Starity

Taxi 1,2,3,4

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. június 09. 10:30 #1
Average Girl
Average Girl
Lady of the Ñoldor
 
StátuszAuta i lómë!
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.04.08.
Hozzászólás: 3268
Csatolások: 273
Azonosító: 172960
Offline offline
Taxi (1998)

Szereplők:
Samy Naceri (Daniel)
Frédéric Diefenthal (Émilien)
Manuela Gourary (Camille)
Marion Cotillard (Lilly)
Emma Sjöberg (Petra)
Dan Herzberg (Paulo)
Bernard Farcy (Gibert)
Georges Neri (Joe)

Daniel, aki korábban pizzás fiú volt, most a taxi-iparban tapos. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác sebességmániás, megközelítőleg sem írtuk le a valóságot. Járgánya a plafonig fel van turbózva, úgyhogy ha rendesen rálép a jobb szélső pedálra, nincs az a rendőrségi radar, amelyik befogná. A balszerencse mégis rátalál Danielre - Emilien, a zsaru képében - akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani kocsiját, kénytelen elfogadni a zsaru ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuperjárgányaikon mindig elszelelnek.
Összeáll hát a díszes társaság. Beszáll a buliba Camille, Emilien anyja, Lilly, Daniel barátnője, meg egy csomó pizzás fiú, akik gyalog, robogókon, de főleg kocsikkal száguldozva mind a pofátlan germánok után vetik magukat. Helyt tudnak-e állni ott, ahol a rendőrség befuccsolt? Emilien elnyerheti-e Petra, a főfelügyelő lányának szerelmét, akibe fülig bele van zúgva? Visszakapja-e Daniel a jogsiját, hogy beteljesüljön álma, azaz végre egy "igazi" kocsit vezethessen?


Taxi 2. (2000)

Szereplők:
Samy Naceri (Daniel)
Frédéric Diefenthal (Émilien)
Marion Cotillard (Lilly)
Emma Sjöberg (Petra)
Bernard Farcy (Gibert főfelügyelő)
Jean-Christophe Bouvet (Bertineau tábornok)
Marc Faure (Francia miniszter)

Émilien (Frédéric Diefenthal), a kétballábas rendőr végre megszerzi a jogosítványt, Daniel (Samy Naceri), a turbómeghajtású taxis pedig szép barátnőjével randizik. Ám az események elszabadulnak, amikor a városba látogat a japán védelmi miniszter, akit elrabol négy rejtélyes nindzsa. A miniszternek nyoma sincs, ahol pedig a rendőrség tehetetlen, csupán egy megoldás van: a taxis, aki utálja a zsarukat, de barátjáért a gázba tapos, frontálisan megütközik a nindzsákkal, és megmenti a franciák becsületét. Hamarosan fékezhetetlen banditák és csúcsra pörgő ellenfeleik üldözik egymást Marseille kanyargó sikátoraiban


Taxi 3. (2003)

Szereplők:
Samy Naceri (Daniel)
Frédéric Diefenthal (Emilien)
Marion Cotillard (Lilly)
Emma Sjöberg (Petra)
Bernard Farcy (Gibert)
Ling Bai (Qiu)
Edouard Montoute (Alain)
Jean-Christophe Bouvet (Bertineau)
Sylvester Stallone

Marseille-ben sosem lesz nyugalom. Gibert felügyelő és lelkes, de mindenre alkalmatlan csapata hiába iparkodik, hogy fenntartsa a rendet: újabb fegyveres banda tartja rettegésben a napfény városát. A Mercédeszel száguldó német bankrablók és a japán hadügyminiszert elrabló nindzsák után most a görkorcsolyán száguldó terroristákat kellene megfékezni.
Amikor a rendőrség tehetetlen, természetesen csak egyvalaki segíthet: Régi ismerősünk, Daniel, a turbómeghajtású taxis, akinek minden vágya, hogy barátnőjével édes kettesben kapcsolhasson a legmagasabb fokozatra. Ehelyett azonban kénytelen újból Emilien barátja és egyúttal a francia mundér becsületét megmenteni. Nincs túl sok kedve hozzá, de újból beletapos a gázba, dübörög a motor, horpad a karosszéria, és ő kétszázhúszas tempót diktálva csap szét a görkoris rosszfiúk között. Ha szerencséje van, még épp odaér a randevújára.


Taxi 4. (2007)


Szereplők:
Samy Naceri (Daniel Morales)
Frédéric Diefenthal (Emilien Coutant-Kerbalec)
Bernard Farcy (Gibert főfelügyelő)
François Damiens (Serge)
Emma Sjöberg (Petra)
Edouard Montoute (Alain)
Djibril Cissé (önmaga)

Visszatér a bombasztikus duó. Az ifjú rendőr családapa, Emilien Coutant-Kerbalec (Frédéric Diefenthal) és a sofőr Daniel Morales (Samy Naceri) turbómeghajtású taxijával száguld. Jobban, mint valaha. A Luc Besson ötlete alapján és a Samy Naceri-Frédéric Diefenthal főszereplőpárossal készült T4XI a híres Taxi sorozat negyedik része. A népszerű filmfolyam az 1998-ban bemutatott Taxival kezdődött, ezt 2000-ben követte a Taxi 2, illetve 2003-ban a Taxi 3. A Taxi filmek minden főszereplője visszatér a negyedik részben, élükön a taxisofőrt alakító Samy Nacerivel és a kétbalkezes rendőrt játszó Frédéric Diefenthallal, csakúgy mint a rendőrfelügyelőként szereplő Bernard Farcy, akinek a karaktere most nagyobb teret kap, mint a korábbi három részben. Szintén látható a második és harmadik résztől szereplő Emma Sjoberg (időközben Emma Wyklundra módosította a nevét) és Edouard Montoute, valamint a rendező Gérard Krawczyk. Egyedül Marion Cotillard, a sorozat első három részének női főszereplője nem vett részt a T4XI-ban, a La Môme forgatásán való elfoglaltsága miatt. A Taxi 3-ban egy bizonyos Sylvester Stallone bukkant fel meglepetésszerűen egy kanyarban. A T4XI-t a francia futballista, Djibril Cissé ajándékozza meg lenyűgöző testalkatával. Logikus választás volt a marseille-i kapcsolódású filmhez, melyben az Olympique de Marseille színeiben tűnik fel. A T4XI visszatér a sorozat gyökereihez, a főhősök kedves városukban, Marseille-ben kapnak kitüntetést. Míg az első rész teljes terjedelmében ebben a városban játszódott, a második és harmadik rész Párizsban és Tignes-ben.
4 felhasználónak tetszik: Évike12, Betty98, sMokEe.cLouD, Ginuu
2013. április 20. 15:28 #2
Fhfh
Fhfh
visszatérő vendég
 
StátuszOrion Cross :$
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.04.16.
Hozzászólás: 456
Csatolások: 0
Azonosító: 200280
Offline offline
Birom azt a filmet thumbsup.gif _nevet.gif
2 felhasználónak tetszik: Average Girl, Betty98
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok