg itt is róla
unsure.gif

Igazából semmi pontosat nem lehet tudni, csak annyit, hogy Nicole és Lewis között nincs minden rendben, ezt meg is erősítették. A szakításukról szóló híreket én legalábbis nem akarom elhinni, hiszen már annyiszor pletykálták róluk, hogy végeztek egymással, de ez sohasem bizonyult igaznak.

Csak gyanús a nagy csend, és senki sem szólal meg. Spanyolországban úgy jött le a hír, hogy Hami sms-ben dobta Nicole-t. Ez szerintem zagyvaság, mert Lewis nem olyan ember, aki ilyet tenne. Ha a hírek igazak, és külön utakon járnak, akkor csak remélni tudom, hogy jó barátok maradtak, hisz mindkét fél a kedvenceim között van.

Nem volt még részem szakításban, így nem is tudom, hogy létezik-e olyan, hogy "békességes szakítás". Viszont, ha nekik jobb külön, akkor természetesen megértem a döntésüket. beer.gif
2011. október 24. 00:46 #43
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5974
Csatolások: 135801
Azonosító: 67913
Idézet (brigicyy @ 2011.10.22. 17:04)
Hát nem is tudom . szerintem ez egy újabb pletyka hogy legyen miről beszélni..

Igen, én is erre gondoltam eleinte. Hiszen, egyik féltől sem érkezett hivatalos megerősítés, hogy bocs fiúk-lányok, de holnaptól ezért és ezért, de külön folytatjuk.
Amikor korábban szakítottak, akkor azt megerősítették Ők, itt viszont eddig erről nincs szó.
Ráadásul Lewis is azt mondta nem is oly rég, hogy kitaláció az egész, és boldogok együtt.

Idézet (zsófi1997 @ 2011.10.23. 13:28)
Nagyon jó kis reklámok lettek nekem is a buszos rész tetszik a legjobban rohog.gif

Örülök, hogy tetszenek wink.gif
Nekem még az is tetszett, amikor a biciklist visszarántja, az első videóban. biggrin.gif

a hasonmás versenyes reklám meg siralmas lett

Egyébként szerintem is ám, csak gondoltam megosztom, amolyan, "emlékeztek még erre" jellegűen. Nekem már akkor sem tetszett, amikor kitalálták ezt az egészet, hasonmás verseny? Minek? unsure.gif

azt a cikket meg akkor fogom elhinni ha ők mondják rolleyes.gif

Én szintén. smileeee.gif

Idézet (LittleVampire @ 2011.10.23. 14:02)
Igazából semmi pontosat nem lehet tudni, csak annyit, hogy Nicole és Lewis között nincs minden rendben, ezt meg is erősítették. A szakításukról szóló híreket én legalábbis nem akarom elhinni, hiszen már annyiszor pletykálták róluk, hogy végeztek egymással, de ez sohasem bizonyult igaznak. 
Csak gyanús a nagy csend, és senki sem szólal meg. Spanyolországban úgy jött le a hír, hogy Hami sms-ben dobta Nicole-t. Ez szerintem zagyvaság, mert Lewis nem olyan ember, aki ilyet tenne. Ha a hírek igazak, és külön utakon járnak, akkor csak remélni tudom, hogy jó barátok maradtak, hisz mindkét fél a kedvenceim között van.
Nem volt még részem szakításban, így nem is tudom, hogy létezik-e olyan, hogy "békességes szakítás". Viszont, ha nekik jobb külön, akkor természetesen megértem a döntésüket.  beer.gif

Szia Hajni wink.gif
Üdv a topikban. Igazából, szerintem ez a problémájuk a távolság miatt van. Mondjuk azt a részt nem értem, hogy ez-az X-faktor miben emeli Nicole karrierjét. think.gif De az látszik, hogy kevesebb ideje van elmenni futamokra Hamilton után. Gondolom ezzel együtt Amerikában is többet tartózkodik, és kevesebb ideje van átugrani Svájcba Lewishoz. smileeee.gif
SMS-es szakítást nem hinném én se. Kitaláció, de kíváncsian várom, mikor fog megjelenni a cikk róla. biggrin.gif
Hát én Nicole munkásságát annyira nem ismerem, így nincsen a kedvenceim között, egy-két számát hallottam, azok sajnos, nem nekem valók, de természetesen nem mondom, hogy nem tehetséges. wink.gif
Örülök, hogy Lewis fan vagy te is, olvastam a véleményed. wink.gif

Kapcsolat után békében elválni és barátoknak maradni? Persze, létezik, bár nem könnyű sokszor, viszont, az illető sosem lesz olyan barátod, mint mások. Hiszen a partnered volt xy hétig/hónapig/évig. Így azért kicsit másabb a dolog. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: LittleVampire
2011. október 28. 22:07 #44
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Eddig nem rossz az állás.
Lewis az első szabadedzést nyerte, a másodikon 4. lett. beer.gif

Viszont sajnos megbüntették, így +3 rajthelyet hozzáadnak majd a holnapi időmérőn elért helyezéséhez. rolleyes.gif
1 felhasználónak tetszik: VampireBella
2011. október 29. 12:46 #45
VampireBella
VampireBella
Világegyetemista

StátuszWords are very unnecessary
Hozzászólás: 1918
Csatolások: 364
Azonosító: 162606
Lewis a kedvenc pilótám már 2 éve szerintem az egyik legtehetségesebb versenyző a mostani mezőnyben maga Lewis meg egy nagyon szerény fiú nem értem páran miért hiszik azt hogy beképzelt attól hogy a pályán agresszív az életben nem az blush.gif és remélem nem baj hogy írtam ide unsure.gif
1 felhasználónak tetszik: Boscorelli
2011. október 29. 13:05 #46
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (VampireBella @ 2011.10.29. 12:46)
és remélem nem baj hogy írtam ide unsure.gif

Nem, dehogyis baj. wink.gif Sőt, bármikor írhatsz, amikor csak kedved van, nyugodtan. wink.gif
Minden Hamilton rajongót szívesen látunk köreinkben beer.gif

Kár ezért a második helyért egyébként. unsure.gif
Bár a +3 hely nem vészes, de, jobb lett volna az első sorból indulni, mint az 5.-ről rolleyes.gif
2011. október 29. 14:20 #47
brigicyy
brigicyy
Кp0p Pяiŋ¢єss

StátuszToo fast to live, too young to die <3
Hozzászólás: 2223
Csatolások: 13090
Azonosító: 110738
Idézet (Boscorelli @ 2011.10.29. 13:05)
Nem, dehogyis baj. wink.gif Sőt, bármikor írhatsz, amikor csak kedved van, nyugodtan. wink.gif
Minden Hamilton rajongót szívesen látunk köreinkben  beer.gif 
Kár ezért a második helyért egyébként.  unsure.gif 
Bár a +3 hely nem vészes, de, jobb lett volna az első sorból indulni, mint az 5.-ről rolleyes.gif

Témleg kár a 2ik helyért sad.gif de ez van smileeee.gif néha becsuszik neki is egy két hiba smileeee.gif de legalább amit elkövet be is ismeri nem úgy mint más versenyzők smileeee.gif

Holnap úgyis előrébb kerül smileeee.gif legalábbis remélem smileeee.gif wub.gif
2011. október 29. 15:16 #48
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (brigicyy @ 2011.10.29. 14:20)
Témleg kár a 2ik helyért sad.gif  de ez van smileeee.gif  néha becsuszik neki is egy két hiba smileeee.gif de legalább amit elkövet be is ismeri nem úgy mint más versenyzők smileeee.gif

Igen-igen, azt én is olvastam, hogy csak magát okolta érte, ami egyébként jogos is, mert ez most tényleg Ő rontotta el. Viszont olykor tényleg benne van a hiba, ettől még nagyszerű versenyző. meghajolo.gif

Idézet (brigicyy @ 2011.10.29. 14:20)
Holnap úgyis előrébb kerül smileeee.gif  legalábbis remélem smileeee.gif wub.gif

Én is ebben bízom. 5 helyről még nyerni is lehet, szóval nincs ez még lejátszva, RedBull-okkal is bármi történhet, pl. első kanyarba kiesnek mindketten. rohog.gif
2011. október 30. 08:22 #49
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Egy reklámforgatáson készült ez a kép Lewisról, tegnapelőtt azt hiszem. beer.gif

http://www.kephost.com/images4/2011/10/30/id590djbtbi5xwkkc1l9.jpg
2 felhasználónak tetszik: VampireBella, riri17
2011. október 30. 11:25 #50
brigicyy
brigicyy
Кp0p Pяiŋ¢єss

Hát ezt nemhiszem el sad.gif ez a Massa már az agyamra megy dry.gif dry.gif
2011. október 30. 16:02 #51
VampireBella
VampireBella
Világegyetemista

StátuszWords are very unnecessary
Hozzászólás: 1918
Csatolások: 364
Azonosító: 162606
Idézet (brigicyy @ 2011.10.30. 11:25)
Hát ezt nemhiszem el sad.gif  ez a Massa már az agyamra megy  dry.gif  dry.gif

Nekem is és Massa természetesen megint Hamiltont okolta mert Massa ugye soha semmiről sem tehet rolleyes.gif és szerintem Hamilton nem ment rosszul csak az a baleset nem kellet volna blush.gif
2011. november 02. 20:47 #52
Kicsilány16
Kicsilány16
♡イαяα♡
Hozzászólás: 1826
Csatolások: 421
Azonosító: 146753
Jó versenyző, de nem bírom az arcát. Olyan kis majom képe van :/ Bocsánat a rajongóktól! smileeee.gif
Vettel hajrááá!!
2011. november 03. 16:38 #53
brigicyy
brigicyy
Кp0p Pяiŋ¢єss

Idézet (Kicsilány16 @ 2011.11.02. 20:47)
Jó versenyző, de nem bírom az arcát. Olyan kis majom képe van :/ Bocsánat a rajongóktól! smileeee.gif
Vettel hajrááá!!

Nem tetszhet mindenkinek smileeee.gif Megosztó személyiség:) ez tény smileeee.gif de én szeretem, mivel nekem ő a kedvencem.
Amúgy szerintem nincs majom képe sőt szerintem nagyon helyes és cuki wub.gif blush.gif
2011. november 04. 10:36 #54
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (Kicsilány16 @ 2011.11.02. 20:47)
Vettel hajrááá!!

Nem probléma. Nem lehet mindenkinek ugyanaz a kedvence. Hát, hogy mennyire cuki arca van vagy sem, arról a lányok nyilatkozzanak inkább. rohog.gif

Idézet (VampireBella @ 2011.10.30. 16:02)
Nekem is és Massa természetesen megint Hamiltont okolta mert Massa ugye soha semmiről sem tehet rolleyes.gif és szerintem Hamilton nem ment rosszul csak az a baleset nem kellet volna blush.gif

Sajnos a versenyt nem tudtam most megnézni, de ezt az kérdéses esetet kikerestem youtube-on. Akkora 50-50, mint a ház, csak Massa-nak muszáj hallatnia magáról, mert Ő megint kiesett, Lewis még így is pontokat szerzett, hogy összeütköztek, és Alonso 3. lett. Bárhogy nézem, Ő jött ki legrosszabbul.
Szerintem versenybaleset, 90-es években annyi ilyen volt, senki nem szólt semmit, mindenki elfogadta, hogy ez az F1-el jár. smileeee.gif

Idézet (brigicyy @ 2011.11.03. 16:38)
Nem tetszhet mindenkinek smileeee.gif Megosztó személyiség:) ez tény smileeee.gif

Ezzel én is egyetértek, de ettől független, nekem is nagy kedvenc. beer.gif
1 felhasználónak tetszik: joe_r
2011. november 04. 10:46 #55
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Idézet (Boscorelli @ 2011.11.04. 10:36)

Sajnos a versenyt nem tudtam most megnézni, de ezt az kérdéses esetet kikerestem youtube-on. Akkora 50-50, mint a ház, csak Massa-nak muszáj hallatnia magáról, mert Ő megint kiesett, Lewis még így is pontokat szerzett, hogy összeütköztek, és Alonso 3. lett. Bárhogy nézem, Ő jött ki legrosszabbul.
Szerintem versenybaleset, 90-es években annyi ilyen volt, senki nem szólt semmit, mindenki elfogadta, hogy ez az F1-el jár. smileeee.gif

Jó reggelt kívánok, végre valaki használja a fejét is.
Egyébként írtam erről egy hosszú gondolatmenetet az F1 topikba is.

Előerbocsátom, hogy nem Hamilton a kedvenc versenyzőm, mióta a Formula 1-be került, talán pont azóta kezdtem valamennyire megkedvelni, mióta idén a "tisztelt" sportfelügyelők égre-földre szívatták. éppen az billentett arra, az oldalra, hogy mellé álljak, hogy túl sok okos megmondó ember van az F1 környékén, akik általában csak ártanak, mint használnak.

Ilyen ugyebár Lauda, Mansell, Prost, és időnként Jackie Stewart is, pedíg ő többnyire racionálisan gondolkodik, és következetes is.

Ami az indiai nagydíjon történt, az sokak, - és szerintem is - 50-50% mindkettőnek. Felmenteném Massa-t, mert köztudott, hiszen maguk a versenyzők elmondták már nem is egyszer, hogy a tükrök mindenre alkalmasak, csak éppen a megfelelő funkció maradéktalan ellátására nem. Kvázi halvány fogalma nem volt, hogy éppen mennyire van mellette Hamilton.

És ugyanígy felmenteném Hamiltont is, ő csak a szokásos agresszív stílusában versenyzett, bár meglátásom szerint a hétvége nem volt jó számára, balesettől függetlenül. Csak vánszorgott a pályán. És az ütközés elkerülhetetlen volt, köszönhetően annak a pormennyiségnek, ami a pályát borította, még egy 600 kg-os autó sem képes ~200 környékéről egy pillanat alatt majdnem állóra fékezni magát.
2011. november 04. 11:33 #56
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (joe_r @ 2011.11.04. 10:46)
végre valaki használja a fejét is.
Egyébként írtam erről egy hosszú gondolatmenetet az F1 topikba is.

Köszi. biggrin.gif
Igen épp most olvastam, kiváló gondolatmenet, tervezem is, hogy írok rá választ, mert megemlítettél egy-két érdekességet, olyanokat is, ami szerintem elég nagy szégyen, hogy felmerül egy Formula 1-ben. smileeee.gif

Előerbocsátom, hogy nem Hamilton a kedvenc versenyzőm, mióta a Formula 1-be került, talán pont azóta kezdtem valamennyire megkedvelni, mióta idén a "tisztelt" sportfelügyelők égre-földre szívatták. éppen az billentett arra, az oldalra, hogy mellé álljak, hogy túl sok okos megmondó ember van az F1 környékén, akik általában csak ártanak, mint használnak.

Sportfelügyelőkkel én sem vagyok kibékülve, de már évek óta. Olyanokért büntetéseket osztanak, ami tényleg, minimum nevetséges. Pl. a 2008-as Japán nagydíj ilyen téren a kedvencem. Massa kitorpedózta hátulról egy az egyben Hamilton-t, oké, ez jogos büntetés mert szándékosan nem fékezett, de még közvetlen a rajt után, Hamilton nem tudott befordulni az első kanyarba, elmérte, ami valljuk, a rajt hevében, bárkivel előfordulhat. Kimi mellett volt már ekkor, aki emiatt szintén nem tudott befordulni, de össze sem értek, semmi, csak kicsit mindketten kiszélesítették a pályát. Most, ha ilyenért büntetést tudtak adni, akkor már kb bármit el tudok képzelni. Az a baj, hogy túl sokat szólnak bele, azok, akiknek nem kéne. Versenybaleseteket, és nulla eseményeket is szankcionálnak, befolyásolják a futamokat így, és emiatt már nem az igazi.
Azt hiszem a hivatalos indok az volt, hogy azért kapta a büntetést, mert "kiszorította a pályáról". De nem csak azért gondolom nevetségesnek, mert Hamiltont büntették meg úgy, akkoriban, bárki más jár így, ugyanez lenne a véleményem.

Ilyen ugyebár Lauda, Mansell, Prost, és időnként Jackie Stewart is, pedíg ő többnyire racionálisan gondolkodik, és következetes is.

Én leginkább Lauda nyilatkozatain lepődök meg a legtöbbször. Olyan szavakat tud használni, amivel szerintem megsérti az aktuális pilótákat. És javítsatok ki, ha tévedek, de attól, mert Ő 3x világbajnok, nincs feljogosítva arra, hogy egyes pilótákat őrültnek nevezzen, mások tehetségét pedig kritizálja.
Jómagam bevallom, csak az eredményei miatt tisztelem, semmi másért sem. Szerintem meg sem közelíti, a sportág olyan legendás alakjait (akik már sajnos nincsenek köztünk sad.gif), mint Jim Clark vagy Graham Hill.

Ami az indiai nagydíjon történt, az sokak, - és szerintem is - 50-50% mindkettőnek. Felmenteném Massa-t, mert köztudott, hiszen maguk a versenyzők elmondták már nem is egyszer, hogy a tükrök mindenre alkalmasak, csak éppen a megfelelő funkció maradéktalan ellátására nem. Kvázi halvány fogalma nem volt, hogy éppen mennyire van mellette Hamilton.

Hát igen, de akkor ugyanez igaz Hamilton-ra is a Japán nagydíjon, ott hasonló szituáció volt, csak Lewis volt elől, nem láthatta Massa-t, mégis Felipe kissé ott is kikelt magából.
De Őt is megértem, elég rossz éve van, tavalyihoz képest is sokkal rosszabb, miközben a csapattársa sorra gyűjti a dobogókat, értékes pontokat. Per pillanat óriási különbség van a Ferrari házán belül, és nem is valószínű, hogy jövőre ez másképp lenne. Őszintén szólva, egyszerűen, Alonso jobb versenyző. Lehet, jobban bánik a gumikkal, vagy a kocsival, esetleg jobban be is tudja állítani azt, igazából bármire lehet fogni Massa részről, a lényegen mit sem változtat. 129 pont van a két pilóta között, az óriási különbség. unsure.gif

És ugyanígy felmenteném Hamiltont is, ő csak a szokásos agresszív stílusában versenyzett, bár meglátásom szerint a hétvége nem volt jó számára, balesettől függetlenül. Csak vánszorgott a pályán. És az ütközés elkerülhetetlen volt, köszönhetően annak a pormennyiségnek, ami a pályát borította, még egy 600 kg-os autó sem képes ~200 környékéről egy pillanat alatt majdnem állóra fékezni magát.

Igen, valahogy én is így látom, miután megkapta a büntetését, nem volt az igazi, az időmérőn bár jó köröket rakott össze, de ugye ott volt a +3 hely, ami bár nem vészes, de azért nem mindegy, hogy a második helyről, vagy az ötödikről indulok. Gondolom, hasonlóképpen volt vele Ő is. És a rajt sem sikerült túl jól. Igazából a McLaren-esek legnagyobb gondja, hogy a RedBull, és leginkább Vettel (mert Webber-t meg tudnák fogni) ennyire a mezőny fölé nőtt. Jó példa erre a Koreai Nagydíj, Lewis az élről indult, de (hát nincs mit szépíteni rajta) sajnos a győzelemhez nem is volt köze, egy pillanatig sem.
2 felhasználónak tetszik: brigicyy, joe_r
2011. november 04. 18:18 #57
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

Idézet (Boscorelli @ 2011.11.04. 11:33)

Hát igen, de akkor ugyanez igaz Hamilton-ra is a Japán nagydíjon, ott hasonló szituáció volt, csak Lewis volt elől, nem láthatta Massa-t, mégis Felipe kissé ott is kikelt magából. 
De Őt is megértem, elég rossz éve van, tavalyihoz képest is sokkal rosszabb, miközben a csapattársa sorra gyűjti a dobogókat, értékes pontokat. Per pillanat óriási különbség van a Ferrari házán belül, és nem is valószínű, hogy jövőre ez másképp lenne. Őszintén szólva, egyszerűen, Alonso jobb versenyző. Lehet, jobban bánik a gumikkal, vagy a kocsival, esetleg jobban be is tudja állítani azt, igazából bármire lehet fogni Massa részről, a lényegen mit sem változtat. 129 pont van a két pilóta között, az óriási különbség. unsure.gif 

A tükröt nem véletlenül említettem meg, Hamilton is azt nyilatkozta, hogy annyira remegett a tükre, hogy nem látott benne semmit. Eléggé könnyen hihető állítás, ha csak arra gondolok, hogy idén is volt egy-két olyan alkalom, amikor a tükör egyszerűen levált a kasztniról, pedig az új szabályok szerint már nem is az oldaldoboz függőleges terelőlapján vannak, hanem a pilótafülke két oldalán. Ergo ott nem ütheti meg semmi annyira, hogy egyszerűen leváljon.

Japánban meg eleve érdekes a dolog, a 130R, gumiállapottól függetlenül egy padlógázos balos, majd a végén egy ici-picit emelkedik is a pálya, mielőtt elkezdődne a sikán bejárata. Massa a külső íven volt, tehát nem azon az oldalon, ahol egyébként próbálkozni szoktak az előzéssel, így sikerült összeérniük. Sima versenybaleset. Az egyetlen valós dolog, amiért Massa talán - de nagyon csak talán - jogosan háboroghatott, hogy a pálya eleve keskeny, a koccanás éppen a féktáv elején volt, és ha ott a két kerék ér össze, nem az idomok, akkor a Ferrari felszáll.
És kitalálja valaki, hogy a sikán bejáratától balra mi van?
Nézőkkel tömött lelátó, ugyanis a nézőtér a pályához képest ott befelé hajlik. Gondolom, senki sem szeretne még egy olyat, ami a '60-as években Monza-ban volt...

Idézet (Boscorelli @ 2011.11.04. 11:33)

Igen, valahogy én is így látom, miután megkapta a büntetését, nem volt az igazi, az időmérőn bár jó köröket rakott össze, de ugye ott volt a +3 hely, ami bár nem vészes, de azért nem mindegy, hogy a második helyről, vagy az ötödikről indulok. Gondolom, hasonlóképpen volt vele Ő is. És a rajt sem sikerült túl jól. Igazából a McLaren-esek legnagyobb gondja, hogy a RedBull, és leginkább Vettel (mert Webber-t meg tudnák fogni) ennyire a mezőny fölé nőtt. Jó példa erre a Koreai Nagydíj, Lewis az élről indult, de (hát nincs mit szépíteni rajta) sajnos a győzelemhez nem is volt köze, egy pillanatig sem.

Hamilton idén, csak kevés alkalommal tudott igazán élni, ha egy verseny teljes távját nézzük. Jól ment egy-egy szakaszában az adott versenynek, de egyébként nem tudott nagyot alkotni. És, lehet, hogy ez téves gondolat, de szerintem egyáltalán nem tudott alkalmazkodni rendesen a Pirelli gumijaihoz. Egyszerűen hozzá volt szokva, mint ahogy sokan a mezőnyből, hogy a Bridgestone gumijai tartósabbak voltak, és amikor kezdett elfogyni, akkor azt nem úgy tette, mint a Pirelli. A cél egyébként pontosan ez is volt, ami, legalábbis szerintem egész jól sikerült, hogy egy körön belül is elfogyhat a gumi, így nem lehetsz soha semmiben biztos.
2011. november 05. 17:18 #58
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (joe_r @ 2011.11.04. 18:18)
Hamilton idén, csak kevés alkalommal tudott igazán élni, ha egy verseny teljes távját nézzük. Jól ment egy-egy szakaszában az adott versenynek, de egyébként nem tudott nagyot alkotni. És, lehet, hogy ez téves gondolat, de szerintem egyáltalán nem tudott alkalmazkodni rendesen a Pirelli gumijaihoz. Egyszerűen hozzá volt szokva, mint ahogy sokan a mezőnyből, hogy a Bridgestone gumijai tartósabbak voltak, és amikor kezdett elfogyni, akkor azt nem úgy tette, mint a Pirelli. A cél egyébként pontosan ez is volt, ami, legalábbis szerintem egész jól sikerült, hogy egy körön belül is elfogyhat a gumi, így nem lehetsz soha semmiben biztos.

Igen, ebben van valami, de, ha azt nézem, voltak olyan versenyei, ahol óriásit ment.
Pl. Ausztráliában és Spanyolországban csak Ő bírta tartani a lépést Vettellel, Kínában pedig meg is verte. Habár, ott jobban taktikázott a McLaren és ennek sokat köszönhetett Hamilton, de ettől független, utol kellett érni Sebastiant és a pályán kellett megelőzni. smileeee.gif
Aztán ott volt a német futam, ahol rajta kívül két másik pilóta is esélyes volt a győzelemre, és szinte végig együtt mentek hárman. Ott olyanokat előzött, pl. Alonso-t is körbeautózta. Habár Fernando a boxból jött ki, ha jól emlékszem, de pozíció előnyben fordult el az első kanyarban, mégis megcsinálta Hamilton előzést. Sajnos ettől jobb felvételt nem találtam, de talán még emlékeztek erre. Ez azért szép volt. Mondjuk, az egész verseny óriási volt, én szerintem az év legjobb futamát produkálták akkor ott hárman. smileeee.gif
És igazából ezután jött úgymond a fekete leves, mert, nem úgy sikerültek a versenyei, ahogy kellett volna, vagy ami benne volt, vagy lehetett volna.
Magyarországon pl sokáig vezetett a csapat eltaktikázta a futamát, így csak 4. lett. De ott is nagyot ment Lewis, hiszen megelőzte Vettelt, pályán, aztán Buttonnal is rendkívülit csatáztak, emlékszem az Neked is tetszett. beer.gif
Utána Belgiumban Kobayashi okoskodása révén kiesett. Habár az eset vitatható, de nem tudott volna visszajönni, teljesen fölöslegesen izmozott az egyébként is gyengébb autójával, amin használtabb gumik voltak. Hamilton azt ott rontotta el, hogy még az előzési zóna előtt kivágott, és elment Kobayashi mellett, így Kamui használhatta a DRS-t, és nem akart lemaradni az egyenesben, nem tudom mit remélt a végén, de az eredményt tudjuk, Lewis esett ki.
Az olasz versenyébe is több volt, főleg a második helyről rajtolva, de Schumi mögé ragadt be, egy életre körülbelül. Button jött látott, és mindkettejüket leelőzte, de még így is majdnem harmadik lett, persze, csak majdnem.
Szingapúrban meg ott volt az incidens Massával, plusz a büntetés, és így is 5. lett, én nem tudom, nem számoltam mennyit előzött azon a versenyen, de meglepne, ha 20 alatt lenne a szám. Leszámítva az affért Massa-val (ami szerintem versenybaleset, ha nem kap defektet Felipe és csak Lewis szárnya törik le, biztos vagyok benne, hogy nem reklamált volna), igazán remek versenyt futott.
Japánban gumiproblémák hátráltatták, Koreában jól jött volna a győzelem, de ahogy olvastam, ott is akadtak apró gondok a kocsival, de azért nem tudom melyik pilóta bírta volna ilyen sokáig védeni a pozícióját Webberrel szemben, Indiában pedig ismét affér Massaval...

Az egészből csak azt akarom kihozni, hogy annyira nincs rossz idénye egyébként, csak sokszor van balszerencséje és kvázi, rosszkor van rossz helyen.

Massa-t pedig sokszor nem értem, ha Fernando jön mögötte, már az egyenes közepén fékez, hogy elengedhesse, de Hamiltonnal szemben sokszor körömszakadtáig védi a pozícióját, amiből többnyire baleset van, amit pedig ráfog az angolra. És illetlenül viselkedik egy világbajnokkal. Kicsit hasonló volt a helyzet, mint amikor Fisichella 2006-ban átment a spanyol GP időmérőjén a BMW boxhoz és elkezdett Villeneuve-vel ordibálni, mint egy idióta (már elnézést). Tényleg feltartotta Őt Jacques, de akkor sem ez a megfelelő megoldás, főleg, hogy bárhogy nézem Villeneuve F1 világbajnok, Indy 500 győztes, Le Mans 24 2.helyezett. És Fisichella? unsure.gif
1 felhasználónak tetszik: joe_r
2011. november 05. 19:36 #59
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

A spanyol nagydíjjal kapcsolatban maradjunk annyiban, hogy a Ferrari harmat gyenge teljesítményt nyújtott, és eleve box-ből kijövet, hideg, kemény gumikkal, mintha jégen ment volna Fernando. És ez ugyebár nem egydi eset volt, a kemény idén sehogy sem volt jó a Ferrari-ra.

A magyar futam, ahogy azt meg is jegyeztem akkor, Button megérdemelt győzelmét hozta, méltó 200. nagydíj. És látványos, hogy a mezőnyből csak Button, és Hamilton képes arra, hogy centikre egymással csatázzanak úgy, hogy a végén mind a két technika ép maradjon.

És arra akartam utalni azzal, hogy csak kevés alkalommal sikerült igazán jó versenyt futnia, hogy egy olyan teljesítmény, és eredménycentrikus versenyző, mint Lewis, soha nem lehet igazán elégedett, csak, ha a dobogó felső fokán állhat. Minden más eredmény kudarc, még akkor is, ha a tabellán azok a helyezések is fontos pontokat hoznak.

És még egy gondolat, ami többször is felmerült már bennem, de lehet, hogy egyedül vagyok vele.

Monza.

Szereplők: Autodromo Nazionale Monza, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, két Mercedes motoros autó, az egész idei, és tavalyi idény, valamint a szabálykönyv.

Véleményem szerint, ez az egész "az elől haladó pilóta védekezés közben csak egyszer változtathat irányt" a létező leg-nagyobb-baromság amit valaha kitaláltak az autóversenyzés történelmében. Ha valaki előre akar haladni, éd nem leköröz, akkor küzdjön meg azért a helyért, ne egy szabály tolja előre. Jó példa erre 2005 Imola. Alonso és Schumacher 15 körön keresztül fogócskáztak, és hiába volt minden, mert képtelenség volt megelőzni Alonso autóját, mert akkot még nem volt ez az ökörség bevezetve, ami most.

És csak, hogy visszakanyarodjak Monza-ra, Lewis versenyét a saját csapata, és versenymérnöke baltázta el, amikor már a szombati időmérő előtt látható volt, hogy rövid a végáttétel, és a motor már nem forog tovább, nagyobb nyomatékot nem présel ki magából. Ezzel szemben a két Mercedes jól volt beállítva, olyannyira, hogy látványos volt, ahogyan a McLaren végsebességen kers+drs segítségével sem volt gyorsabb, mint a Mercedes elől haladóként kers támogatással. Nagyon sok múlik ezen is.
2011. november 07. 17:53 #60
Boscorelli
Boscorelli
Lost but Won
Idézet (joe_r @ 2011.11.05. 19:36)
Monza. 
Szereplők: Autodromo Nazionale Monza, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, két Mercedes motoros autó, az egész idei, és tavalyi idény, valamint a szabálykönyv.

Monza különleges helyszín, és pontosan ezért is szeretem, amit egyébként le is írtál. (Már várom mikor akarja kivenni a naptárból Ecclestone…) Schumi autója egyenesre volt nagyon kihegyezve, ami Monzában, valljuk be, okos húzás. Más részről, ott van a technikás középső szektor, ahol nem mindegy milyen kanyarsebességet tud produkálni az illető. Lewis autója gyorsabb is volt a kanyarokban, jobban is tudott belőle kigyorsulni, de olyan hosszú egyenesek vannak a pályán, hogy nem volt elég ez, az előzéshez.
Az-az érdekesség egyébként, én szerintem, hogy Schumacher gyorsabb volt, ha a km/h órát nézem, viszont Hamilton a köridőket tekintve volt sokkal jobb, hiszen, mikor megelőzte Schumit, akkor a Mercedesszel Schumi lemaradt tőle, sőt, majdnem Alonso-t is megfogta a végén.
Monza egy remek helyszín, bár az új első rész kevésbé tetszik, a régi jobb volt, amikor még balra kanyarodtak a célegyenes végén. De ezzel lehet egyedül vagyok. smileeee.gif
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok