Toplistás dalok, melyeknek nincs sok értelmük
2012. március 19. 19:37
Engem nem zavar hogy nincs sok értelmük , szeretem ezeket a dalokat.
2012. március 19. 19:45
Cannibal3 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.20. Hozzászólás: 974 Csatolások: 0 Azonosító: 141234 offline |
Szerintem nincs sok értelme ilyen kis részleteket kiragadni, mert sok szövegnek csak egészbe van értelme. Szó szerint lefordítva meg amúgy is megváltozik az egész. Attól, hogy így nem tűnik értelmesnek lehetnek benne metaforák vagy utalások, nem kell olyan konkrétnak lennie minden dalszövegnek, lehetnek elvontabb szövegek is amiknek van mondanivalójuk. Szerintem az itt felsorolt dalok nem a legjobb példák, inkább a közhelyes és semmitmondó dalokkal van a baj, ezek közül pedig azért sok nem az. Rihanna, a Coldplay vagy Adele itt felsorolt számának például egészbe szép szövege van szerintem.
1 felhasználónak tetszik:
Pandus
2012. március 19. 20:13
a Friday című mestermű hogyan maradhatott ki az összeállításból? ha valami, hát az tényleg tök értelmetlen.
2012. március 19. 20:59
Sitadellaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.30. Hozzászólás: 20 Csatolások: 0 Azonosító: 168199 offline |
És a Sexy & I know it? Meg mertem volna esküdni, hogy itt van... Amúgy meg, tényleg nem kell szó szerint venni, könyörgöm, most tényleg ilyen hülyék az emberek? Pl. Adele saját maga írja a számait, és kötve hiszem, hogy cak úgy összevissza írkált volna, lásd Someone like you. Szoval szerintem ez a cikk teljesen alaptalan.
Pandus
2012. március 19. 21:24
Mrs. Frankenstein |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.09. Hozzászólás: 4446 Csatolások: 2054 Azonosító: 126723 offline |
a U2s rész egy nagy hülyeség. kérem, mindenki legyen figyelmes, ugyanis elég gáz, ha többen is leégetitek magatokat. hogy ne én papoljak, itt van egy elég hiteles kifejtés:
http://wiki.answers.com/Q/Why_does_bono_say_1_2_3_14_in_vertigo
http://wiki.answers.com/Q/Why_does_bono_say_1_2_3_14_in_vertigo
2012. március 19. 21:56
rachellaEchelonMuserGlambert |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.11. Hozzászólás: 1591 Csatolások: 0 Azonosító: 147043 offline |
Még vagy száz dalt bele lehetett volna rakni! Főleg a magyar csodaszerzeményeket! De amúgy kb a mai nagy slágerek ugyan arról szólnak, ugyan azok a sablonmondatok/szavak mindegyikben.
Például: I love you, dance, dance, put your hands up, yeah, yeah, yeah, oh yeah, come on, come on, oh yeah, dj, don't give up, tonight, heart, baby, baby, baby, love, love, love, dance, music, beautiful, eyes, oh yeah.. Ezek mindegyikben benne vannak!
Ma volt a rádióban Alexandra Stan-nek a 1 million száma. Hát..nagyon kreatív refrén...
Mili mili on mili mili on mili mili mili on mili mili on mili mili on mili mili mili on mili mili on mili mili on mili mili mili on mili mili on mili mili on mili mili mili on
Például: I love you, dance, dance, put your hands up, yeah, yeah, yeah, oh yeah, come on, come on, oh yeah, dj, don't give up, tonight, heart, baby, baby, baby, love, love, love, dance, music, beautiful, eyes, oh yeah.. Ezek mindegyikben benne vannak!
Ma volt a rádióban Alexandra Stan-nek a 1 million száma. Hát..nagyon kreatív refrén...
Mili mili on mili mili on mili mili mili on mili mili on mili mili on mili mili mili on mili mili on mili mili on mili mili mili on mili mili on mili mili on mili mili mili on
2012. március 19. 22:47
A Train még egészen elmegy a többihez képest. Hihetetlen, hogy manapság ez számít művészetnek.
2012. március 19. 23:04
Pandus |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.05. Hozzászólás: 629 Csatolások: 396 Azonosító: 134321 offline |
Meglepő, hogy például a Coldplay, vagy Adele bekerült ide... Azt sem értem, hogy miért két-két sor lett a számokból kiemelve, sem azt, hogy vannak ezeknél kb. milliószor semmitmondóbb számok. Például mikor az egész yeah, uh baby, put your hands up, és hasonló dolgokból állnak. Arról nem is beszélve, hogy néha nem ártana a szövegek mögé nézni, mert lehet mögöttes tartalma, és nem csak úgy ott vannak a szövegek.
BeccaLovesNeil
2012. március 20. 08:03
mylifeworldvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.01. Hozzászólás: 155 Csatolások: 0 Azonosító: 142238 offline |
Szerintem a We foudn love-nak van értelme, de mindegy.
2012. március 20. 10:19
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline |
A cikk alapötlete egész jó bár nem értem, hogy mit keres ott Adele, a U2, Coldplay de ha jobban belegondolunk, idegen nyelvű szöveget lefordítani magyarra necces dolog, az eredmény semmilyen előadónál sem szép de pont ezért nem érdemes lefordítani őket vagy ha megtesszük, nem szó szerint, tükörfordítással, ahogyan az Adele szöveg is rosszul lett lefordítva. Én azt sem hiszem, hogy egy dalszövegben mindenáron összefüggést kell keresni és engem konkrétan hidegen is hagy, hogy mennyire hangzik jól a dalszöveg. Ez alól az I love yu baby és a Lady Gaga számok kivételek, mert azok tényleg rosszak, rosszul vannak megírva, alapból is. Ezek szó szerint egymás mellé tett szavak némi mondanivalóval, ám sok esetben dalszöveget írni olyan, mint verset vagy novellát, szárnyalhat a fantázia és nem érdemes kiakadni azon, hogy a 3 vagy 4 után szám sorrendben miért jön 14, vagy miért vannak metaforák, rímek, alliterációk stb egy szövegben. Nekünk talán hülyeségnek tűnik, de aki értelmezi rendesen a szöveget vagy utánajár, hogy mit miért mondanak, mindjárt értelmet nyer a dalszöveg. Én úgy gondolom, hogy egy dalszöveg akármiről szólhat, csak az énekes adja elő jól és szóljon valamiről, ne csak egymás mögé tegye a szavakat. Annak idején mekkora híre volt annak, hogy az Evanescence zenekar dalainak gótikus meg sátánista szövege volt és persze így is fel lehet fogni a dolgokat de ez mind érzelmeket rejt, akár egy HIM dalt is hallgathatunk, első hallásra az is furán hangzik de mégis más, ha jobban belegondolunk.
Amúgy pedig, én tudok egy toplistás dalt, aminek konkrétan semmi értelme, a szövege szinte nulla és ugyan nem vagyok híve a dalszövegek fordításának, de ha ezt lefordítanánk magyarra, ugyanúgy nem jelentene semmit, mint 'eredeti nyelven'.
Duck Sauce - Barbra Streisand A falat tudnám kaparni tőle, bűnrossz pedig SEMMIT NEM énekelnek benne, SEMMIT, csak Barbara Streisand nevét, de azt legalább ötször meg azt, hogy Uh uh uh oh uh oh
Amúgy pedig, én tudok egy toplistás dalt, aminek konkrétan semmi értelme, a szövege szinte nulla és ugyan nem vagyok híve a dalszövegek fordításának, de ha ezt lefordítanánk magyarra, ugyanúgy nem jelentene semmit, mint 'eredeti nyelven'.
Duck Sauce - Barbra Streisand A falat tudnám kaparni tőle, bűnrossz pedig SEMMIT NEM énekelnek benne, SEMMIT, csak Barbara Streisand nevét, de azt legalább ötször meg azt, hogy Uh uh uh oh uh oh
2012. március 20. 14:06
Hát ez élég furi egy cikk lett, már bocsi.
Először is szerintem, ha veszi a fáradságot az énekes (és nem megíratja valakivel a dalszöveget) és nem egy erőltettet dolog, mert máris tükrözi az adott érzéseit. Nem ezt nevezik művészetnek?
A másik pedig, hogy elég "érdekesen lett fordítva". Nem vagyok valami jó angolból, de Adele-nek a száma címe, nem azt jelenti hogy tüzet gyújtani az esőben???
Plusz még ezeknek tök nagy jelentésük is van, nem a leggagyibb szövegek...-.-"
Először is szerintem, ha veszi a fáradságot az énekes (és nem megíratja valakivel a dalszöveget) és nem egy erőltettet dolog, mert máris tükrözi az adott érzéseit. Nem ezt nevezik művészetnek?
A másik pedig, hogy elég "érdekesen lett fordítva". Nem vagyok valami jó angolból, de Adele-nek a száma címe, nem azt jelenti hogy tüzet gyújtani az esőben???
Plusz még ezeknek tök nagy jelentésük is van, nem a leggagyibb szövegek...-.-"
Kapcsolódó sztárok
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Megszületett Margot Robbie első gyermeke!
Édesanya lett a színésznő!
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Halloween Bieberéknél: nagyon cuki családi fotót posztolt Justin!
Irtó cuki fotót rakott ki.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.