Starity

Az önbántalmazás okai

10 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. szeptember 23. 00:29 #61
xx_smile
xx_smile
új tag

StátuszWell now that you're gone, the world is ours♥
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 16
Csatolások: 1
Azonosító: 151496
engem is sokat bántottak a suliban, és az önbecsülésem is a bányászbéka segge alatt van három méterrel, de sosem süllyedtem olyan mélyre, hogy vagdossam magam, és erre büszke is vagyok. smileeee.gif
2012. szeptember 23. 02:06 #62
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
A cikk valóban eléggé elgondolkodtató, ha úgy nézzük. Viszont, ha ezzel a témával akarunk foglalkozni, akkor érdemes a pszichológiát is a terveink közé sorolni, mert ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan sokan azt itt írták. Gondolom sokatok nem küzdött ilyen problémával, mert akkor nem írnátok ekkora balgaságokat.

Ez tényleg valami új keletű dolog, pláne a fiatalok körében. Valaki itt írta, hogy ez egy betegség. Ez attól függ, hogy melyik oldalról közelítjük meg a dolgot. Tudományosan, vagy éppen lélektanilag? A depressziót azzal magyarázzák, hogy - állítólag - csökken néhány neurotranszmitter (a gyengébbek kedvéért hírvívő molekulák az agyon belül - szerotonin vagy a noradrenalin), és ez okozza a depressziót. Én személy szerint ebben nem hiszek. Ha valaki kiegyensúlyozott boldog életben él, és esetleg ezeknek az anyagoknak a szintje csökken, nagyon maximum a kedélye változik meg negatív irányba, de semmiképpen sem esik depresszióba. De sajnos a pszichológiában ezt tanítják, így ezt kell megtanulni, akár tetszik ez a magyarázat, akár nem. A depresszió, ami később az önbántalmazáshoz vezet, az sokkal inkább a lélek megbetegedésének egyik stádiuma. Az illetőnek nincsen életkedve, nincsenek barátai, a családja sem figyel rá eléggé, sőt még párja sincsen, akivel megoszthatná a boldog-szomorú pillanatait. Ez az oka annak, hogy sokan ide menekülnek, nem pedig az, hogy "betegség". Emiatt nagyon is harapok, mert a lélek megbetegedésére bárki hajlamos lehet. Nem csak Julcsi meg Pista, hanem egyaránt te is, meg én is. A lélek igen is egy bizonyos ápolásra szorul. Semmi köze nincsen a kialakulásának a test biokémiai folyamataihoz. Van aki jobban bírja a stresszet, és van aki kevésbé. Ők azok, akik ehhez a módszerhez folyamodnak, hiszen ideiglenesen megoldást látnak ebben, de csak később fognak rájönni arra, hogy totál hülyeség volt ezt az egészet elkezdeni, mert a későbbiekben akár egy bizonyos szokássá is válhat. Innentől pedig akár elővezethetjük a kényszerbetegséget.

Egyesek itt úgy írnak, hogy igazából halvány lila gőzük sincsen a dolgok miben létéről. Nem tudhatja még a jó Isten sem azt, hogy ki miért, hogyan, mikor és miért folyamodott ehhez a módszerhez. Meglepődnétek, hogy hányan és hányan csinálják ezt titkolva mindenki elől, mert belül betegnek érzik magukat. Igen is, szégyellje el magát az, aki betegeknek titulálja az ilyen embereket, pedig egyszerűen ők is csak a megfelelő szeretetre és törődésre vágynak, arra, amit ti feltétel nélkül megkaptatok a családotoktól, barátaitoktól és a párotoktól. Ez nem gyávaság - valaki ilyet is írt -, hanem egy bizonyos fokozat és a stressz ilyesfajta levezetése. Az ilyen egyénnek nem gyógyszer, kedélyjavító, antidepresszáns meg dilidoki kell, hanem egy nyugodt légkör és egy olyan ember, akiben feltétlenül megbízik, az pedig segít neki rendbe tenni a lelkét. Teljes szívemből sajnálom azokat az embereket, akik elítélik és ráaggatják a "beteg" jelzőt. Örüljön inkább annak, hogy ilyen nem jutott még az eszébe, mert az azt jelenti, hogy Isten igazából még soha sem szenvedett.
4 felhasználónak tetszik: LULUPeas, num1Kolosszus, Rowan, An_d_a
2012. szeptember 23. 09:32 #63
cicusmicus8
cicusmicus8
b!tch
Hozzászólás: 1004
Csatolások: 31
Azonosító: 184793
éngem is bántottak de most komolyan azért én nem süllyedek ilyen szintre
2012. szeptember 23. 09:46 #64
- törölt felhasználó -    
Sajnos, az én környezetemben is van olyan személy, aki vagdossa magát. De makacs volt, és senkire sem halgatott. Nem is egy ember próbált vele beszélni és megértetni vele, hogy ez ostobaság. Én is azon emberekhez tartozom, akik ellenzik az ilyet. Ha felvágod az ered, nem oldódik meg semmi, ha felrakod Facebookra akkor max. sajnálnak, de nem oldódik meg semmi. Az interneten rengeteg olyan képpel találkoztam, amin korombeliek vannak összevagdosott kézzel, lábbal. Na ők azok, akiket nem tudok sajnálni. Aki felteszi a depresszív képét a nyilvánosság elé, annak bizony egy baja van: feltűnési viszketegség. Ha valakit mind testileg, lelikeg bántalmaznak az nem tárja a világ elé, hanem magába fordul. (..)
1 felhasználónak tetszik: Hustler
2012. szeptember 23. 09:48 #65
porcukormókus97
porcukormókus97
Hozzászólás: 692
Csatolások: 1
Azonosító: 155890
Ezek a dolgok szinte mind velem is megtörténtek (és jelenleg is), de eszembe sem jutott soha bántalmazni magam.
2012. szeptember 23. 10:18 #66
IamPrincess
IamPrincess
Beautiful rose in the dark.

Státusz夢 ☂
Hozzászólás: 1917
Csatolások: 0
Azonosító: 176523
én soha nem "bántalmaznám" magam .. x'dd
2012. szeptember 23. 10:21 #67
hörike
hörike
Winter *--*

StátuszI <3 Adam Lambert, Matisyahu, Jedward, Taylor Lautner, Seth MacFarlane
Hozzászólás: 3575
Csatolások: 30
Azonosító: 146816
Nagyon jó cikk. Én soha nem bántalmaznám magam.
2012. szeptember 23. 10:22 #68
SsciorLuv
SsciorLuv
Hozzászólás: 1146
Csatolások: 585
Azonosító: 183769
Gratulálok,nagyon fontos és értékes cikk lett!wink.gif taps.gif
Nekem is sajnos volt egy osztálytársam,akinél ezek a problémák kiskora óta jelen voltak.Szerencsére sikerült lebeszélnem az önbántalmazásról és mielőbb orvosi segítséget kért.Szerencsére mára már egy egészséges lány.Egyébként pedig annyit tudok mondani mindenkinek,hogy nekem is rengeteg probléma keseríti az életem,a fent említettek közül,de sosem bántalmaztam magam és a barátnőmet is(fentebb)kezdetekben lököttnek tartottam.Úgy gondoltam egyáltalán nem társasági ember.Aztán egyik nap megláttam a vágásokat a csuklóján és attól kezdve a legjobb barátja lettem/vagyok,teljesen kivirult.Szóval sose féljetek egy kiközösített lányhoz/fiúhoz odamenni és beszélgetni vele,mert lehet,hogy tényleg nagy a baj és segítségre van szüksége,vagy éppen egy barátra;)
2012. szeptember 23. 10:35 #69
Selena_Katy_Demi
Selena_Katy_Demi
visszatérő vendég

StátuszÉn álmodozó vagyok, és Ő mindig is az álmom lesz!
Hozzászólás: 350
Csatolások: 6
Azonosító: 149724
Nagyon jó cikk tényleg..Gratula. Nekem is volt ilyen ismerősöm, de mostmár jól van, megerősödött smileeee.gif
2012. szeptember 23. 10:37 #70
Selena_Katy_Demi
Selena_Katy_Demi
visszatérő vendég

StátuszÉn álmodozó vagyok, és Ő mindig is az álmom lesz!
Hozzászólás: 350
Csatolások: 6
Azonosító: 149724
De egyet érted Izzy.Demon , nem csak a vagdosás az ami önkinzás..biggrin.gif
2012. szeptember 23. 10:53 #71
XxCrazyn3ssxX
XxCrazyn3ssxX
warrior

Státuszx_O
Hozzászólás: 1834
Csatolások: 19
Azonosító: 176832
Én is egyet értek Izzy.Demon :/
2012. szeptember 23. 12:39 #72
Demetria Lovato
Demetria Lovato
új tag
Hozzászólás: 2
Azonosító: 136501
http://lucamamitanacsai.blogspot.hu/2012/09/udvozlet-kedves-olvaso-gondolom-most.html
Egyik ismerősöm is foglalkozik ezzel a témával És ez az ő blogja. Nézzetek be, mert nagyon jó dolgokat ír smileeee.gif
2012. szeptember 23. 12:59 #73
Dodóóó
Dodóóó
Hunter

StátuszEveryone with a friendly face seems to hide some secrets inside
Hozzászólás: 7748
Azonosító: 151350
tényleg nagyon jó és hasznos cikk lett wink.gif
2012. szeptember 23. 14:22 #74
FüMá
FüMá
síugrásb*zi

StátuszNo one can hurt us like we've hurt ourselves
Hozzászólás: 1355
Csatolások: 106
Azonosító: 166064
Nagyon sok ember a környezetemben (vagy éppen barátom) ítélkezik ahhoz felett, akik magunkat bántják, és nem értik, miért teszik, ezért lenézik őket, és undorodnak attól amit tesznek. Ezt én olyan szemmel nézve, hogy benne voltam ebben a mélypontban, eléggé előítéletesnek tartom. De nem igazán lehet nekik mit mondani.
Mindenesetre a cikk nagyon jó lett.
2012. szeptember 23. 14:38 #75
Beth Rose Darkness
Beth Rose Darkness
visszatérő vendég

Státuszfuck the system
Hozzászólás: 118
Csatolások: 153
Azonosító: 171910
Nagyon jó cikk lett.
1 felhasználónak tetszik: Darkness
2012. szeptember 23. 14:44 #76
Hustler
Hustler
­
Hozzászólás: 1521
Csatolások: 89
Azonosító: 176857
Mélységesen elítélek minden ilyen embert. Egyszerűen nem értem, hogy ez mire jó. Egyáltalán nem segít. Mindenkinek vannak gondjai, kinek kisebb, kinek nagyobb - nekem is. Mégsem ülök le és vagdosom magam, inkább megoldom. pardon.gif

Szánalmas, figyeleméhes, pszichiátriai esetek.
2012. szeptember 23. 15:06 #77
Sitadella
Sitadella
új tag

StátuszSundee Bundee
Hozzászólás: 20
Azonosító: 168199
Jó cikk, az a baj, hogy sajnos van ilyen ember a környezetemben sad.gif
2012. szeptember 23. 15:12 #78
moonprincess94
moonprincess94
Diva

StátuszShine bright like a diamond!
Hozzászólás: 1544
Csatolások: 31
Azonosító: 134163
Soha nem tudhatjuk, hogy a másikban mi lakozik, úgyhogy ahelyett, hogy elítélnétek bárkit is (vagy egy csoportot) inkább járjatok utána a dolgoknak. Persze, nyilván itt is vannak kivételek, olyan emberek, akik tényleg szánalmasnak mondhatók. De az önbántalmazók között is vannak olyanok, akiknek komoly lelki gondjaik vannak. Gondoljatok már bele, hogy egyesek milyen családi körülmények között nőnek fel! Nem csoda, hogy vannak emberek, akik teljesen elveszítik a hitüket az életben. Volt például egy ismerősöm, aki azért vagdosta magát, mert az olyan "menő" dolog. Na őt, például én is eléggé szánalmasnak találom. De nem mindenki ilyen okokkal fordul önmaga ellen.
2012. szeptember 23. 15:49 #79
Feilla
Feilla
KoЯniac.

Státusz'The places i have ran to all my life have disappeared and i owe this to you.'
Hozzászólás: 1942
Azonosító: 176625
Remek cikk lett.
1 felhasználónak tetszik: Darkness
2012. szeptember 23. 16:35 #80
Andy1996
Andy1996
Hozzászólás: 1931
Csatolások: 436