Az optimizmus a pesszimizmus ellentéte, olyan életszemlélet, amiből nézve a világ jó, vagy pozitív hely. Az optimisták általában azt tartják, hogy az emberek jók. Az életről kedvező képük van, és abban hisznek, hogy idővel és végül a dolgok rendeződnek.
A teljes cikkhez kattints ide!
Légy optimista!
2012. január 17. 23:40
Vampiregirl1Angel. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.30. Hozzászólás: 2451 Csatolások: 318 Azonosító: 166234 offline |
2 felhasználónak tetszik:
ophely88,
Black Hearth2
2012. január 18. 11:25
Hm...Én mindig is a pesszimisták/realisták táborát erősítettem, és nemis akarok ezen változtatni. Ha negatívan nézem a dolgokat, akkor vagy igazam lesz, és számítok a bekövetkező rosszra, vagy pedig kellemesen csalódok. Nem érhet baj. Ha viszont pozitívan, akkor baromi nagyot csalódhatok, és ettől szeretném megkímélni magam.
2012. január 18. 11:30
Tetszik a cikk!
Én általában egy könnyen felidegesíthető ember vagyok, így ebből vannak néha problémáim, de ha lehet, akkor megpróbálok pozitívan gondolkozni. Ezek tök jó tanácsok!
Én általában egy könnyen felidegesíthető ember vagyok, így ebből vannak néha problémáim, de ha lehet, akkor megpróbálok pozitívan gondolkozni. Ezek tök jó tanácsok!
2012. január 18. 12:08
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
És megint egy "tinimagazinos cikk". Ehhez megint csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy az optimisták teljesen egyetértenek a leírtakkal, míg az úgynevezett "megrögzött pesszimisták" legyintenek, hogy ez csak duma.
Jómagam inkább pesszimista volnék, mint optimista. Éppen ezért általában kevesebb csalódás is szokott érni. De attól még, hogy pesszimista vagyok, még simán jól tudom érezni magam a természetben, meg járok sétálni és kommunikálok a barátaimmal is, akik hiába mondogatják, hogy ügyes-okos-szép-aranyos vagyok, attól én még nem feltétlenül értek egyet velük.
Jómagam inkább pesszimista volnék, mint optimista. Éppen ezért általában kevesebb csalódás is szokott érni. De attól még, hogy pesszimista vagyok, még simán jól tudom érezni magam a természetben, meg járok sétálni és kommunikálok a barátaimmal is, akik hiába mondogatják, hogy ügyes-okos-szép-aranyos vagyok, attól én még nem feltétlenül értek egyet velük.
2012. január 18. 12:13
Az egyetlen★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.05. Hozzászólás: 1323 Csatolások: 0 Azonosító: 152355 offline |
Ez mind szép,és jó,de ettől még sajnos nem leszek optimista. Ahhoz valami nagy lökés kell.xD Azt hiszem.
Sally Sparrow,
Black Hearth2
2012. január 18. 12:41
Rózsapirosvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.22. Hozzászólás: 171 Csatolások: 0 Azonosító: 162452 offline |
nekem tetszik a cikk.
nemrég én is pesszimista voltam, de igyekszem a dolgok jó oldalát nézni.
nemrég én is pesszimista voltam, de igyekszem a dolgok jó oldalát nézni.
2012. január 18. 13:17
ElodyEinzelgänger |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.08. Hozzászólás: 9491 Csatolások: 674 Azonosító: 154912 offline |
Szuper az önkontrollom, van önbizalmam, kicsit bárortalan vok, am örülök az apró dolgoknak is (de azért nem egy tanár lintása az életcélom-.-") =P De sokszor vok pesszimista is. Am igen, egy tinimagazin cikk xD
2012. január 18. 14:13
Tetszik ez a cikk..szerintem én nagyon tudok örülni a kis dolgoknak is
2012. január 18. 14:29
minibogárkaMiss Pond |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.19. Hozzászólás: 1018 Csatolások: 4 Azonosító: 139036 offline |
ez tényleg egy tipikus "tinimagazin cikk", és mind nagyon szép és jó, de attól én még pesszimista vagyok, és nem akarok rajta változtatni, meg nem is tudnék. Max valami csoda folytán.
2012. január 18. 14:41
hát ha ennyi rossz dolog történik nehéz optimistának maradni..de am jó cikk:)
2012. január 18. 14:45
Fruzsi26 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.29. Hozzászólás: 770 Csatolások: 14 Azonosító: 156883 offline |
Sally Sparrowal és minibogárkával értek egyet, hisz ezek annyiszor elhangzanak az emberek szájából, mégse tudják, a nagyjuk legalábbis, betartani őket. Lehet, hogy valakiknél ezek beválnak. De nálam biztosan nem...
Az első tipphez azt tudnám megjegyezni, hogy a természet engem, jelenleg rettenetesen idegesít. Reggel, mikor elindulok az iskolába, az arcomba hullanak a hópelyhek, ettől aztán csapzottan érek az iskolába. Egész nap hull a hó, de mire lenne egy kis időm gyönyörködni, vagy akár hógolyózni, a hó elolvad...szóval a természetet most nem igazán tudom értékelni.
Lehet, hogy pesszimista vagyok, mert én csak úgy tudom kibírni pár ismerősöm mellett, hogy keresem a rosszat bennünk. Észreveszem, hogy szebbek, és jobbak, ezért azonnal keresem a hibáikat is, vagy azt a pontjukat, amibe én jobb vagyok.
Az első tipphez azt tudnám megjegyezni, hogy a természet engem, jelenleg rettenetesen idegesít. Reggel, mikor elindulok az iskolába, az arcomba hullanak a hópelyhek, ettől aztán csapzottan érek az iskolába. Egész nap hull a hó, de mire lenne egy kis időm gyönyörködni, vagy akár hógolyózni, a hó elolvad...szóval a természetet most nem igazán tudom értékelni.
Lehet, hogy pesszimista vagyok, mert én csak úgy tudom kibírni pár ismerősöm mellett, hogy keresem a rosszat bennünk. Észreveszem, hogy szebbek, és jobbak, ezért azonnal keresem a hibáikat is, vagy azt a pontjukat, amibe én jobb vagyok.
ophely88,
Black Hearth2
2012. január 18. 16:30
Vampiregirl1Angel. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.30. Hozzászólás: 2451 Csatolások: 318 Azonosító: 166234 offline |
Kitették a cikkem?!
Pedig azt hittem,hogy egy hét után már nem fogják
Pedig azt hittem,hogy egy hét után már nem fogják
2012. január 18. 17:59
Nah azért, de én nem vagyok optimista, hanem vérbeli pesszimista vagyok!!! Én nem hiszek az ilyesmiben!! Igaz minden a leírtakban, de én már ehhez hozzászoktam nekem így már jó!!! Am... különben azért vagyok egy vérbeli pesszimista, mert a családból mindenki az kivéve a kisöcsém, mert ő még csak 9 éves!!!Már mondták is rám meg a nővéremre az, hogy mi milyen pesszimisták vagyunk!!(mi ezt tudjuk, de nekünk így is jó, így legalább nem vagyunk olyan "elvakultak" és látjuk a dolgok árnyoldalát, és szembe tudunk azzal is nézni!!! ) Egyébként én így is meg tudok élni, nem kell ahhoz optimistának lenni!!! Így is tudok én néha boldog lenni, csak ott van az is, hogy nem annyira látom néha az élet jó oldalát, de engem valahogy nem is nagyon izgat az ilyesmi!!!
2012. január 18. 18:05
Mindig optimista vagyok. Sok csalódás ér sajnos az életben, de már megtanultam őket megfelelően kezelni. Egyébként jó cikk.
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Édesanya lett a színésznő!
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Irtó cuki fotót rakott ki.
Kiderült, Meghan Markle milyen hivatalos megszólítást szeret
Kiderült, Meghan Markle milyen hivatalos megszólítást szeret
Kiderült, mit vár el hivatalos eseményen.