Starity

Országúti kerékpározás

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. február 09. 17:27 #1
- törölt felhasználó -    
Ide jöhet minden, ami az országúti kerékpározással kapcsolatos..

Nem így akartam kezdeni ezt a topikot, de az utóbbi napok történései nem hagytak más választást. Először Alberto Contador kapta meg a 2 éves eltiltását (ami akárhogy is számolom fél év) és törölték minden 2010. július 21.-e utáni eredményét. Most pedig Jan Ullrich kapott egy 2 éves eltiltást és törölték minden 2005. május utáni eredményét. Az UCI ráadásul örökös eltiltást szeretett volna ... Mire ez a nagy felhajtás, amikor Ulle már 5 éve visszavonult? Az eredmények törlését még megértem, de a többit??
A hab a tortán, hogy Lance Armstrongot már sokadszorra mentették fel. Már most elnézést kérek mindenkitől, aki szereti Lance-t (én nem tartozom közéjük), de azt kizártnak tartom, hogy mindenki doppingol körülötte csak ő nem és mégis ekkora fölénnyel nyeri a TdF-okat. Róla is kiderült, hogy doppingolt 1999-ben, de az már elévült / elrontották a tesztet stb., a lényeg, hogy jók a kifogások.. Csak pár név, akit Armstrong megvert és lebukott doppinggal: Alex Zülle, Jan Ullrich, Joseba Beloki, Raimondas Rumšas, Alexander Vinokourov, Ivan Basso, Francisco Mancebo, Roberto Heras és még hosszan lehetne sorolni.
Most, hogy így jobban utánanéztem, elég érdekesen nézne ki a 2005-ös TdF végeredménye, ha mindenkitől visszamenőlegesen is elvennék az eredményét a Fuentes ügy kapcsán..
1. Lance Armstrong 86h 15' 02"
2. Levi Leipheimer +11' 21"
3. Cadel Evans +11' 55"

Ennyit a doppingról biggrin.gif
A kedvencem mindig is Ulle és a Telekom / T-Mobile csapat volt, amióta ők nincsenek, azóta Alejandro Valverde (egy újabb doppingos rohog.gif ) és a Movistar.
2012. február 10. 13:27 #2
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Azóta vagyok rajongója a sportágnak, mióta a EuroSport-on a Knézy - Sipos páros közvetíti.
Sok esetben elég csak hallani, olyan sztorizgatások mennek, hogy már az is szórakoztató, de sok esetben maga a verseny, illetve annak útvonala, a táj, és a látványosságok is sokat hozzátesznek a közvetítéshez.

Ami Contador dopping ügyét illeti, leginkább a szánalmas kategóriába sorolnám. Megvádolják, kizárják, felmentik, megint megvádolják, kizárják. Ez az egész egy komédiához hasonlít. Nem azt mondom, hogy a doppingolókat vállon kell veregetni, és megdicsérni, de akkor vagy mindegyik sportágban legyen ilyen szintű ellenőrzés, vagy egyikben sem.

Én leginkább Eddie Merckx, és Oscar Pereiro Sio véleményével értek egyet, vagy legalábbis inkább érzem igaznak.

Merckx:

„Nem vagyok szakértő, sem orvos, kíváncsian várom a hozzáértők magyarázatát. Csak a kerékpárban fordul elő, hogy végtelenül kicsi mennyiségeket kutatnak. Jó lenne, ha más sportágakban is így járnának el – méltatlankodott a jelenleg a katari körversenyt szervező Merckx, utalva arra, hogy Contador esetében nagyon kis mennyiségű tiltott anyagot találtak. – Ha lett volna a szervezetében egyértelműen kimutatható doppingszer, rögtön elítélték volna, s nem várnak két évet.”

Oscar Pereiro Sio:

„Tiszta időpocsékolás lenne, mivel az UCI vezetőségében gengszterek ülnek, akiket csak a pénz érdekel – mondta szerdán. – Az UCI azért vitte a CAS elé az ügyet, mert így megkapja azt a több mint kétmillió eurót, amit Contadornak büntetés címén fizetnie kell. Szóval amikor Pat McQuaid UCI-elnök szomorú napról beszél a CAS-ítélet kapcsán, az puszta képmutatás.″
2012. február 10. 17:12 #3
- törölt felhasználó -    
Én is szánalmasnak tartom ezt az egészet és ez nagyban köszönhető Pat McQuaid-nek. Amióta ő az UCI elnöke, nincs nyugalom a kerékpársportban..
Előtte, ha valaki doppingolt és lebukott, megkapta a büntetését és csönd volt. Most meg jönnek ezek az évekig tartó huzavonák.
Neki köszönhetően, folyamatosan megy a vita az UCI és a nagy körversenyek között, mert ő jobban bele szeretne szólni a szervezésbe stb.

Teljesen elveszik az ember kedvét ettől a szép sporttól.

Ezt az előző hsz-mnál nem is írtam.. Én 1996 óta nézem/követem ezt a sportot. Nálunk sajnos nem volt elérhető az elején magyarul a közvetítés, de angolul vagy németül is nagyon élveztem a versenyt. Abban az időben csak a TdF-t néztem, azóta viszont ha tehetem, megnézek mindent. smileeee.gif
2012. február 22. 14:56 #4
- törölt felhasználó -    
Valverde megszerezte első győzelmét a visszatérése óta..

Vuelta a Andalucia 2.szakasz:
1 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 4:02:37
2 Denis Menchov (Rus) Katusha Team 0:00:10
3 Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne
4 Frank Schleck (Lux) RadioShack-Nissan

Kíváncsi leszek mire lesz képes Taaramae idén a nagy körversenyeken, tavaly elég jól teljesített.

Jövő hétvégén folytatódik a Pro Tour, a Párizs-Nizza-val. Már nagyon hiányoztak ezek a versenyek.
Nagyobb nevek, akik ott lesznek: Nicolas ROCHE (AG2R LA MONDIALE); Janez BRAJKOVIC (ASTANA PRO TEAM); Rein TAARAMAE (COFIDIS LE CREDIT EN LIGNE); Mikel ASTARLOZA, Igor ANTON (EUSKALTEL - EUSKADI); Denis MENCHOV (KATUSHA TEAM); Damiano CUNEGO (LAMPRE - ISD); Ivan BASSO (LIQUIGAS-CANNONDALE); Alejandro VALVERDE, David ARROYO (MOVISTAR TEAM); Tony MARTIN, Levi LEIPHEIMER, Sylvain CHAVANEL (OMEGA PHARMA-QUICK STEP); Luis-Leon SANCHEZ (RABOBANK CYCLING TEAM); Andy & Frank SCHLECK, Andréas KLÖDEN (RADIOSHACK-NISSAN); Bradley WIGGINS (SKY PROCYCLING).
Jó kis verseny lesz http://i945.photobucket.com/albums/ad299/mooka1986/hand-rubbing.gif
2012. március 11. 16:24 #5
- törölt felhasználó -    
Bradley Wiggins nyerte az idei Párizs-Nizza-t. Végig nagyon erős volt, az ellenfelek nem igazán tudták megszorongatni. A nagyobb nevek közül sokan még idény eleji formában voltak, de így is nagyon izgalmas volt a verseny.
Végeredmény:
1. Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 28:12:16
2. Lieuwe Westra (Ned) Vacansoleil-DCM 0:00:08
3. Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:01:10
4. Simon Spilak (Slo) Katusha Team 0:01:24
5. Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team 0:01:54
6. Arnold Jeannesson (Fra) FDJ-Bigmat 0:02:13
7. Maxime Monfort (Bel) RadioShack-Nissan 0:02:21
8. Sylvain Chavanel (Fra) Omega Pharma-Quick Step 0:02:42
9. Robert Kiserlovski (Cro) Astana Pro Team 0:03:30
10. Angel Vicioso Arcos (Spa) Katusha Team 0:03:59
2012. május 02. 09:57 #6
- törölt felhasználó -    
Szombaton indul a Giro D'Italia cool.gif
Az elmúlt évekhez képest kicsit könnyebb útvonalat választottak a szervezők, így a sprintereknek több lehetőségük lesz egy-egy szakasz megnyerésére.
Főbb sprinterek, akik ott lesznek: Mark Cavendish, Tyler Farrar, Thor Hushovd, Matthew Harley Goss, Mark Renshaw, Daniele Bennati, Francisco José Ventoso Alberdi, Juan José Haedo
A végső győzelemért valószínűleg a 17., 19. és 20. szakaszon lesz a legnagyobb harc.
A verseny esélyesei: Ivan Basso, Michele Scarponi, José Rujano Guillen, Roman Kreuziger, Mikel Nieve Ituralde, Ryder Hesjedal, Joaquím Rodríguez Oliver, Fränk Schleck, Rigoberto Uran (Beñat Intxausti Elorriaga, Movistar Team tongue.gif )
A 2 egyenkénti és a csapatidőfutam miatt, nálam Hesjedal tűnik a legesélyesebbnek ... erős ez a Garmin dry.gif
1 felhasználónak tetszik: joe_r
2012. június 14. 08:27 #7
- törölt felhasználó -    
Érdekes hírek vannak Armstronggal kapcsolatban ... az USADA (Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége) azonnali hatállyal eltiltotta Armstrongot a versenyzéstől. Az országúti kerékpározás után visszament triatlonozni, de úgy néz ki, ez volt a veszte. A 2009-es, 2010-es vérmintáiban EPO jeleit és/vagy vértranszfúzió nyomait találták. Az USADA tanúvallomásokkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy Armstrong és csapatának öt másik tagja - köztük az olasz Michele Ferrari szerelő és Johan Bruyneel csapatmenedzser - 1998 és 2011 között doppingügyek részese volt. Lance természetesen egyből cáfolta a vádakat, de ha bebizonyosodik, hogy doppingolt, megfoszthatják mind a 7 Tour de France győzelmétől.
Ha ez tényleg bekövetkezik, kinek fogják adni ezeket a Tourokat? A 2004-es versenyt leszámítva, a dobogón csak olyan versenyzők szerepeltek, akik lebuktak már doppinggal. 2004-ben Andreas Klöden az egyetlen kivétel laugh.gif

Nemsokára kezdődik az idei Tour de France. Alberto Contador után egy másik nagy hiányzó is lesz Andy Schleck személyében. Ő a Dauphiné Libére verseny időfutamán esett szerencsétlenül és a medencecsontját törte.
Az idei gyenge Giro d'Italia után azt hiszem látunk egy még gyengébb Tour-t.

A Giro közben elkezdtem nézegetni régebbi Tour-okat (1997-2004-ig) és azt kell mondanom, hogy azok a versenyzők dopping nélkül is simán "megvernék" a mostani doppingos bandát.. dry.gif
2012. július 06. 17:51 #8
- törölt felhasználó -    
Ez az idei Tour de France ... ennyi bukást még nem láttam egy versenyen sem. És természetesen akinek drukkolok, az benne volt. Így Valverde versenye nagyjából véget is ért, ahogy több esélyesnek is ... innentől hajrá Klöden cool.gif
2012. augusztus 03. 10:05 #9
- törölt felhasználó -    
A kerékpár közvetítések már soha nem lesznek olyan jók, mint régen ... elhunyt Sipos János, 61 éves volt sad.gif

Nyugodjék békében!
2012. augusztus 03. 11:31 #10
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Idézet (mooka @ 2012.08.03. 10:05)

A kerékpár közvetítések már soha nem lesznek olyan jók, mint régen ... elhunyt Sipos János, 61 éves volt sad.gif 
Nyugodjék békében!


Amikor én ez ma meghallottam az egyik rádió hírblokkjában, nem is akartam elhinni.
Nyugodj béképben, Sipi!

Ajánlom ezt a bejegyzést is elolvasni Knézy Jenőtől.
2012. szeptember 13. 19:44 #11
madmike
madmike
új tag
 
StátuszHa olyat akarsz amid még sose volt, akkor olyat kell tegyél amit még sose tettél
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.06.12.
Hozzászólás: 51
Csatolások: 47
Azonosító: 32076
Offline offline
Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra.
Jelenleg csak munkábajárásra (napi 30km) használok egy outit.
Miután nemrég összetörtem magam és a bringát is vennem kellett egy új első kereket, amiböl egy kerékszett lett, (a képen látható Bontrager első kerék annak a része) ami majdnem többet ér mint az egész bringa biggrin.gif , ugyhogy a télen építek rá egy uj gépet. Jövőre pedig tervbe van véve a nagyatádi ironmanváltó kerékpáros része.
2012. szeptember 20. 13:49 #12
madmike
madmike
új tag
 
StátuszHa olyat akarsz amid még sose volt, akkor olyat kell tegyél amit még sose tettél
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.06.12.
Hozzászólás: 51
Csatolások: 47
Azonosító: 32076
Offline offline
A világbajnokságot nézi valaki?
2012. szeptember 20. 14:35 #13
- törölt felhasználó -    
Idézet (madmike @ 2012.09.20. 13:49)
A világbajnokságot nézi valaki?

A tegnapi időfutamról lemaradtam, de a mezőnyversenyt mindenképp nézni fogom..
Nem gondoltam volna, hogy Cancellara hiányában bárki is meg fogja szorítani Martin-t, de Phinney nagyon odatette magát. Kiryienka 3. helyének viszont nagyon örültem. Kár, hogy eligazol a Sky-ba sad.gif
2012. szeptember 20. 19:53 #14
madmike
madmike
új tag
 
StátuszHa olyat akarsz amid még sose volt, akkor olyat kell tegyél amit még sose tettél
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.06.12.
Hozzászólás: 51
Csatolások: 47
Azonosító: 32076
Offline offline
Idézet (mooka @ 2012.09.20. 14:35)
A tegnapi időfutamról lemaradtam, de a mezőnyversenyt mindenképp nézni fogom..
Nem gondoltam volna, hogy Cancellara hiányában bárki is meg fogja szorítani Martin-t, de Phinney nagyon odatette magát. Kiryienka 3. helyének viszont nagyon örültem. Kár, hogy eligazol a Sky-ba sad.gif


Sajnos a férfi időfutamot én se láttam élőben, ma sikerült megnéznem. Phinney előtt valóban le a kalappal. Contadoron röhögtem amikor értetlenkedett azon ahogy otthagyta Martin. biggrin.gif
2012. szeptember 23. 17:07 #15
- törölt felhasználó -    
Gilbert a világbajnok smileeee.gif Valverde -re picit azért mérges vagyok ... mi a túróra vártak Boasson Hagen -vel meg Kolobnev -vel, simán utol lehetett volna még érni Gilbert -et ... ááá dry.gif
2012. szeptember 25. 21:21 #16
- törölt felhasználó -    
Idézet (mooka @ 2012.03.11. 16:24)
Bradley Wiggins nyerte az idei Párizs-Nizza-t. Végig nagyon erős volt, az ellenfelek nem igazán tudták megszorongatni. A nagyobb nevek közül sokan még idény eleji formában voltak, de így is nagyon izgalmas volt a verseny.
Végeredmény:
1. Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 28:12:16
2. Lieuwe Westra (Ned) Vacansoleil-DCM 0:00:08
3. Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:01:10
4. Simon Spilak (Slo) Katusha Team 0:01:24
5. Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team 0:01:54
6. Arnold Jeannesson (Fra) FDJ-Bigmat 0:02:13
7. Maxime Monfort (Bel) RadioShack-Nissan 0:02:21
8. Sylvain Chavanel (Fra) Omega Pharma-Quick Step 0:02:42
9. Robert Kiserlovski (Cro) Astana Pro Team 0:03:30
10. Angel Vicioso Arcos (Spa) Katusha Team 0:03:59


Grat nekik! thumbsup.gif
2012. október 19. 12:27 #17
- törölt felhasználó -    
Armstrong doppingbotránya miatt úgy döntött a Rabobank holland hitelező cég, hogy nem támogatja tovább a kerékpáros csapatait.

„Már nem vagyunk meggyőződve a sportág tisztaságáról, és nem is bízunk abban, hogy a közeljövőben ez változni fog” - nyilatkozta a Rabobank pénteki közleményében Bert Bruggink elnökségi tag.

Ezzel egy újabb régi csapat szűnik meg ... Köszönjük Lance! dry.gif
2012. október 19. 16:38 #18
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict
 
StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 04.10.09.
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Offline offline
Idézet (mooka @ 2012.10.19. 12:27)

Armstrong doppingbotránya miatt úgy döntött a Rabobank holland hitelező cég, hogy nem támogatja tovább a kerékpáros csapatait.
„Már nem vagyunk meggyőződve a sportág tisztaságáról, és nem is bízunk abban, hogy a közeljövőben ez változni fog” - nyilatkozta a Rabobank pénteki közleményében Bert Bruggink elnökségi tag.
Ezzel egy újabb régi csapat szűnik meg ... Köszönjük Lance! dry.gif


Erre én meg azt mondom, hogy képmutatás, méghozzá nem is kicsi.
A Rabobank csapatában is volt már dopping eset, meg minden évben valaki csak elhullik a teszteken, szóval ne mondja nekem senki, hogy a Rabobank vezetősége most tudta meg, hogy létezik dopping a világon.
2012. október 28. 12:21 #19
Óra18
Óra18
visszatérő vendég
 
Státuszhttp://sparsajatmarka.hu/nyeremenyjatek/gallery/#1638 szavazz lécci :D köszönöm
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.10.25.
Hozzászólás: 128
Csatolások: 5
Azonosító: 188335
Offline offline
Imádom ezt a sportot.
Azért is mert triatlonozok és van benne országútikerákpározás.
Sőt a duatlonban is.
smileeee.gif
2830Cat435.gif
2014. május 15. 17:51 #20
Óra18
Óra18
visszatérő vendég
 
Státuszhttp://sparsajatmarka.hu/nyeremenyjatek/gallery/#1638 szavazz lécci :D köszönöm
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.10.25.
Hozzászólás: 128
Csatolások: 5
Azonosító: 188335
Offline offline
Imádom <3 Nekem B'TWIN TRIBIAN 3-m van amit 1 hónapja kaptam és imádom smileeee.gif 1. versenyemen ahol ezzel a biciklivel mentem zuhogott az eső ezért depóban sár volt és megcsúszott a kerekem és ráesett a bringa a váltóra ezért leesett a lánc ezért 14ről visszaestem 23.helyre és a verseny végére is csak 20. lettem...

Volt egy nagyon dúrva esés.. Az országos 2.elesett és a többiek is ráestek és ezt a pálya másikfelén is hallani lehetett... Imádunk Vejtàr... cool.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!