Toplistás dalok, melyeknek nincs sok értelmük
2012. március 19. 17:42
Shawool LillaMrs.Shin Soohyun™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.22. Hozzászólás: 5614 Csatolások: 851 Azonosító: 165682 offline |
Viszont _ToTo_-val most az egyszer egyet értek
2012. március 19. 18:08
Netti35visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.03.15. Hozzászólás: 214 Csatolások: 0 Azonosító: 171275 offline |
Ha Coldplay számának nincs értelme akkor az "csodagyerekekből" álló one direction igazán lehúzhatná a rolót..
Gondolkozzatok már el, hogy kiket raktok fel egy ilyen listára és kiket nem...
Gondolkozzatok már el, hogy kiket raktok fel egy ilyen listára és kiket nem...
1 felhasználónak tetszik:
BeccaLovesNeil
2012. március 19. 18:27
vinvirivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.05.14. Hozzászólás: 221 Csatolások: 0 Azonosító: 60844 offline |
Szerintem Adele szövegei így is szépek, mert legalább szépen fejezi ki magát, még akkor is ha semmi értelme nincs. Bár azért én úgy vettem észre, hogy van értelme.
2012. március 19. 18:46
nothingcanstopmeExtinct ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.13. Hozzászólás: 2351 Csatolások: 97 Azonosító: 133163 offline |
Ha szó szerint fordítunk mindent, soha nem lesz értelme.
A Coldplayt hiába nem szeretem, a dalszövegeiknek mégis van értelme, a példa is csak egy metafora, méghozzá a jobbik fajtából.
A We Found Love-nak és a többi újabb Rihanna slágernek tényleg semmi értelme bár annak is pont rossz része lett felhozva példának, vannak ezerszer rosszabbak...
Adele szövegeit lehetetlen lefordítani, annyira metaforikus a jelenésük. Ennyi, van értelme, csak nem kell szó, vagy akár kifejezés szerint venni.
Az E.T. szövegileg tényleg tökéletes borzalom
A U2-nak minden szövegében van értelem, de nem is azok lesznek a nagy slágerek, amiket nyomatnak mindenhol...
A Whenever, Wherever sem annyira rossz...
A többi tényleg vicces, de azok szerintem direkt ilyenek
Ha a szó szerinti fordítást nézzük, a legtöbb szöveg ilyen hülyeség lesz . Persze, van millió olyan sláger, aminek tényleg sehogy nincs semmi értelme (pl. az LMFAO, David Guetta, Rihanna, Lady Gaga számok), azok inkább illettek volna bele...
A Coldplayt hiába nem szeretem, a dalszövegeiknek mégis van értelme, a példa is csak egy metafora, méghozzá a jobbik fajtából.
A We Found Love-nak és a többi újabb Rihanna slágernek tényleg semmi értelme bár annak is pont rossz része lett felhozva példának, vannak ezerszer rosszabbak...
Adele szövegeit lehetetlen lefordítani, annyira metaforikus a jelenésük. Ennyi, van értelme, csak nem kell szó, vagy akár kifejezés szerint venni.
Az E.T. szövegileg tényleg tökéletes borzalom
A U2-nak minden szövegében van értelem, de nem is azok lesznek a nagy slágerek, amiket nyomatnak mindenhol...
A Whenever, Wherever sem annyira rossz...
A többi tényleg vicces, de azok szerintem direkt ilyenek
Ha a szó szerinti fordítást nézzük, a legtöbb szöveg ilyen hülyeség lesz . Persze, van millió olyan sláger, aminek tényleg sehogy nincs semmi értelme (pl. az LMFAO, David Guetta, Rihanna, Lady Gaga számok), azok inkább illettek volna bele...
1 felhasználónak tetszik:
BeccaLovesNeil
2012. március 19. 19:00
Team Delena 4evervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.31. Hozzászólás: 347 Csatolások: 0 Azonosító: 166311 offline |
_ToTo_ egyetértek
2012. március 19. 19:02
doriella |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.09. Hozzászólás: 1218 Csatolások: 1 Azonosító: 157843 offline |
Van néhány furcsa szám, de szerintem nem mondható mindegyikről, hogy értelmetlen. Inkább csak kicsit elvontabb. Szerintem ez inkább olyan "modern költészet" akar lenni, és egy dal megírásakor a rímre és a dallamra is figyelni kell, nem csak a szövegre.
2012. március 19. 19:08
Alizgirl98lydia. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 5218 Csatolások: 4353 Azonosító: 133490 offline |
Igen, mostanában tényleg inkább a dalok ritmusa a lényeg, de én azért szeretem, ha szólnak is valamiről. De a We Found Love-ot nagyon szeretem, és Adele számát nem tettem volna ide...
2012. március 19. 19:14
Idézet (_ToTo_ @ 2012.03.19. 11:00)
Ennek több, mint a fele sületlenség. A valamire való szövegeket nem lehet szórul szóra lefordítani, mert szójájékokat és olyan kifejezéseket tartalmaznak ami lefordítva értelmetlen vagy zavaros.
Adele dalszövegében nem az esőt gyújta fel, hanem az esőben gyújt tüzet, valamit lángra lobbant az esőben.
A Shakira számban az első versszakban énekli, hogy megmászta az Andokot (ha jól emlékszem a klipben is benne van) így egyértelmű, hogy mire utal az idézett két sorban.
Egy dalszöveget egyben érdemes tekinteni, úgy van értelme, nem a kiragadott soroknak. Egy könyvből sem értni semmit ha csak a 112. és 113. oldalt olvassuk el a 200-ból.
A többit inkább nem elemzem, a U2-nál nincs is mit, de ettől eltekintve tényleg sok sláger nagyon semmitmondó frázisokból áll, amit 8 milliószor hallott már mindenki. "Tedd fel a kezed" és hasonlók. Ha igazán gonoszkodni akarna az ember, nem ezeket a dalokat piszkáltam volna és nem ezeket hoztam volna fel példának. Ezeknél sokkal gázosabb dalok szólnak tévéből és rádióból.
Adele dalszövegében nem az esőt gyújta fel, hanem az esőben gyújt tüzet, valamit lángra lobbant az esőben.
A Shakira számban az első versszakban énekli, hogy megmászta az Andokot (ha jól emlékszem a klipben is benne van) így egyértelmű, hogy mire utal az idézett két sorban.
Egy dalszöveget egyben érdemes tekinteni, úgy van értelme, nem a kiragadott soroknak. Egy könyvből sem értni semmit ha csak a 112. és 113. oldalt olvassuk el a 200-ból.
A többit inkább nem elemzem, a U2-nál nincs is mit, de ettől eltekintve tényleg sok sláger nagyon semmitmondó frázisokból áll, amit 8 milliószor hallott már mindenki. "Tedd fel a kezed" és hasonlók. Ha igazán gonoszkodni akarna az ember, nem ezeket a dalokat piszkáltam volna és nem ezeket hoztam volna fel példának. Ezeknél sokkal gázosabb dalok szólnak tévéből és rádióból.
Igazad van. egyébként, én ebbe a cikkbe feltétlenül betettem volna Ke$ha Dinosaur című dalát, hiszen értelme nem sok van az egész dalnak. Már rögtön a kezdése: D-I-N-O-S-A Ur a Dinosaur. Ezt igazából még magyarosítani se lehetne, mert az angolban a 'You are' vagyis a 'te vagy' kifejezést úgy is leírhatják, hogy 'Ur' ami ugye a Dinosaur szó vége, ami végül is egy 'játékos' kifejezés. Aki kíváncsi a dalra, az klikkeljen ide. Bár a dal többi része is eléggé zagyvaság...
2012. március 19. 19:16
joska89új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.01. Hozzászólás: 86 Csatolások: 0 Azonosító: 135501 offline |
Én azokat a dalokat szeretem, amelyeknek értelmes szövegük van és szerintem Shakira-nak sincs semmi keresnivalója ezen a listán, mert elégé ismerem a spanyol és angol dalait egyaránt, és nagyon elmések és kreatívak a szövegei.
2012. március 19. 19:19
AniKelemenvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.04. Hozzászólás: 126 Csatolások: 0 Azonosító: 166605 offline |
Adele számát nem tettem volna ide, ugyanis az költői értelemmel van átszőve, de persze nem elvárt a megértése...
2012. március 19. 19:24
Marina SalvatoreGoth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.29. Hozzászólás: 5443 Csatolások: 2807 Azonosító: 150271 offline |
Hát...tényleg nincs sok értelmük...O.o"
Kapcsolódó sztárok
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Édesanya lett a színésznő!
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Irtó cuki fotót rakott ki.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.