Starity

Hitted volna, mi mindenre jó az Aspirin?

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. február 21. 20:26 #21
- törölt felhasználó -    
Nem tudtam ezeket, de nincs ennyi pénzem, hogy mindenre Aspirinnel reagáljak rohog.gif
6 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Kokonuth, kriszti145, ophely88, An_d_a, Black Hearth2
2012. február 21. 20:29 #22
Lilly-chan
Lilly-chan

StátuszBooks are a uniquely portable magic. /Stephen King/
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1048
Csatolások: 0
Azonosító: 139065
Jó cikk lett, ezeket még soha sem hallottam. biggrin.gif
2012. február 21. 20:30 #23
TbRéku
TbRéku
új tag

StátuszTell the devil I said "Hey" when you get back to where you're from
Hozzászólás: 2107
Csatolások: 62
Azonosító: 157537
Fú akkor jó hasznos.biggrin.gif Ezeket nem is tudtam, de én azért maradok a mindennapinál.Nem vagyok egy bevállalós típus.wink.gif
1 felhasználónak tetszik: Kokonuth
2012. február 21. 20:33 #24
Renesmee00
Renesmee00
visszatérő vendég

StátuszGyurta Dani :)
Hozzászólás: 241
Csatolások: 50
Azonosító: 149194
De jó ezeket nem is tudtam! biggrin.gif De most már tudom! XD
2012. február 21. 20:37 #25
Kokonuth
Kokonuth
visszatérő vendég

Státusz~Aoi, aoi ano sora...~
Hozzászólás: 190
Csatolások: 12
Azonosító: 146549
Nos, először is szeretném bejelenteni, hogy ez az első megjelent cikkem. Hálám durván üldözni fogja a moderátort, aki elfogadta, még ha a nevét nem is tudom. Köszönöm! smileeee.gif

Az én arcommal nem igazán lehetne Nivea krémeket reklámozni, a ciklusom előtt egy héttel mindig kijönnek rajtam ezek a kis mocskok, ezért kezdtem el kutatni, hogy a fogkrémes trükkön kívül mi van még, ami segíthetne rajtam. Így akadtam az Aspirinre. Elképzelni se tudtam, hogy ezt külsőleg is lehet alkalmazni. A lényeg, hogy kipróbáltam, és nálam működött. Kétszer bekentem vele, és másnapra visszahúzódott a puklim. smileeee.gif A hajamra meg csak azért nem tettem, mert én hetente kétszer áztatom mézben, és mivel úgy tudom, párhuzamosan nem jó, ha kétféle alternatív gyógymódot használunk. A méz engem abszolút kárpótol minden területen. Nemcsak szőkíti a hajamat, de még frankón selymes is tőle. De most nem kezdem el részletezni, csak úgy megemlítettem. smileeee.gif

Egyébként köszönöm a hozzászólásokat, mindet! Kivétel nélkül! Most nagyon happy vagyok. biggrin.gif biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Black Hearth2
2012. február 21. 20:45 #26
- törölt felhasználó -    
Érdekes cikk. Sok hasznos tipp van benne...
2012. február 21. 20:46 #27
- törölt felhasználó -    
nekem tetszik a cikk smileeee.gif
2012. február 21. 20:52 #28
Wicky99
Wicky99
visszatérő vendég

StátuszMegtudtam, hogy kik is az igazi barátok...! :s
Hozzászólás: 341
Azonosító: 135682
Hasznos cikk, msot ez totál jól jön.! biggrin.gif Jó lett ^^
2012. február 21. 20:53 #29
botond96
botond96

StátuszARTPOP get ready for ARTPOP!
Hozzászólás: 2265
Csatolások: 1
Azonosító: 146247
végre egy értelmes cikk
2012. február 21. 20:56 #30
lilla0007
lilla0007
'A'

Státusz~ What doesn't kill me, makes me stronger.
Hozzászólás: 1416
Azonosító: 130643
hm..most is okosodtam smileeee.gif am nagyon jó a cikk biggrin.gif
2012. február 21. 21:02 #31
Dodóóó
Dodóóó
Hunter

StátuszEveryone with a friendly face seems to hide some secrets inside
Hozzászólás: 7748
Azonosító: 151350
Nagyon szépen köszönöm ezt a cikket thumbsup.gif hasznos tanácsok vannak benne!!!
2012. február 21. 21:03 #32
Riley13
Riley13
EvilRegal ♡

Státusz"Az életben mindig az a fontos, hogy jól érezzük magunkat"
Hozzászólás: 5050
Csatolások: 1091
Azonosító: 131122
Nem tudtam, hogy a pattanásokra is jó. (:
2012. február 21. 21:07 #33
lA-dONNA
lA-dONNA
Hozzászólás: 2940
Csatolások: 110
Azonosító: 144776
még az a szerencse h aspirin érzékeny vagyok és csak enyhén volt allergiás rohamom tőle hajnali 3-kor kórházzal x'D
2012. február 21. 21:11 #34
LunaFleur
LunaFleur
visszatérő vendég

Státusz"I always wanted to visit the Statue of Liberty. I guess she got impatient..."
Hozzászólás: 145
Csatolások: 1
Azonosító: 157732
érdekes és jó cikk:)smileeee.gif
2012. február 21. 21:14 #35
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.02.21. 19:57)
Nahát, mik vannak. Bár a pattanás-dologban mindenképpen kételkednék. Én még olyan szerrel nem találkoztam, ami "azonnal" eltüntetné vagy leszárítaná.
Amúgy mi nem használunk Aspirint, mert nálunk valamiért nem szokott használni, ha fáj valami... Inkább az Algopirin. Mondjuk azt is csak akkor veszem be, ha nagyon muszáj. Igyekszem kerülni a gyógyszert ott, ahol és amikor lehet és inkább természetes dolgokkal próbálom ráncba szedni magam kívül-belül.

Szerintem csak segít a pattanás visszahúzódásában, mert a hormonháztartást befolyásolni nem tudja. Maximum gyulladáscsökkentő hatással bír, de akkor én inkább a kamillateára voksolnék. Bár, hogy őszinte legyek érnek meglepetések ezen az oldalon, úgy egy fél éve, pattanásra fogkrémet ajánlottak, az sem volt piskóta.XD Ezt valóban én sem tudtam, de hát az Aspirin elsődleges funkciója a fájdalom megszüntetése, illetve csillapítása. Aspirint én magam sem szedek, mert nálunk is ugyanaz a helyzet, hogy nem használ senkinek sem. Évek óta a Cataflamra vagyunk ráállva, de sokszor a migrénes fejfájást azt sem veszi ki. Anno ajánlották nekem a Quarelin nevezetű gyógyszert, ami néha-néha kivette a fejfájást, de egyébiránt ez sem szokott használni, így én is ott tartok, hogyha fáj valamim, akkor ez van. Sokszor használom a vietnámi balzsamot és társait, de előfordul, hogy azok sem funkcionálnak fájdalom csillapítóként. Az pedig nem igaz, hogy csak azoknak a hajuk színtelen és fényvesztett, akik folyamatosan találkoznak a klórozott vízzel. Szerintem minden embernek - legalábbis a többségnek - csak akkor csillog-villog a haja, ha rögtön megmossa a haját. Én aztán nem festem a hajamat, nem kenek rá mindenféle izékét és sokszor fénytelen. A haj fényességének megőrzésére a sört szokták ajánlani, és így még olcsóbban is jön ki az ember. Persze ezek nem rossz tippek, de vannak olcsóbb, praktikusabb megoldások is, hogy a hajunkat, bőrünket és a szervezetünket egészségben tartsuk. Hiába is lesz tőle fényes a haj, mulasztja el a pattanásokat, ne feledjük el, hogy ez egy gyógyszerkészítmény, ami bőrön át is fel tud szívódni vízzel vegyítve! Ugyanis az kimaradt a cikkből, hogy túlzott fogyasztása gátolja a véralvadást és, szerintem vérzékenységet is tud okozni. Hiába kened rá a bőrre, valamennyi bele tud kerülni így is a véráramba, s talán több kárt fog okozni, mint hasznot.

Én azt mondom, hogy ezer és ezer gyógynövényes bolt van, menjünk be oda, s szépségápolási termékeket onnan vegyünk, az Aspirint pedig hagyjuk meg láz- és fájdalomcsillapítására. Én sem kultiválom a gyógyszerek állandó használatát, ezért is mondom azt, hogy inkább dugom bele a fejemet egy kamillateás fazékba, mint kenjek az arcomra vízben feloldott Aspirint. Ráadásul ott van a gyógyszerallergia veszélye, ami halált is okozhat! Aztán, ha valaki nem tudja, hogy Aspirin allergiája volt, lehet, hogy mehet a temetőbe. A gyógyszer az gyógyszer! Kétszer is meg kell gondolni, hogyha használom, akkor mire használom! Én anno Aspirin Protect-et szedtem pár hétig, mert valami okból kifolyólag, egy megbetegedés utáni szövődményként az agyerek fala begyulladt és annyira fájt a kisagyamnál lévő rész, hogy kapartam már a falat. Akkor adták, és meg voltam vele elégedve, mert hatni hatott, de ez nem a szokásos Aspirin készítmény volt, hanem egy tovább fejlesztett változata. Ez nagyon összetett téma még számomra is, mert ezernyi oldalt tudnék pötyörészni arról, hogy nem rossz dolog a gyógyszer, de nem kell mindenre azt használni, mert így pedig az egészségtelen kategóriába esik. Lehet, hogy ki fogom próbálni ezeket a tippeket, de csak akkor, ha más nem használ. Én inkább az embereket a természet adta készítmények iránt terelném, mert hát az mégis csak növényekből készül, nem pedig laborban egy kémcsőben.
3 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Black Hearth2, Kokonuth
2012. február 21. 21:15 #36
- törölt felhasználó -    
Sosem hittem volna, hogy ennyi pozitív hatása van az Aspirinnek. Talán majd egyszer kipróbálom a pattanásokra, de kétlem, hogy a hajamra használnám. Egyébként köszi a cikket, élvezet volt olvasni smileeee.gif
2012. február 21. 21:20 #37
- törölt felhasználó -    
Igen hasznos cikk.Nem is gondoltam volna,hogy az Aspirin ennyi mindenre alkalmas. smileeee.gif
2012. február 21. 21:40 #38
- törölt felhasználó -    
nagyon jó cikk! smileeee.gif nem gondoltam volna, hogy ilyenekre is jó biggrin.gif
2012. február 21. 21:46 #39
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 19 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12526
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Lehetséges mellékhatásai:

Előfordulhatnak gyomor- és bélpanaszok, pl. hányinger, hányás, hasmenés, hasi fájdalom, ritkán gyomor-bélrendszeri gyulladás.
Az Aspirin fokozhatja a vérzékenység kockázatát, amely jelentkezhet operációval kapcsolatos vérzékenység, vérömleny, orrvérzés, vizelet-kiválasztó rendszeri vérzés, fogínyvérzés formájában. Ritka esetben megfigyeltek súlyos vérzést, gyomor-bélrendszeri vérzést, fekélyt, átfúródást, koponyaűri vérzést. A gyomor-bélrendszeri vérzés tünetei lehetnek a vérhányás és a szurokszéklet. Koponyaűri vérzést különösen olyan betegeknél figyeltek meg, akik kezeletlen magas vérnyomásban szenvednek illetve egyszerre alkalmazott véralvadásgátlót szednek. A hosszú távon fennálló vérzés vérszegénységet okozhat.
Kialakulhatnak túlérzékenységi reakciók, pl. asztmás roham, bőrkiütések, csalánkiütés, ödéma, viszketés, orrdugulás, orrfolyás, szívvel és légzőrendszerrel kapcsolatos rendellenességek, valamint nagyon súlyos esetben az egész szervezetre kiterjedő túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk).
Nagyon ritkán előfordulhat átmeneti májkárosodás.
Jelentettek még szédülést és fülcsengést, amelyek a túladagolás tünetei is lehetnek.
7 felhasználónak tetszik: Holly Keller, kriszti145, ophely88, Sally Sparrow, An_d_a, Black Hearth2, Kokonuth
2012. február 21. 21:58 #40
- törölt felhasználó -    
Jó kis cikknek tartom!Egyáltalán nem tudtam,hogy az Aspirin ennyi mindenre jó. biggrin.gif Én csak fejfájásra.hasi görcsökre,esetleg valamilyen izületi fájdalomra szedtem. De mostmár tudom még mire jó!!! biggrin.gif
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!