Starity

Hitted volna, mi mindenre jó az Aspirin?

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. február 21. 22:09 #41
mcintia
mcintia

StátuszPandák, pandák, pandák imádom őket!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 855
Csatolások: 68
Azonosító: 160169
Jó cikk nem is tudtam hogy ezekre is jó!
2012. február 21. 23:11 #42
minamartin
minamartin
visszatérő vendég
Hozzászólás: 483
Csatolások: 177
Azonosító: 113676
Egyet kell értenem több előttem szólóval is. Leginkább ToTo-val. Ez a gyógyszer teljességgel leamortizálja a gyomornyálkahártyát, mégpedig nem csak ez hanem az össze pyrin-re végződő gyógyszer. Algopyrin,aspirin,kalmopyrin. Aki jót akar magának azt javaslom hagyja a patikában az aspirint és üzenje a patikusoknak hogy egyenek belőle annyiszor egy dobozzal ahányszor reklámozzák a televízióban. Én az Advilt javaslom fájdalomcsillapításra mert nálam az az egyetlen ami bevált, de mindenkinek más az immunrendszere. Azonban ha a gyomornyálkahártya tartósan károsodik, abból hatalmas nagy gázos dolgok lehetnek a későbbiekben és a gyomorfájásnál szerintem csak a fogfájás rosszabb. Korpásodást illetően azt javaslom maradjunk a drogériák sampon táblás polcai alatt, vagy ha már olyan súlyos akkor én is Holly Keller mellett állok, gyógynövénybolt.
2012. február 21. 23:40 #43
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Én ezeket tudtam, szóval nem okozott nagy meglepetést bár amennyire csak lehet, kerülöm az Aspirint és társait. Fogfájáskor használok csak gyulladáscsökkentőket, a fájdalom megszüntetésére mamámnak is vannak jobb módszerei. Az idősek sem vettek be olyan gyógyszert ami 10 percen belül vagy fél óra múlva elmulasztotta a fájdalmakt és az ő fejük is fájt. Az alapvetőbb és 'kisebb' betegségekre mindenféle franc létezik már, gyógynövény, biobolt tökéletes erre a célra bár én egyikbe sem járok, mert a városkában van egy 'retro' üzlet, ahol csak retros élelmiszereket, üdítőket, könyveket, újságokat illetve szépségápolási és betegségek ellen való készítményeket lehet találni. biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Black Hearth2
2012. február 22. 07:29 #44
kismano2
kismano2
otaku

Státusztoo much anime, not enough time :c ♥
Hozzászólás: 2059
Csatolások: 396
Azonosító: 156859
Úristen de jó.biggrin.gif
Nem is tudtam.smileeee.gif
Jó cikk lett smileeee.gif
2012. február 22. 09:21 #45
Kramisha
Kramisha
parawhore
Hozzászólás: 1143
Csatolások: 44
Azonosító: 151132
Szóval...felvázolom a helyzetet. rohog.gif Szegény gyermeknek fáj a feje, de nagyon, bevesz egy Aszpirint, hogy tudjon suliba menni, aztán, a feje kétszer annyira fog fájni, hasmenése is lesz, hányni is fog, vérzik az orra, a fogínye, és ha fél a vértől, még el is ájul biggrin.gif így végképp nem fog suliba menni. _nevet.gif
Amúgy igaz, hogy többet árt, mint használ. Én nem szeretem a gyógyszereket, sohasem szedem őket. Igaz, nem is kell mire. Ha mondjuk lázas vagyok, ilyesmi, és nem mehetek suliba, akkor is csak igazolásért megyek orvoshoz, mert úgyis az lesz, hogy elintéz 1 hétre (utálok pótolni) és felír 200 gyógyszert (amit aztán nem váltok ki biggrin.gif) Hihetetlen, hogy egy szimpla kis lázas meghűlésre mennyi sz*rt adagolnának már beléd biggrin.gif És akárhányszor megyek, mindig mást ír fel... Még véletlenül se legyen abból épp otthon...
De a cikk nagyon jó lett, tetszik biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Kokonuth
2012. február 22. 15:20 #46
berniii
berniii

Státuszhttp://megalkuvooptimista.tumblr.com/
Hozzászólás: 844
Azonosító: 151631
én csak végszükség esetén szedek be gyógyszert am tetszik a cikk smileeee.gif
2012. február 22. 15:44 #47
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk! Sok hasznos dolgot tudtam meg belőle biggrin.gif
2012. február 22. 15:44 #48
Süty
Süty
ღMaybe,Onceღ™

Státusz"No Hay Nada Más De Lo Previsto"
Hozzászólás: 3297
Csatolások: 579
Azonosító: 133242
meghajolo.gif köszönöm. happy.gif
2012. február 22. 16:30 #49
Claudiia
Claudiia
directioner ♥

Státusz~elmúlik~
Hozzászólás: 1854
Csatolások: 371
Azonosító: 144535
jó cikk....alkalmazni sztem nem fogom xd nincs rá szükségem
2012. február 22. 17:48 #50
- törölt felhasználó -    
ez nagyon érdekes:) sok jó tipp van benne.
2012. február 22. 18:04 #51
- törölt felhasználó -    
Idézet (Kramisha @ 2012.02.22. 09:21)
Szóval...felvázolom a helyzetet. rohog.gif Szegény gyermeknek fáj a feje, de nagyon, bevesz egy Aszpirint, hogy tudjon suliba menni, aztán, a feje kétszer annyira fog fájni, hasmenése is lesz, hányni is fog, vérzik az orra, a fogínye, és ha fél a vértől, még el is ájul biggrin.gif így végképp nem fog suliba menni. _nevet.gif
Amúgy igaz, hogy többet árt, mint használ. Én nem szeretem a gyógyszereket, sohasem szedem őket. Igaz, nem is kell mire. Ha mondjuk lázas vagyok, ilyesmi, és nem mehetek suliba, akkor is csak igazolásért megyek orvoshoz, mert úgyis az lesz, hogy elintéz 1 hétre (utálok pótolni) és felír 200 gyógyszert (amit aztán nem váltok ki biggrin.gif) Hihetetlen, hogy egy szimpla kis lázas meghűlésre mennyi sz*rt adagolnának már beléd biggrin.gif És akárhányszor megyek, mindig mást ír fel... Még véletlenül se legyen abból épp otthon... 
De a cikk nagyon jó lett, tetszik biggrin.gif

Egy időben én mindenre Cataflamot szedtem. Menstruációs görcsre és fejfájásra egyaránt. Az utóbbi, az években szinte minden nap jelen volt, én meg nem bírtam elviselni és napi egy Cataflam drazsét bevettem. Annyira hozzászoktam ehhez a gyógyszerhez, hogy azután szinte semennyire nem vette ki. Azóta csak akkor veszek be, ha nagyon görcsöl a hasam menstruáció alatt, vagy, ha elviselhetetlen a migrénes fejfájásom. Igazából, amit Toto másolt be, az tulajdonképpen az Aspirin lehetséges mellékhatásai, amik jelentkezhetnek, de nem feltétlenül kapsz veseelégtelenséget. Én nem is nagyon szoktam elolvasni a mellékhatásokat, mert átmegyek akkor hipochonderbe. Én azt mondom, hogy a gyógyszer nem egy rossz dolog. Ha annyira súlyos - például 40 fokos láz esetén- , akkor nem árt azért bevenni egy-két kapszulát. Én anno 3 éve akadtam ki, amikor a gyerekorvos influenzára antibioticumot írt fel. Néztem, hogy most ezt komolyan gondolja? Az influenza egy vírus, és köztudottan a vírusos megbetegedésekre nem használ az antibioticum. Bár bevettem, segíteni segített, de szerintem valamely más adaléka, vagy az orvos félrediagnosztizált.XD Egyik barátnőm az tavaly magántanuló lett, mert az antibioticum annyira legyengítette a szervezetét, hogy egy kis bacitól is beteg lett. És miért? Mert egy meghűlésre is antibioticumot kapott, ahelyett, hogy az orvos azt mondta volna neki, ágy és meleg tea. Egyébként azért ír fel más és mást, mert az antibioticumra is immunnis lesz a szervezeted egy idő után, hozzászokik. Tavaly hallottam, hogy a legújabb antibioticumokat csótányokból állítják elő, mert az teljesen új, így használ a szervezetnek. Azért azon egy kicsit elborzadtam. Mondjuk én is olyan vagyok, hogy csak akkor veszek be gyógyszert, ha nagyon muszáj. Múltkor voltam édesapámmal fogorvosnál és valami 1000 grammos Duomoxot írt fel neki a fogínygyulladása miatt. Legszívesebben kihajítottam volna a receptet a kukába, mert az brutális mennyiségű adag volt. Csodálkozom, hogy nem lett semmi baja miután beszedte. blink.gif A gyógyszer egy nem rossz dolog, de amikor már az ember azért veszi be, mert fáj a kisujja körmének az alja, az már nem egészséges.
1 felhasználónak tetszik: Kokonuth
2012. február 22. 18:21 #52
Rózsapiros
Rózsapiros
visszatérő vendég

Státuszhelyesiras.mta.hu :*
Hozzászólás: 171
Azonosító: 162452
érdekes... jó cikk smileeee.gif egyébként nekem hányingerem van tőle biggrin.gif
2012. február 22. 19:34 #53
doriella
doriella
Hozzászólás: 1218
Csatolások: 1
Azonosító: 157843
Érdekes, ilyesmikről még nem hallottam, de biztos használ.
2012. február 23. 08:45 #54
hörike
hörike
Winter *--*

StátuszI <3 Adam Lambert, Matisyahu, Jedward, Taylor Lautner, Seth MacFarlane
Hozzászólás: 3575
Csatolások: 30
Azonosító: 146816
De jó cikk. Nagyon érdekes. smileeee.gif
2012. február 23. 12:46 #55
BarbieFan
BarbieFan
asshole™
Hozzászólás: 6816
Csatolások: 315
Azonosító: 166047
doriella egyet értek
2012. február 23. 16:08 #56
- törölt felhasználó -    
Én mindenre Paralen-t szedek, az egész családnak ez jött be.
2012. február 23. 17:15 #57
Az egyetlen
Az egyetlen
★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺

StátuszEgy idézettel nem magyarázhatod meg a világ hibás működését.
Hozzászólás: 1323
Azonosító: 152355
váó,ez érdekes....de nekem semmi kedvem ehhez a macerához,meg ennyi aspirint sem tudunk venni biggrin.gif
2012. február 23. 17:17 #58
Az egyetlen
Az egyetlen
★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺

StátuszEgy idézettel nem magyarázhatod meg a világ hibás működését.
Hozzászólás: 1323
Azonosító: 152355
jujj,mennyi mellékhatása van,mondjuk én nem szoktam sokat bevenni..havonta 1-2-t
2012. február 24. 15:11 #59
Lena999
Lena999
visszatérő vendég
Hozzászólás: 212
Azonosító: 146304
érdekes... szerintem nem fogom alkalmazni, mert nincs szükségem rá. Kramisha egyetértek
2012. február 24. 16:34 #60
Bella99
Bella99
Fjarna
Hozzászólás: 4376
Csatolások: 58
Azonosító: 130573
Egyiket se halottam, de örülök hogy van akiknek használ.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!