Egy háziállat befogadása a családba nagyon fontos pillanat. Vannak akik egy hörcsög, esetleg egy madár mellett találják meg a boldogságot. A legtöbb ember a kutya vagy a macska mellett dönt, azonban nagyon sok fontos szempontot kell figyelembe a két állat választása között is.
A teljes cikkhez kattints ide!
Kutya vagy macska?
2012. január 25. 09:53
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
A cikkben elég sok elgépelési hiba van, plusz szókihagyások, ezeket érdemes lenne javítani...
Egyébként, hogy magához a cikkhez is hozzászóljak. Én mindkét állatot, jelen esetben a macskát és a kutyát is nagyon szeretem. Nem nagyon tudnék választani, melyiket kedvelem inkább. Ám ha mégis kellene, talán a kutyusok felé billenne a mérleg. (Bár nem mindegy, milyen kutyáról van szó. Nyilván egy cicával szemben inkább voksolok egy németjuhira, viszont egy westie és egy cica között már nem biztos, hogy mondjuk az ebre voksolnék - én NAGYkutyapárti volnék elsősorban. )
Nekem volt már több kutyám és több macskám is. Mindkettő nagyon szeretetreméltó és sok boldogságot ad. Ahogy a cikkben is írják, mind más-más személyiség. Még állaton belül is. Minden macska és kutya külön-külön is egyéniség. És adott fajtákra lebontva is van rengeteg különbség. Szóval mielőtt amellett dönt valaki, hogy állatot tart, nagyon meg kell fontolnia. Nem csak azt, hogy képes-e még egy életről gondoskodni, hanem hogy tényleg a megfelelő társat válassza maga mellé.
Egyébként, hogy magához a cikkhez is hozzászóljak. Én mindkét állatot, jelen esetben a macskát és a kutyát is nagyon szeretem. Nem nagyon tudnék választani, melyiket kedvelem inkább. Ám ha mégis kellene, talán a kutyusok felé billenne a mérleg. (Bár nem mindegy, milyen kutyáról van szó. Nyilván egy cicával szemben inkább voksolok egy németjuhira, viszont egy westie és egy cica között már nem biztos, hogy mondjuk az ebre voksolnék - én NAGYkutyapárti volnék elsősorban. )
Nekem volt már több kutyám és több macskám is. Mindkettő nagyon szeretetreméltó és sok boldogságot ad. Ahogy a cikkben is írják, mind más-más személyiség. Még állaton belül is. Minden macska és kutya külön-külön is egyéniség. És adott fajtákra lebontva is van rengeteg különbség. Szóval mielőtt amellett dönt valaki, hogy állatot tart, nagyon meg kell fontolnia. Nem csak azt, hogy képes-e még egy életről gondoskodni, hanem hogy tényleg a megfelelő társat válassza maga mellé.
2012. január 25. 10:42
Selena G. Bella T.új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.07. Hozzászólás: 49 Csatolások: 2 Azonosító: 164942 offline |
szeretem mindkét állatot mert egy nagy állatbarát vagyok, viszont a macskákat jobban csípem de az életmódomhoz talán a kutyus illik jobban mert állandóan sétálok és mozgok, és ha nem lenne kutyám akkor valszeg bediliznék mert tök jó nagy sétákat szoktunk együtt tenni, úgyhogy ha nem lenne....Viszont a macskákat télleg jobban csípem és imádok otthon hozzábújni a cicámhoz és vele aludni ♥
2012. január 25. 10:48
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12522 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline |
Én szeretek mindenféle állatot (najó, a diznicsatorna növendékeit nem ), de csak cicáim vannak jelenleg. Az balgaság, hogy a házhoz kötődnek. Apu pincsicicának hívja őket, mert mindenhova követnek engem. A kutyákat több mindenre meg lehet tanítani, pl az említett újságbehordásra, erre a cica fizikailag képtelen, és nem tanítási gátja van. De ha már itt tartunk, a macska legalább elkaparja a piszkát, míg a kutya otthagyja ahova kiengedte Semmi értelme hasonlítgatni őket, ilyen erővel össze lehetne vetni őket egy lóval is. Mindegyik más tulajdonságokkal bír, a lényeg, hogy szeretni kell őket. A cicáknak is megvannak a jelzéseik, csak ránézek és tudom, hogy éhes, játszani akar vagy csak egy kis simogatást vár. Ugyanúgy odahozza a játékait (kupakot, műegeret stb) a lábamhoz vagy az ágyra ha játszani akar, mint kutya a teniszlabdát vagy a botot. Rettentően érdeklődőek, mindent megnéznek, megszagolnak, mindenről tudni akarnak, valamit elpakolok, elmozdítok a megszokott helyéről, körüljárják, megvizsgálják, mert eddig ez nem úgy volt
Egy biztos, a kutyák nem tudnak így leülni és ennyire elgondolkozni a világ dolgain, mint itt az én Charliem a videón:
Egy biztos, a kutyák nem tudnak így leülni és ennyire elgondolkozni a világ dolgain, mint itt az én Charliem a videón:
11 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow,
joe_r,
Bessie,
MycySmiley,
patrícia4,
Musegirl,
Fruzsi26,
Porcicca,
Cassie3,
itsmestella,
Elody
2012. január 25. 10:55
Selena111look at the flowers™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.21. Hozzászólás: 5421 Csatolások: 1635 Azonosító: 131691 offline |
Ez nagyon jó cikk lett. Én pont a kutya témán gondolkodom. Macskát nem szeretnék mert unokatesóméknak van és az pont elég, nem vagyok oda a macskákért mert karmolnak fújnak stb.. Viszont a kutyákat imádom és szemmel láthatóan ők is engem, de tényleg érdekes az állatokhoz van valami kisugárzásom vagy nem tudom mi de nagyon oda vannak értem főleg a kutyák, de tényleg sétálok az utcán és rögtön oda rohannak, tehát én így egyből a kutyusok mellett döntenék, persze a macskák is aranyosak de én nem kedvelem őket.
2012. január 25. 11:03
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
Idézet (_ToTo_ @ 2012.01.25. 10:48)
A cicád csak nem a VV-t vélte felfedezni a tévében? Csak a tekintetéből erre következtettem...
2 felhasználónak tetszik:
MycySmiley,
Musegirl
2012. január 25. 11:06
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15796 Csatolások: 67786 Azonosító: 27941 offline |
Jó cikk, de ebben is sok a sztereotípia. Főleg a macskákkal kapcsolatban. Igen, makacsabbak, szabadabbak, mint a kutyák, de ettől függetlenül nagyon kötődnek az emberekhez, és ugyanúgy szeretnek minket, mint a kutyák. Tudom mit beszélek, hisz van kutyám és macskám is.
Azt is cáfolnám, hogy házhoz kötődnek. Szomszédunk cicái már többet vannak nálunk, mint náluk. Sőt, annyira megnyíltak nekünk, hogy elkezdtek beszélni.
Egy szó, mint száz: imádni valóak. A cicák és a kutyák is. Csak szeretnünk kell őket. És nem utolsó sorban azt kapjuk tőluk, amit mi adunk nekik.
Szerelmes lettem. Úristen, milyen aranyosan ül. Rengeteg képet láttam már róla, de videón csak másabb. Gina merre kóborol?
Azt is cáfolnám, hogy házhoz kötődnek. Szomszédunk cicái már többet vannak nálunk, mint náluk. Sőt, annyira megnyíltak nekünk, hogy elkezdtek beszélni.
Egy szó, mint száz: imádni valóak. A cicák és a kutyák is. Csak szeretnünk kell őket. És nem utolsó sorban azt kapjuk tőluk, amit mi adunk nekik.
Idézet (_ToTo_ @ 2012.01.25. 10:48)
Szerelmes lettem. Úristen, milyen aranyosan ül. Rengeteg képet láttam már róla, de videón csak másabb. Gina merre kóborol?
2012. január 25. 11:16
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12522 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline |
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.01.25. 11:03)
A cicád csak nem a VV-t vélte felfedezni a tévében? Csak a tekintetéből erre következtettem...
Nem, a galambokat látta meg, hogy repkednek az ablak elött VV-t nem nézhet, csak a Macskarisztokraták éredkli
egyébként Ginát is érdeklik a galambok :
2012. január 25. 11:16
Nem értek egyet a macskák lealacsonyításával. Két macskával lakok, ebből az egyik az "enyém", aki rettentő intelligens, és nem a lakáshoz kötődik, hanem hozzám.
Ódákat tudnék zengeni róla, de megkímélek mindenkit, inkáb csak olyan dolgokat írnék le, amire "egy macska biztosan nem képes": amikor hazaérek, akkor ott vár az ajtó előtt, addig kezet mosni sem tudok elmenni míg meg nem szeretgettem, de néha azon is megsértődik, ha csak le akarom venni előtte a kabátomat. Ha szólok neki, hívom, akkor általában odajön, ha mondok neki valamit akkor megérti, az már más ha kérem valamire és nem csinálja - gazdi effektus, lesz*rja.
És egy igazán jó példa: a múltkor mondtam neki hogy adjon puszit, nem kaptam mert durcázott, megint kértem, mondtam neki hogy ha nincs puszi nincs vacsi, és adott. Rettentő intelligens, ez csak pár példa volt, de nekem akárki akármit mond, ha fejen is áll az illető, akkor sem fogom elhinni neki, hogy a macska buta, és csak magával törődik. Ezt példázza hogy amikor beteg voltam folyamatosan ott volt velem, egy pillanatra sem mozdult el mellőlem...
Persze néha antiszoc, de erre csak azt szoktam mondani, hogy olyan mint én, amivel alapjában véve szerintem nincs semmi baj...
A kutyák valahogy nem az én terepem, velük nem tudok úgy azonosulni, persze aranyosak, de nem nőnek a szívemhez feleannyira sem, mint pl a Macus.
Ódákat tudnék zengeni róla, de megkímélek mindenkit, inkáb csak olyan dolgokat írnék le, amire "egy macska biztosan nem képes": amikor hazaérek, akkor ott vár az ajtó előtt, addig kezet mosni sem tudok elmenni míg meg nem szeretgettem, de néha azon is megsértődik, ha csak le akarom venni előtte a kabátomat. Ha szólok neki, hívom, akkor általában odajön, ha mondok neki valamit akkor megérti, az már más ha kérem valamire és nem csinálja - gazdi effektus, lesz*rja.
És egy igazán jó példa: a múltkor mondtam neki hogy adjon puszit, nem kaptam mert durcázott, megint kértem, mondtam neki hogy ha nincs puszi nincs vacsi, és adott. Rettentő intelligens, ez csak pár példa volt, de nekem akárki akármit mond, ha fejen is áll az illető, akkor sem fogom elhinni neki, hogy a macska buta, és csak magával törődik. Ezt példázza hogy amikor beteg voltam folyamatosan ott volt velem, egy pillanatra sem mozdult el mellőlem...
Persze néha antiszoc, de erre csak azt szoktam mondani, hogy olyan mint én, amivel alapjában véve szerintem nincs semmi baj...
A kutyák valahogy nem az én terepem, velük nem tudok úgy azonosulni, persze aranyosak, de nem nőnek a szívemhez feleannyira sem, mint pl a Macus.
1 felhasználónak tetszik:
Bessie
2012. január 25. 11:34
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15796 Csatolások: 67786 Azonosító: 27941 offline |
Az én Lionelem is nagy puszilkodós. Ha hazaérek első dolga, hogy nyújtja a nyakát puszira. De nem csak nekem. Szüleimnek, és a barátnőmnek is. De olyan kis kurvinc, hogy nem áll meg egynél soha. Mindig annyit ad, amennyit kedve van.
Na és hogy tud könyörögni, hogy feküdjünk már le. De sorolhatnám én is,hogy miket szoktak művelni. (Igen szoktak, mivel 4 cicóm van. )Mindegyik egy külön egyéniség.
ToTo, agyonimádtam a cicáidat távolról.
Na és hogy tud könyörögni, hogy feküdjünk már le. De sorolhatnám én is,hogy miket szoktak művelni. (Igen szoktak, mivel 4 cicóm van. )Mindegyik egy külön egyéniség.
ToTo, agyonimádtam a cicáidat távolról.
_ToTo_
2012. január 25. 11:35
Idézet (Cynthia @ 2012.01.25. 11:16)
Az én cicám is pontosan ezt csinálta. Egyébként szerintem függ attól is egy macska ragaszkodása, hogy be van-e zárva egy lakásba, vagy mondjuk szabadon járhat-kelhet. Utóbbi esetben sokkal inkább érvényesül az a nézet, hogy a cica szeret nagyon önálló és önfejű lenni. Főleg azért, mert erre lehetősége van, nincs bezárva a 4 fal közé.
2012. január 25. 11:41
BessieJung Kook |
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.01.25. 11:35)
Az én cicám is pontosan ezt csinálta. Egyébként szerintem függ attól is egy macska ragaszkodása, hogy be van-e zárva egy lakásba, vagy mondjuk szabadon járhat-kelhet. Utóbbi esetben sokkal inkább érvényesül az a nézet, hogy a cica szeret nagyon önálló és önfejű lenni. Főleg azért, mert erre lehetősége van, nincs bezárva a 4 fal közé.
Eleinte én is kiengedtem őket, és minden nap haza is jöttek. Egy ideje viszont inkább nem engedem ki. Így nem szednek össze minden nyavaját. Plusz tovább élhetnek.
2012. január 25. 12:06
19én96új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.11.22. Hozzászólás: 4 Csatolások: 0 Azonosító: 112860 offline |
Én inkább a macskára voksolok, van is egy, imádnivaló. Ezelőtt nagyon sok kutyánk, macskánk és egyéb állatunk volt, mert egy farmon éltünk, de pár éve menhelyre kellett vinnünk a kutyámat, mert rám támadt, és a fejemet tépte, mikor anyukám meghallotta a sikításomat. Ha nincs itthon senki, valószínűleg nem tudnám ezt írni most.
Persze tudom, hogy nem minden kutya ilyen, mert az az előttiek nagyon cukik voltak, okosak meg minden, csak sajnos elpusztultak. Ez az incidens 5 éve volt, és azóta félek a kutyákkal egyedül maradni, legyen az akármilyen. :\
Szóval: macska
Persze tudom, hogy nem minden kutya ilyen, mert az az előttiek nagyon cukik voltak, okosak meg minden, csak sajnos elpusztultak. Ez az incidens 5 éve volt, és azóta félek a kutyákkal egyedül maradni, legyen az akármilyen. :\
Szóval: macska
2012. január 25. 12:48
Nem értek egyet a cikkben megfogalmazottak egy részével ugyanis 2 cica tulajdonosa vagyok és azt hogy oda szegődne ahol az érdeke kivánja,túlzásnak tartom.Ráadásul legalább úgy tudnak szeretni mint a kutyák.Jó példa erre például az is hogy mikor nem voltam jól,beteg voltam,esetleg letört voltam valami miatt,ők odajöttek hozzám,ott voltak mellettem.Én biztos vagyok benne és nyugodt szívvel ki is tudom jelenteni hogy igenis hozzám kötődnek,nem a házhoz.Nagyon aranyosak és nagyon szeretnivalóak,semmivel sem rosszabbak vagy jobbak mint a kutyák.
Bessie
2012. január 25. 13:09
linna♥ Brian&Justin ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.03. Hozzászólás: 4901 Csatolások: 0 Azonosító: 164721 offline |
Hát én mindkettő álatot imádom
De mivel tudom magamról h lusta vagyok és a cicák töbsége is így ezért talán ők.
De a kutyusokkal meg több mindent lehet csinálni
Egyépként 7 macskám van
De mivel tudom magamról h lusta vagyok és a cicák töbsége is így ezért talán ők.
De a kutyusokkal meg több mindent lehet csinálni
Egyépként 7 macskám van
2 felhasználónak tetszik:
Bessie,
MycySmiley
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
Születése után elhunyt Demi Lovato húgának első gyermeke
A kislány nem élte túl a szülést.
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Nagy szerepet kapott egy szappanosdoboz Liam Payne halálának ügyében
Kiderülhet, kitől szerezte a drogokat.
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
Saoirse Ronan megjegyzésétől megfagyott a levegő a stúdióban
A színésznő riposztja meglepte a férfi vendégeket.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.