Hitted volna, mi mindenre jó az Aspirin?
2012. február 21. 23:11
minamartinvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.12.01. Hozzászólás: 483 Csatolások: 177 Azonosító: 113676 offline |
Egyet kell értenem több előttem szólóval is. Leginkább ToTo-val. Ez a gyógyszer teljességgel leamortizálja a gyomornyálkahártyát, mégpedig nem csak ez hanem az össze pyrin-re végződő gyógyszer. Algopyrin,aspirin,kalmopyrin. Aki jót akar magának azt javaslom hagyja a patikában az aspirint és üzenje a patikusoknak hogy egyenek belőle annyiszor egy dobozzal ahányszor reklámozzák a televízióban. Én az Advilt javaslom fájdalomcsillapításra mert nálam az az egyetlen ami bevált, de mindenkinek más az immunrendszere. Azonban ha a gyomornyálkahártya tartósan károsodik, abból hatalmas nagy gázos dolgok lehetnek a későbbiekben és a gyomorfájásnál szerintem csak a fogfájás rosszabb. Korpásodást illetően azt javaslom maradjunk a drogériák sampon táblás polcai alatt, vagy ha már olyan súlyos akkor én is Holly Keller mellett állok, gyógynövénybolt.
2012. február 21. 23:40
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline |
Én ezeket tudtam, szóval nem okozott nagy meglepetést bár amennyire csak lehet, kerülöm az Aspirint és társait. Fogfájáskor használok csak gyulladáscsökkentőket, a fájdalom megszüntetésére mamámnak is vannak jobb módszerei. Az idősek sem vettek be olyan gyógyszert ami 10 percen belül vagy fél óra múlva elmulasztotta a fájdalmakt és az ő fejük is fájt. Az alapvetőbb és 'kisebb' betegségekre mindenféle franc létezik már, gyógynövény, biobolt tökéletes erre a célra bár én egyikbe sem járok, mert a városkában van egy 'retro' üzlet, ahol csak retros élelmiszereket, üdítőket, könyveket, újságokat illetve szépségápolási és betegségek ellen való készítményeket lehet találni.
2 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow,
Black Hearth2
2012. február 22. 09:21
Kramishaparawhore |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.15. Hozzászólás: 1143 Csatolások: 44 Azonosító: 151132 offline |
Szóval...felvázolom a helyzetet. Szegény gyermeknek fáj a feje, de nagyon, bevesz egy Aszpirint, hogy tudjon suliba menni, aztán, a feje kétszer annyira fog fájni, hasmenése is lesz, hányni is fog, vérzik az orra, a fogínye, és ha fél a vértől, még el is ájul így végképp nem fog suliba menni.
Amúgy igaz, hogy többet árt, mint használ. Én nem szeretem a gyógyszereket, sohasem szedem őket. Igaz, nem is kell mire. Ha mondjuk lázas vagyok, ilyesmi, és nem mehetek suliba, akkor is csak igazolásért megyek orvoshoz, mert úgyis az lesz, hogy elintéz 1 hétre (utálok pótolni) és felír 200 gyógyszert (amit aztán nem váltok ki ) Hihetetlen, hogy egy szimpla kis lázas meghűlésre mennyi sz*rt adagolnának már beléd És akárhányszor megyek, mindig mást ír fel... Még véletlenül se legyen abból épp otthon...
De a cikk nagyon jó lett, tetszik
Amúgy igaz, hogy többet árt, mint használ. Én nem szeretem a gyógyszereket, sohasem szedem őket. Igaz, nem is kell mire. Ha mondjuk lázas vagyok, ilyesmi, és nem mehetek suliba, akkor is csak igazolásért megyek orvoshoz, mert úgyis az lesz, hogy elintéz 1 hétre (utálok pótolni) és felír 200 gyógyszert (amit aztán nem váltok ki ) Hihetetlen, hogy egy szimpla kis lázas meghűlésre mennyi sz*rt adagolnának már beléd És akárhányszor megyek, mindig mást ír fel... Még véletlenül se legyen abból épp otthon...
1 felhasználónak tetszik:
Kokonuth
2012. február 22. 15:44
Nagyon jó cikk! Sok hasznos dolgot tudtam meg belőle
2012. február 22. 18:04
Idézet (Kramisha @ 2012.02.22. 09:21)
Szóval...felvázolom a helyzetet. Szegény gyermeknek fáj a feje, de nagyon, bevesz egy Aszpirint, hogy tudjon suliba menni, aztán, a feje kétszer annyira fog fájni, hasmenése is lesz, hányni is fog, vérzik az orra, a fogínye, és ha fél a vértől, még el is ájul így végképp nem fog suliba menni.
Egy időben én mindenre Cataflamot szedtem. Menstruációs görcsre és fejfájásra egyaránt. Az utóbbi, az években szinte minden nap jelen volt, én meg nem bírtam elviselni és napi egy Cataflam drazsét bevettem. Annyira hozzászoktam ehhez a gyógyszerhez, hogy azután szinte semennyire nem vette ki. Azóta csak akkor veszek be, ha nagyon görcsöl a hasam menstruáció alatt, vagy, ha elviselhetetlen a migrénes fejfájásom. Igazából, amit Toto másolt be, az tulajdonképpen az Aspirin lehetséges mellékhatásai, amik jelentkezhetnek, de nem feltétlenül kapsz veseelégtelenséget. Én nem is nagyon szoktam elolvasni a mellékhatásokat, mert átmegyek akkor hipochonderbe. Én azt mondom, hogy a gyógyszer nem egy rossz dolog. Ha annyira súlyos - például 40 fokos láz esetén- , akkor nem árt azért bevenni egy-két kapszulát. Én anno 3 éve akadtam ki, amikor a gyerekorvos influenzára antibioticumot írt fel. Néztem, hogy most ezt komolyan gondolja? Az influenza egy vírus, és köztudottan a vírusos megbetegedésekre nem használ az antibioticum. Bár bevettem, segíteni segített, de szerintem valamely más adaléka, vagy az orvos félrediagnosztizált.XD Egyik barátnőm az tavaly magántanuló lett, mert az antibioticum annyira legyengítette a szervezetét, hogy egy kis bacitól is beteg lett. És miért? Mert egy meghűlésre is antibioticumot kapott, ahelyett, hogy az orvos azt mondta volna neki, ágy és meleg tea. Egyébként azért ír fel más és mást, mert az antibioticumra is immunnis lesz a szervezeted egy idő után, hozzászokik. Tavaly hallottam, hogy a legújabb antibioticumokat csótányokból állítják elő, mert az teljesen új, így használ a szervezetnek. Azért azon egy kicsit elborzadtam. Mondjuk én is olyan vagyok, hogy csak akkor veszek be gyógyszert, ha nagyon muszáj. Múltkor voltam édesapámmal fogorvosnál és valami 1000 grammos Duomoxot írt fel neki a fogínygyulladása miatt. Legszívesebben kihajítottam volna a receptet a kukába, mert az brutális mennyiségű adag volt. Csodálkozom, hogy nem lett semmi baja miután beszedte. A gyógyszer egy nem rossz dolog, de amikor már az ember azért veszi be, mert fáj a kisujja körmének az alja, az már nem egészséges.
1 felhasználónak tetszik:
Kokonuth
2012. február 22. 18:21
Rózsapirosvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.22. Hozzászólás: 171 Csatolások: 0 Azonosító: 162452 offline |
érdekes... jó cikk egyébként nekem hányingerem van tőle
2012. február 23. 16:08
Én mindenre Paralen-t szedek, az egész családnak ez jött be.
2012. február 23. 17:15
Az egyetlen★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.05. Hozzászólás: 1323 Csatolások: 0 Azonosító: 152355 offline |
váó,ez érdekes....de nekem semmi kedvem ehhez a macerához,meg ennyi aspirint sem tudunk venni
2012. február 23. 17:17
Az egyetlen★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.05. Hozzászólás: 1323 Csatolások: 0 Azonosító: 152355 offline |
jujj,mennyi mellékhatása van,mondjuk én nem szoktam sokat bevenni..havonta 1-2-t
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.