Biztosan mindenki találkozott már fórumokon, különböző közösségi portálokon olyan felhasználókkal, akik szándékosan generálják a feszültséget, és látva a kialakult vitát, mindezt még élvezik is - ők az internetes társadalom úgy nevezett "trolljai". Bárki, aki profilt készít magáról az interneten, a fent említett trollok áldozataivá válhat. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? És vajon hogyan reagálnak a sztárok?
A teljes cikkhez kattints ide!
Figyelem! A trollok etetése tilos!
2012. szeptember 25. 10:11
Jolie_77♥generation terrorist♥ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 9304 Csatolások: 38938 Azonosító: 186395 offline |
Annyit kell tenni, mint a valódi életben: tojni rá magasról és figyelmen kívűl hagyni, bármit is mond vagy tesz az illető. Miért törölném a profilomat vagy a fotót, amit kommentelget a hülyeségeivel? Hogy ezzel is örömöt okozzak az illetőnek, mutatva, hogy felbosszantott és megbántott? Soha. Pukkadozzon a saját levében, hogy oda sem figyelek rá.
8 felhasználónak tetszik:
Grace Benning,
Pöttömke,
Selena.,
Bessie,
An_d_a,
prézli,
MadHatter,
Charlotte Benning
2012. szeptember 25. 10:27
Ilovezayn4evervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.16. Hozzászólás: 251 Csatolások: 0 Azonosító: 186109 offline |
Èn is vitàztam neten de az nem volt komoly... Vagyis nem tudom de senkit nem fenyegettem meg nm mondtam rà csunyàt...És nm is èn kezdtem , de ha valakit megsèrtettem akkor elnèzèst kèrek...;( Sajnàlom. De ez a cikk nagyon hasznos ès jo is arra h a mai tinik tanuljanak...Szerintem tok jo...
1 felhasználónak tetszik:
Selena.
2012. szeptember 25. 10:30
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3304 Azonosító: 133484 offline |
Bevallom, kis időbe telt felismernem a jelenséget. Legelőször a youtube-on futottam bele egy trollba. Egy nekem kedves színész egyik interjú videójánál kommentelgetett. Többen is leálltunk vele, aztán jött valaki és csak annyit írt, hogy "hagyjátok, csajok, TROLL". Mivel abszolúte tudatlan voltam ezen a téren, privátban megkérdeztem az illetőtől, hogy az mi. Elmagyarázta, röhögtem egyet és azzal befejeztem a vitát. Pont úgy pattoghatott, ahogy akart, nem reagáltam. Gondolom ettől begőzölt, de ez már nem az én bajom. Azóta nem vagyok hajlandó felvenni a kesztyűt és nem is fogom. Egyrészt, mert ez a céljuk és nem akarom megadni az ilyeneknek az örömöt, másrészt mert rohadtul nem érdekel, hogy egy arctalanságba, névtelenségbe burkolózó, gyáva ember mit pofázik össze az interneten, harmadrészt pedig igaznak tartom a mondást, hogy mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog. Egyszerű. Én nem tudom kik lesznek ilyen miatt öngyilkosok, de valószínű nagyon engedi, hogy elfajuljon a helyzet. Pedig mindenre van megoldás. Nem figyelni, viszont szépen feldobni az illetőt, jelenteni az adminoknak, moderátoroknak, szerkesztőknek. De ami a legfontosabb. Tényleg soha nem szabad felvenni a kesztyűt. Ha reagál az ember, az olaj a tűzre. Nem szabad reagálni és akkor egy idő után megunja és más áldozat után néz. Vagy rájön, hogy egy agyatlan barom és nem vicces, amit csinál, de erre azért kevesebb az esély.
2012. szeptember 25. 10:31
Ilovezayn4evervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.16. Hozzászólás: 251 Csatolások: 0 Azonosító: 186109 offline |
JA ès nem zaklattam senkit es szóban se csak egy apró vita volt vagyis meg annyi se csak kötekedés... azt meg mindenki csinàlt màr...
2012. szeptember 25. 10:41
PöttömkeMiss Brightside |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.05. Hozzászólás: 5011 Csatolások: 14884 Azonosító: 161655 offline |
Az ilyen emberkék úgy látszik nincsenek tisztában avval, hogy háborúzni a neten annyi eséllyel lehet, mint a trójai falónak egy lovas futamon. Vagyis nem sokkal... Egyébként tökéletesen igazuk van akik állítják, h magasról kell tenni az ilyenekre, mert annál jobban semmi sem bosszantja Őket.
2 felhasználónak tetszik:
Selena.,
Charlotte Benning
2012. szeptember 25. 10:47
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
A legelső ilyen élmény körülbelül általános iskolás korom végén, gimi elején ért egy bizonyos kereskedelmi csatorna fórumán. Hihetetlenül fájt minden szó, amit leírt az illető. Aztán hagytam a fenébe. Rá se néztem, rá se kerestem. Piszok nehéz volt megállni, hogy ne csekkoljam le a dolgait, de gondoltam, ha nem teszem meg, akkor csak kikészülök tőle.
Egyet kell értenem azokkal, akik azt javasolják, hogy át kell nézni rajtuk, mint az üveglapon. Sokkal bosszantóbb nekik ez, hiszen a céljuk valóban az, hogy vele foglalkozzunk és felidegesítsük magunkat. Mi tépjük a hajunk, ő meg a monitor túlsó végén röhög a markában. Nem kell megadni nekik ezt az örömöt!
Egyébként velem fordult már elő személyesen is hasonló. Vagyis, hogy félig személyesen. Az illetőt ismertem, nap, mint nap találkoztunk, de a mocskolódásait az interneten küldte nekem. Amikor azt válaszoltam neki, hogy nem interneten kéne pattognia, hanem személyesen, csak azzal tért ki, hogy örüljek neki, hogy nem személyesen teszi. Folytatta tovább, én meg le se sz*rt*m. Aztán be is fejezte, mert látta, hogy hidegen hagy, amit csinál.
Szóval emberek, OKOS ENGED, SZAMÁR SZENVED!
Egyet kell értenem azokkal, akik azt javasolják, hogy át kell nézni rajtuk, mint az üveglapon. Sokkal bosszantóbb nekik ez, hiszen a céljuk valóban az, hogy vele foglalkozzunk és felidegesítsük magunkat. Mi tépjük a hajunk, ő meg a monitor túlsó végén röhög a markában. Nem kell megadni nekik ezt az örömöt!
Egyébként velem fordult már elő személyesen is hasonló. Vagyis, hogy félig személyesen. Az illetőt ismertem, nap, mint nap találkoztunk, de a mocskolódásait az interneten küldte nekem. Amikor azt válaszoltam neki, hogy nem interneten kéne pattognia, hanem személyesen, csak azzal tért ki, hogy örüljek neki, hogy nem személyesen teszi. Folytatta tovább, én meg le se sz*rt*m. Aztán be is fejezte, mert látta, hogy hidegen hagy, amit csinál.
Szóval emberek, OKOS ENGED, SZAMÁR SZENVED!
6 felhasználónak tetszik:
Grace Benning,
Pöttömke,
Selena.,
Bessie,
Black Hearth2,
Charlotte Benning
2012. szeptember 25. 11:02
mse90@bnormal cortexikid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.18. Hozzászólás: 1877 Csatolások: 1418 Azonosító: 178057 offline |
Engem speciel az ostobaság jobban idegesít, mint a trollok. Ha vitába is keveredek egy trollal a neten, az soha nem hat a személyes hangulatomra. Az ismerőseim, a barátaim, a családtagjaim meg tudnak bántani. Egy ismeretlen aki látatlanból üzen nekem olyat, hogy randa vagyok mint egy görény, legfeljebb csak nevetésre késztet. (Különben is a görények aranyosak... )
Nem szabad hagyni, hogy egy ilyen arc nélküli bohóc felzaklasson. Inkább röhögj vissza a képébe.
Ez viszont, hogy az elhunytak Facebook profiljával babrálnak tényleg nagyon durva. Ezért már le lehet (és le is kell) csukni embereket.
Nem szabad hagyni, hogy egy ilyen arc nélküli bohóc felzaklasson. Inkább röhögj vissza a képébe.
Ez viszont, hogy az elhunytak Facebook profiljával babrálnak tényleg nagyon durva. Ezért már le lehet (és le is kell) csukni embereket.
2012. szeptember 25. 11:30
N.k[tau'ri] |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.22. Hozzászólás: 3344 Csatolások: 111 Azonosító: 74720 offline |
Ez aztán a cikk!A videókat láttam már előrre is,és érdekesnek találtam.A cikk bő és eléggé lenyúl a dolgok mélyére.Sajnos TROLLOK voltak,vannak és lesznek.Mindenki megoldja ahogyan tudja.Kaptunk itt pár tanácsot is.Szóval
Selena.
2012. szeptember 25. 12:16
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline |
Aki ezeken besértődik, az ne járjon az internetekre és seggfájjon.
Charlotte Benning
2012. szeptember 25. 12:22
A "trollkodás" szó szerintem idióta, ahogy az is, amit a mai "fiatalok" számára jelent. nagyon *** egy cikk lett.
2012. szeptember 25. 12:43
Lizanialied |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.07. Hozzászólás: 3169 Csatolások: 1228 Azonosító: 163471 offline |
Ilyenek mindig voltak és lesznek is. Régebben még törődtem velük, ma már csak röhögök rajtuk, hogyan képesek ilyen agyilag nullák engem zaklatni. Az első ilyen eset még a Fan-Site-on ért, de itt sem kíméltek meg. Itt legalább letilthatom azt' cső. Nem kell velük foglalkozni, nem éri meg.
Charlotte Benning
2012. szeptember 25. 12:49
rolllllleee♣Patience |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.24. Hozzászólás: 2167 Csatolások: 638 Azonosító: 131859 offline |
ez a cikk tényleg hasznos, szerintem sincs sok értelme a trollkodásnak, attól én nem leszek szebb vagy jobb, ha valakbe belekötök... persze a legjobb ha nem foglalkozik velük az ember
2012. szeptember 25. 13:13
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline |
Mindenki maga dönti el hogy akar-e bunkó lenni mással (akár neten, akár a való életben). Személyszerint nagyon idegesítőnek találom a trollokat, a kötekedést nem szeretem mert gyakran érzek kényszert a visszaszólásra és néha le is tudom magam nyugtatni de annyira fáj amit olvasok hogy muszáj valamit visszaírni a védelmemben pedig nem akarom tovább szítani a vitát csak értelmesen vitatkozni. Csak ugye ehhez ugye két értelmes ember kellene és én hiába vagyok az, ha a másik pont nem. Engem a tudatlanság kevésbé idegesít inkább elgondolkodtat néha a fórumon is, hogy egyik másik felhasználó tényleg a Föld nevű sárbolygóról jött-e vagy sem.
2012. szeptember 25. 13:20
Barbus87The Script addict™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.19. Hozzászólás: 2988 Csatolások: 468 Azonosító: 131550 offline |
Ezen az oldalon is van néhány igen érdekes felhasználó aki mást se csinál csak beleköt másokba...
2 felhasználónak tetszik:
ophely88,
Black Hearth2
2012. szeptember 25. 13:24
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15796 Csatolások: 67786 Azonosító: 27941 offline |
egyre gondoltunk ophely. Sajnos itt a fórumon is vannak, akik csak azt nézik, hol tudnának beszólni a másiknak. Azt hiszik ezzel menők, valójában a tudatlanságuknak adnak hangot.
Kapcsolódó sztárok
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.