Starity

Michael Fassbender: „James Cameron elmehet a fenébe”

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. szeptember 17. 13:46 #1
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
A sztár egyik legjobb barátja, aki rendező, állítja, hogy a magyar filmek sokkal jobbak, mint az emberek gondolják, sőt Hollywood példát vehetne róluk.
A teljes cikkhez kattints ide!
6 felhasználónak tetszik: rebellious, VampireBella, tya04, Grace Benning, joe_r, Bessie
2012. szeptember 17. 13:48 #2
- törölt felhasználó -    
Imádom ezt a hapsit, remélem, megtartja a jó szokását, és nem szerepel szemétben. smileeee.gif
2012. szeptember 17. 13:55 #3
emmamuse
emmamuse
új tag

Státusz“A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga.”
Hozzászólás: 57
Csatolások: 1
Azonosító: 181785
nagyszerű színész és jó hogy ilyen elismerően nyilatkozik a kisfilmekről:)
2012. szeptember 17. 14:28 #4
Viviiiii
Viviiiii
Hozzászólás: 799
Csatolások: 4188
Azonosító: 151913
De szep tole,hogy a magyarokat "reklamozza" biggrin.gif
2012. szeptember 17. 14:37 #5
- törölt felhasználó -    
Oh Pitch Black. ♥.♥
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2012. szeptember 17. 14:49 #6
- törölt felhasználó -    
Idézet
a magyar filmek sokkal jobbak, mint az emberek gondolják, sőt Hollywood példát vehetne róluk.

Ezt szerintem azért mondja Fassy barátja, mert még nem nézett bele egyetlen rész erejéig sem egy Barátok közt nevezetű filmförmedvénybe, vagy nem kínlódott még végig a gimis osztályával a moziban (kötelezően) egy Sorstalanság vagy Kontroll c. filmet.
2012. szeptember 17. 15:04 #7
Jal
Jal

Státuszescape
Hozzászólás: 669
Csatolások: 5
Azonosító: 79489
A Barátok közt nem film, hanem sorozat vagy inkább szappanopera! És igenis vannak jó magyar filmek, csak azok általában inkább a művészfilmekhez állnak közel és nem érti meg mindenki a mondanivalóját vagy ami a legegyszerűbb, azt mondja, hogy rossz és nem is akarja megérteni.
7 felhasználónak tetszik: ophely88, VampireBella, janet7, Pöttömke, Grace Benning, joe_r, Bessie
2012. szeptember 17. 15:08 #8
- törölt felhasználó -    
Idézet (Norah @ 2012.09.17. 14:49)
Ezt szerintem azért mondja Fassy barátja, mert még nem nézett bele egyetlen rész erejéig sem egy Barátok közt nevezetű filmförmedvénybe, vagy nem kínlódott még végig a gimis osztályával a moziban (kötelezően) egy Sorstalanság vagy Kontroll c. filmet.

Gondolom, nem az ilyesmire értette, hanem mondjuk a Tarr Béla-filmekre. smileeee.gif Legalábbis remélem. rohog.gif
3 felhasználónak tetszik: Pöttömke, tya04, Grace Benning
2012. szeptember 17. 15:23 #9
Évike12
Évike12
Ŧยckiภgρєяƒєct*♛
Hozzászólás: 6857
Csatolások: 4984
Azonosító: 131678
Szerintem van azért nem kevés olyan magyar film ami a trágyával egyenlő, de találni olyat is nagyon ritkán ami remek. Bár ez ízléstől függ.
2012. szeptember 17. 15:45 #10
Remika
Remika

Státuszgumibaba-hárem xd
Hozzászólás: 944
Azonosító: 172008
én egyetlen magyar filmet bírok megnézni,az álom.netet,nem is tom,milyen filMEKről beszélt..kíváncsi lennék,mire gondolt.
2012. szeptember 17. 16:00 #11
VampireBella
VampireBella
Világegyetemista

StátuszWords are very unnecessary
Hozzászólás: 1918
Csatolások: 364
Azonosító: 162606
Szerintem teljesen igazuk van meghajolo.gif a Magyar filmek meg igenis jók pl én inkább nézek meg egy Mucsi Zoltán féle vígjátékot mint egy "túl durva lett a bulim mit csinálok most" féle amerikai förmedvényt pardon.gif
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Pöttömke
2012. szeptember 17. 18:45 #12
ophely88
ophely88
time lady

Úgy látom hogy átírták a címet amit adtam a cikknek, így nem az maradt hogy Fassy szereti a magyar filmeket. No, sebaj. Engem érdekelne hogy melyik filmekről beszélnek. Szerintem Tarr Béla, sok külföldi embernek jön be az ő stílusa, de lehet hogy tévedek.
7 felhasználónak tetszik: VampireBella, rebellious, Pöttömke, tya04, Grace Benning, joe_r, Bessie
2012. szeptember 17. 18:45 #13
- törölt felhasználó -    
Az a baj a legtöbbekkel, hogy csak az ilyen Álom.net félékből képesek következtetni, vagy az egyéb hasonló elég sz.r kategóriából. mellow.gif Egy kicsit szét kellene nézni, és akkor talán meg is lehetne lepődni... Akár mostani filmekben, akár a régebbiek között. unsure.gif Amúgy Fassbender remek színész, és egészen szimpatikus is. meghajolo.gif
5 felhasználónak tetszik: ophely88, VampireBella, rebellious, Pöttömke, Jal
2012. szeptember 17. 18:50 #14
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Jal @ 2012.09.17. 15:04)
A Barátok közt nem film, hanem sorozat vagy inkább szappanopera! És igenis vannak jó magyar filmek, csak azok általában inkább a művészfilmekhez állnak  közel és nem érti meg mindenki a mondanivalóját vagy ami a legegyszerűbb, azt mondja, hogy rossz és nem is akarja megérteni.

Ez így van. meghajolo.gif meghajolo.gif
2012. szeptember 17. 21:34 #15
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2012.09.17. 18:45)
Úgy látom hogy átírták a címet amit adtam a cikknek, így nem az maradt hogy Fassy szereti a magyar filmeket. No, sebaj. Engem érdekelne hogy melyik filmekről beszélnek. Szerintem Tarr Béla, sok külföldi embernek jön be az ő stílusa, de lehet hogy tévedek.

Volt egy olyan sejtésem a többi cikked alapján, hogy a cím nem ez volt eredetileg. rohog.gif
Egyébként nekem is bejön Tarr Béla. Kifejezetten nyugtatja a szemet, hogy nem 0,02 másodpercenként vág, és nagyon jó szeme van a szép képekhez.
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Pöttömke
2012. szeptember 18. 06:21 #16
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (rebellious @ 2012.09.17. 21:34)
Volt egy olyan sejtésem a többi cikked alapján, hogy a cím nem ez volt eredetileg.  rohog.gif 
Egyébként nekem is bejön Tarr Béla. Kifejezetten nyugtatja a szemet, hogy nem 0,02 másodpercenként vág, és nagyon jó szeme van a szép képekhez.

Valóban nem. Nem is az a része fogott meg hogy mit gondol a filmiparról alapból, hanem hogy szereti a magyar filmeket és arra hegyeztem ki a cikket de így most sokkal kevesebb emberhez jut el az infó mert sokan azt sem tudják hogy ki az a James Cameron. De ha ez lett a címe, akkor is van miről beszélni szóval ha úgy vesszük nem is baj. Mindig is volt nekem egy olyan sejtésem hogy ember legyen a talpán aki el tud igazodni Michaelen. Az eredeti cikkben sokkal cifrábbakat is írtak de azt már nem mertem leírni mert legalább ötvenen estek volna a torkomnak ha mindent leírok, de elég nekem ha én tudom hogy Michael mit gondol a témáról. Nem szívesen lennék a helyében ha a média nagyobb figyelmet fordítana ennek az interjúnak hirtelen, Hollywood vérig sértődne attól amit gondol és üzentetett Maclean-en keresztül. Mindenesetre az én gondolataimat igazolta, mostmár 100%-ban biztos vagyok abban hogy a nagy szárok, akik többre hivatottak mint hogy szuperhősös filmekkel váljanak mindenki kedvencévé, miért vállalnak el szerepeket látvány és nagyban eladhatóságra fókuszáló filmeket, miközben eléggé a dolgok ellen beszélnek. Az én lelkemnek jól esett bevallom őszintén, amit olvastam igencsak jót tett a rajongói énemnek és le a kalappal előtte hogy ennyi látványfilmmel a háta mögött ilyenekt merészel nyilatkozni. meghajolo.gif
Tarr Béla pedig királyos, szerintem a legjobb magyar rendezők egyike, kár, hogy G. Vajna beszól a dolgokba, Béla helyében én sem hagynám. Állítólag visszavonul de remélem nem teszi. sad.gif
3 felhasználónak tetszik: Pöttömke, rebellious, Bessie
2012. szeptember 18. 06:55 #17
Pöttömke
Pöttömke
Miss Brightside

StátuszCause' I'm miss brightside...
Hozzászólás: 5011
Csatolások: 14884
Azonosító: 161655
Én is azok közé tartozok, akik nem írják le azért a magyar filmipart. Tény, hogy sokan pl. Oroszlán Szonjával, Andi Vajnával, és a Batárok közt cast-tal azonosítják a magyar film-, és sorozatipart. Pedig, ha ezektől elrugaszkodunk, igen is akadnak olyan kis költségvetésű magyar filmek, amik minőséget, értéket képviselnek. Sokan felhozták Tarr Bélát, és Mucsi Zolit. Nah Ők is azok közé tartoznak, akik méltán képviselhetnék a magyar filmipart, és nem vallanának a kudarcot.

Amúgy tisztában van a nép azzal, hogy van olyan magyar vonatkozású film Szabó István rendezésében, ami 1982-ben elnyerte a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscart?? A Mephisto.

Erre mondom, hogy azért akadnak jó magyar filmek is, csak elkell rugaszkodni azoktól, amit az ember "arcába tolnak".
4 felhasználónak tetszik: ophely88, lassie, Grace Benning, Bessie
2012. szeptember 18. 12:04 #18
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Ó egyetlen kis Sharkbenderem! meghajolo.gif Bár aki ismer, tudja, hogy nálam a magyar filmipar felejtős az itt már sokat felemlegetett Tarr Béla bácsin és régi Páger/Sinkovits/Latabár klasszikusokon kívül, valóban van még remény számunkra. De mindegy is, James Cameron valóban elmehet a fenébe (szívesebben használnék egy csúnyább szót). Sosem szerettem, érti a dolgát, azonban tökéletes megtestesítője annak, amit én dacosan és elég mélyen megvetek a mai filmgyártásban. Ugyanígy vagyok Michael Bay-el, mondjuk ő eléggé híján van a tehetségnek és a mutassuk meg, hogy mennyi zsénk van-akcióit nem húznám egy szintre Schwarziékkal vagy éppen az Avatarral. Whatever, Fassbender jelenleg a korosztálya hatalmas reménysége, és ezen cikk elolvasásával még nagyobb helyet foglal el a szívemben, mint eddig. Köszönet ophelym meghajolo.gif
5 felhasználónak tetszik: Grace Benning, joe_r, ophely88, rebellious, Bessie
2012. szeptember 18. 12:24 #19
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Nem tudok mást, csak mélységesen egyetérteni velük. James Cameron, Steven Spielberg és hasonlók - őket tartjuk nagy rendezőknek, holott többnyire csak a giccs ömlik belőlük. Az eladható, könnyen emészthető, vagy idealizált sztoriparádé. Nem a valóság. Kézzelfogható, valóban valamiről is szóló, őszinte alkotásuk nem igazán van. Azt nézik, mit tudnak eladni, nem azt, hogy mi az, amit el akarnak mondani az embereknek. Tarr Béla zseniális, én részemről Jancsó Miki bátyám is a jók közé sorolandó. A magyar filmipar haldoklik, mert majmolják az amcsikat és erre a sok szemétre pénzt kapnak. A jók, a tehetségesek, akik alkotni és mondani akarnak valamit, elnyomás alá kerülnek. Az igazságért senki sem fizet, csak azok, akik ki merik mondani, de ők meg drágán megfizetnek érte. Fassbendernek igaza van, ahogy a vele egyetértőknek is. Nem mondom, hogy mindig csak a velőset kell nézni, és szeretni, de néha jó volna, ha adnának olyan filmet is a mozikban, ami nem csak arra való, hogy pár óráig jól érezzem magam tőle (amíg nézem), hanem arra is, hogy utána esetleg napokig rágódjak rajta, évekig emlékezzek rá. Rosencrantz és Guildenstern halott, Az Órák, Far North, Országúton, magyarok közül a Witman fiúk, Isten hozta, őrnagy úr. Soroljam még? Lenne még mit. A tömeg ezeknek a zöméről nem is hallott, nem hogy végignézze. omg.gif Nem kell nekik a valóság, a mélység, az élet. A fikcióra vevő mindenki, mert attól lehet andalodni. Én azt vallom, hogy mindenből kell egy kicsit, a tájékozottság, a műveltség és a mélység nagyon fontos. Nem csak az agyonhype-olt mozifilmekből kellene kulturálódni, mert elárulom, azokból nem lehet. mellow.gif
4 felhasználónak tetszik: tya04, ophely88, Pöttömke, rebellious
2012. szeptember 18. 12:48 #20
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15117
Csatolások: 6682
Azonosító: 44
Nekem az egyetlen problémám az, hogy túl kevés Fassbenderhez hasonló ember van, aki ennyire nyíltan kimondja a véleményét.

Több hozzá hasonló kellene, és akkor talán megváltozna a mostani irány, amerre a filmipar világszinten halad. Gondolom senkinek nem újdonság, hogy manapság mi a siker (gigászi bevétel) képlete: elképesztő költségvetés, feláldozni mindent a látványvilág oltárán, és a legkisebb kockázatvállalással futószalagon gyártani a második, harmadik, sokadik részeket. Olyan apróságok, mint a tehetségtelen színészek, hasonlóan tehetségtelen rendezők, ötlettelen forgatókönyvírók, és a nekik köszönhető élettelen karakterek mellékes dolgok.

Ami a magyar filmgyártást illeti, még ha manapság jó magyar film elenyésző is készül, azért azok a stábok, amik ide jönnek forgatni, - tegyék azt bármilyen megfontolásból is - általában egyet szoktak érteni abban, hogy a magyar színészek is tökéletesen jól helyt tudnak állni külföldi produkciókban. Nem lógnak ki a stábból, megbízhatóak, felkészültek.
Csak itt is az a baj, hogy kis ország, kis pénz, és még ha a végeredmény említésre méltó is, a CGI-vel, felesleges 3D-vel agyonreklámozott "álomgyári" filmekkel képtelen versenyezni. És amilyen rettenetesen összetartó nép a magyar, nem azt fogja megnézni, amiben hazája színészei szerepelnek, hanem azt, ami marketing oldalról erősebben meg van támogatva. Mert hát az hol fordulhat elő, hogy egy magyar film jobb, uram bocsá' élvezhetőbb, mint bármelyik külföldi film, szupersztárok tömkelegével?!
6 felhasználónak tetszik: ophely88, Grace Benning, Pöttömke, tya04, rebellious, Bessie
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok